hondencamera
LIFESTYLE, Pomeriaan

Een hondencamera in huis? Zó weet je áltijd hoe het met je hond gaat!

Heb je wel eens zorgen over je hond als hij alleen is? Wil je weten wat hij dan allemaal doet? Overweeg dan eens een hondencamera! Ontdek hier hoe handig dat is!

Je hond alleen thuis laten

Onze pomeriaan Sketch kwam bij ons wonen toen ze vijf maanden oud was. Wij hebben het de eerste twee maanden zo geregeld dat ze geen dag alleen thuis was. In die periode hebben we natuurlijk wel ‘geoefend’ maar haar alleen thuis laten. Eerst lieten we haar alleen in een kamer, terwijl we nog wel thuis waren. Later gingen we dan een paar minuten de deur uit en zo bouwden we dat langzaam op. Omdat ik parttime werk en dan ook nog deels in het weekend als Andre thuis, is Sketch gelukkig nooit al te lang alleen thuis. Maar het komt natuurlijk wel voor!

Shop the post

Hondencamera

Maar hoe zou het met haar gaan?

In het begin vond Sketch het erg moeilijk om alleen gelaten te worden. Zeker als ze merkte dat wij nog gewoon in huis waren. Ik moet zeggen dat ze dat nog steeds wel heeft. Als ze bijvoorbeeld in de slaapkamer is, en wij zijn in de badkamer, dan gaat ze echt op de grond liggen met haar pootjes onder de deur door. Toch waren er verder nooit ‘tekenen’ dat ze het er moeilijk mee had als wij aan het werk waren. Ze deed netjes een plasje op haar puppytrainer, haar bakje met brokjes was altijd leeg als we thuis kwamen en er waren ook nooit sporen van ‘sloopgedrag’. Toch had ik altijd buikpijn als ik naar het werk ging. Ik vond het verschrikkelijk om haar achter te laten. Ik was bang dat ze zich alleen zou voelen, of bang zou zijn. En dus kwam Andre op een dag met iets heel slims thuis!

Een hondencamera

Een hondencamera! Ik wist serieus dus niet dat dit überhaupt bestond! Ik ga in dit artikel trouwens niet verder in op de specifieke mogelijkheden van deze hondencamera. Er zijn oneindig veel verschillende hondencamera’s te koop, en het gaat mij er even om hoe handig het principe van een hondencamera is.

hondencamera

Hoe werkt zo’n hondencamera?

Met een hondencamera is het de bedoeling dat je een app op je telefoon installeert. Met deze app kun je je hond met behulp van die camera dus de hele tijd live in de gaten houden. Het is de bedoeling dat je de camera op een plek zet van waaruit je een goed overzicht hebt. Als wij van huis zijn, laten we Sketch altijd op de slaapkamer. De reden hiervoor is dat wij beneden grote open ramen hebben en ze erg hard blaft zodra daar mensen langs lopen. Op de slaapkamer ziet ze die mensen niet, dus blaft ze ook niet. Wij hebben de hondencamera op de zwarte ladenkast in de slaapkamer staan en zoals je ziet hebben we van hieruit een vrij compleet overzicht. Als we haar niet zien, kunnen we de camera via de app laten draaien. De camera kan zowel naar links, naar rechts als naar beneden draaien. Dan ligt ze bijvoorbeeld bij de deur of ze doet toevallig net een plas op de puppytrainer die voor de ladenkast ligt!

Hoe handig is zo’n hondencamera?

Ik vind zo’n hondencamera dus ontzettend handig, en ik kan hem echt iedereen aanraden. Zeker wanneer je net zoals ik zorgen hebt over hoe het met je hond gaat als je even niet thuis bent. Wij ontdekten dat Sketch vooral héél erg veel slaapt op zo’n dag. En extra lief dat ze dan bij of vaak zelfs op haar knuffeltjes ligt. Er zijn natuurlijk eindeloos veel luxe, uitgebreide hondencamera’s met allerlei functies, maar daar was het mij allemaal niet om te doen. Ik wilde gewoon zeker weten dat Sketch zich goed voelde en bijvoorbeeld niet extreem aan het blaffen of piepen was. Die bevestiging heb ik nu, en dat is enorm fijn!

