elke dag goed beginnen
LIFESTYLE, Psyche

Elke dag goed beginnen | Vanaf nu doe jij dat dus op déze manier!

 

Niéts vervelender dan strak van de zenuwen in bed liggen omdat je morgen van alles moet doen. Wil jij vanaf nu elke dag goed beginnen? Bereid je dag voor!

Elke dag goed beginnen

Zorg dat je de dingen die je voor de volgende dag kúnt voorbereiden, de avond van te voren ook daadwerkelijk voorbereid. Dat kan zijn; bepaalde spullen klaarleggen die je nodig hebt. Routes en adressen controleren als je afspraken buiten de deur hebt. Je telefoon opladen, dat soort dingen.

Lekker geslapen?

Hier hoef ik niet al te lang over uit te wijden natuurlijk. Lekker slapen betekent lekker(der) wakker worden. Zomaar wat tipjes om het slapen te bevorderen; zorg voor een goed geventileerde ruimte, fris beddengoed en creëer een voor jou passend voor-het-slapen-gaan ritueel zodat je lichaam hier gewend aan raakt en op een gegeven moment wéét dat het moet gaan slapen.

Snoozen

Nee dus! Dit gaan we dus echt gewoon niét doén. OMG. Ik háát snoozen. Ik ben een ontzéttend ochtendmens, dus ik weet weet wéét dat ik dan makkelijk praten heb. Maar stel je zit in de situatie dat je lief dus allesbehalve een ochtendmens is en dat hij elke ochtend opnieuw maar blíjft meppen op die snooze-knop. Dan komt het erop neer dat hij nog een uur ligt na te snoozen terwijl jij van irritatie tegen het plafond aanknalt en dus maar uit pure ellende uit bed gaat en alléén maar om die wekker niet maar steeds opnieuw te hoeven horen. Terwijl je dus gewoon eigenlijk die dág uit kon slapen.

Elke dag goed beginnen? Sta op tijd op!

Een beetje in dezelfde categorie als punt één. Gatver. Als een opgefokte hyena door je huis rondrennen omdat je de trein moét halen maar eerst nog minimaal drie miljoen dingen moet doen voordat je überhaupt de deur uit kunt. Nee écht. Zet je wekker gewoon wat eerder zodat je ook daadwerkelijk de tijd hebt om die drie miljoen dingen te doen en dan kun je helemaal zen je dag starten.

Elke dag goed beginnen met een gezond ontbijt

En dan heb je dus ook tijd om te ontbijten. Kijk. Wij ontbijten hier ook niet met linnen tafelkleden en zilveren bestek, maar gewoon even de tijd vinden om een bak yoghurt of een bruine boterham met kaas naar binnen schuiven moet toch te doen zijn? Je stofwisseling komt op gang, het geeft je energie, je houdt je bloedsuikerspiegel op peil en het schijnt zo te zijn dat mensen die ontbijten dus meer calorieën verbranden dan mensen die dat niet doen. Ik bedoél maar.

Sporten

Ook al zo een goede manier om je dag te starten want je kunt heel de dag vréselijk content met jezelf zijn. Je hebt het dan bovendien ‘maar gehad’ en er komt endorfine vrij tijdens het sporten waardoor je gewoon de hele dag lekkerder in je vel zit.

Hoe zien jouw ochtenden er over het algemeen uit? Relaxed of juist erg druk?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie, fotografie. All rights reserved.

6 Comments

  1. Natascha - Beautyopinie says:

    Ik mag graag even snoozen maar als ik dan aan ben, dan ben ik ook aan 😉 Vaak tot irritatie van mijn partner haha.

  2. Ik moet er in principe direct uitgaan en op zich kan ik dat ook heel goed. Als ik ergens op tijd moet zijn dan zet ik de wekker ruim van te voren zodat ik alle tijd heb om rustig alles te doen. Anders voel ik mij zo gejaagd en komt er niets uit mijn handen die dag.

  3. Snoozen doen we hier gelukkig nooit. Vaak ben ik nog voor de wekker afgaat wakker en dat is zo irritant! Ik ontbijt altijd. Zonder ontbijt voel ik me geen mens.

  4. 3x mag mijn wekker mopperen, dan spring ik uit bed. Een ontbijt voor de sportvrouw en dan knal ik naar de gym!

  5. Mijn man is mijn wekker. Gelukkig! Want anders word ik echt niet wakker. We hebben ook een wakeup light en dat is ook wel heel erg fijn. Hoewel ik er zelf dus doorgeen slaap, wordt mijn man er wel heerlijk wakker door.

  6. Vroeg opstaan is voor mij ook een echte must om mijn dag goed te beginnen. In het weekend slaap ik graag uit, maar tijdens de week voel ik mij zoveel beter wanneer ik vroeg opsta en mij voor niets moet haasten ‘s morgens.
    Een goed geventileerde ruimte en fris beddengoed vind ik inderdaad ook belangrijk. Op die manier word ik effectief al sneller met een beter (frisser) gevoel wakker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.