Heb jij een huisdier? Heb jij wel eens zo’n huisdiercamera overwogen?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie, fotografie. All rights reserved.

14 Comments

 1. Ik heb er destijds ook eentje voor Benthe gekocht. Maar vlak daarna begon haar dementie zo erg te worden dat ze niet meer alleen kon zijn, dus ik heb hem niet vaak gebruikt.

  1. Christiana says:

   Ik snap dat ze in die tijd helemaal niet meer alleen kon zijn, arme Benthe:-(

 2. Ilona says:

  Grappig en handig en nog nooit van gehoord. Zou denk ik ook wel iets zijn als je een (jonge) kat hebt. Ik zou best willen weten wat onze kat doet als wij er niet zijn maar ik vrees dat het blijft bij slapen en brokjes knabbelen en meestal gaat ze uit veiligheid waarschijnlijk ook in de onderste lade van het badkamermeubel liggen althans dat denken we omdat ze (bijna) altijd uit de badkmamer komt als we binnenkomen 🙂

  1. Christiana says:

   Haha, tja, toen we deze camera net hadden waren wij ook razend benieuwd wat Sketch nou de hele tijd deed, maar veel verder dan heel veel slapen komt zij ook niet;-)

 3. Ik weet dat ze bestaan en zeker handig! Wij keken jaren geleden met een ouderwetse camcorder wat ze uitspookten en dat was handig om te zien hoe ze reageerden als wij weg gingen. Vooral Vinkie, dat was nog een pup. Ons was aangeraden om een bench te nemen en haar daarin te doen als we weg gingen. Nou, nooit weer! Het beestje zat alleen maar te janken, zo zielig. Dus hup, die bench direct weg gedaan!

  1. Christiana says:

   Wij hebben inderdaad ook een bench voor Sketch gekocht, zelfs nog voordat ze er was (iets met voorbereidingen treffen…). Maar uiteindelijk heeft ze er geen minuut in gezeten, haha;-) Ik vond het zo zielig om haar in een kooitje te zien, en uiteindelijk blijkt dus ook dat het gewoon niet nodig was in ons geval.

 4. Ik had er al vaker van gehoord en heb er ook al over nagedacht. Ik weet behoorlijk zeker dat Sproet echt niks bijzonders doet als wij weg zijn, maar als we er hopelijk binnenkort een pup bij krijgen, kan het wel handig zijn. Alleen dan nog bedenken wat een goede plek is. De prijs van de camera die jij hebt valt me in elk geval erg mee.

  1. Christiana says:

   Klopt, deze camera was helemaal niet duur. Je hebt echt varianten die veel duurder zijn, die kun je bijvoorbeeld ook hondensnoepjes laten gooien en ze hebben natuurlijk nog veel meer functies. Maar het ging er mij puur om dat ik wilde weten hoe het met haar gaat als wij er niet zijn en wat ze dan zoal doet, en daar heb je helemaal niet zo’n dure hondencamera voor nodig! De plek, daar moet je inderdaad even over nadenken. Je hond moet er niet bij kunnen en je wilt een zo compleet mogelijk overzicht. Deze camera is wel te draaien, dus dat is handig.

 5. Ik heb zelf een cavia. In de periode dat hij erg ziek was en we echt niet thuis konden blijven (het ging namelijk om maanden en niet dagen), hadden we een camera op hem staan. Ik vond het erg fijn om te zien wat hij aan het doen was en of hij tussendoor al wat gegeten had.

  1. Christiana says:

   Dat snap ik dus helemaal;-) Het stelt je toch een beetje gerust.

 6. Dit is wel echt mega ideaal en dit zou ik dus in de toekomst ook willen aanschaffen als wij voor een hondje gaan kijken.

  1. Christiana says:

   Echt een aanrader hoor Rachel, zo’n hondencamera!

 7. Wat ontzettend handig. Lijkt me wel verleidelijk om steeds te kijken wat ze aan het doen is.

  1. Christiana says:

   Haha, ik heb zo hard moeten lachen om jouw comment Deb. Ik kan alleen maar zeggen; #guilty! Als ik de kans krijg, kijk ik om de vijf minuten;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.