LIFESTYLE, Psyche

Het lijstje met ‘de meesten’ van 2017

 

Niéts hohoho, want ik heb hem nú al af. Mijn lijstje met de meesten van dit jaar dus! Met o.a. de stomste foto die dit jaar van mij gemaakt is.

Zo tegen het eind  van het jaar is het weer de tijd van de lijstjes. Momenten om heel nostalgisch terug te blikken op het afgelopen jaar. Omdat er deze maand ook bij mij meerdere terugblik artikelen online zullen komen, dacht ik maar op tijd te beginnen en niet alles in die kerstweek te’ proppen’. Kijk je mee naar ‘mijn meesten’ van 2017?

Het lekkerste snackje wat ik dit jaar op heb, was bovenstaand chocoladegebakje bij Vait in Madrid. Een het was ook nog eens op mijn verjaardag!

Mijn meest gedragen lipstick is de NYX round lipstick in de kleur Minimalism.

Mijn meest gedragen nagellak is Bespoke dirty pink van Barry M. Ik kocht deze kleur in Londen, waar je Barry M. in héél veel winkels tegenkomt. Ik draag deze kleur trouwens (heel toevallig) ook op de foto met het gebakje in mijn hand.

Het meest memorabele moment maakte ik mee in november, maar daarover volgend jaar januari meer! #tobecontinued

Het meest trots was ik dit jaar op het behalen van de 15.000 bezoekers op mijn blog. Dat gebeurde in de maand oktober voor het eerst.

Mijn lievelings was dit jaar mijn nieuwe kleedje van Rivièra Maison. Ik heb er al héél wat uurtjes onder doorgebracht.

De meest gedraaide soundtrack dit jaar is die van Les miserables. Schit-te-rend. Tot tranen aan toe. Sérieus.

Mijn meest gelezen boeken zijn die van Harry Potter (#jaalweer).

Mijn meest exorbitante aankoop was mijn Kate Spade tas in Londen. Gordijnen voor in de woonkamer staan trouwens op een gedeelde plek.

Mijn meest belachelijke ‘aankoop’ waren natuurlijk de súper dure gebakjes bij Sketch, ook in Londen. Op dezelfde dag trouwens! Ja, ik durfde daarna dágen niet te internetbankieren.

Het meest luxe product wat ik het afgelopen jaar gebruikt heb, is dit Darphin Stimulskin serummask van Darphin.

Mijn meest gedragen kledingstuk is mijn skinny jeans van H&M.

Het beautyproduct dat ik zelf het meest gekocht heb is (opnieuw) het micellair water van Yves Rocher. Ook die van Garnier heb ik een paar keer gekocht.

Mijn meest dierbare foto die het afgelopen jaar gemaakt is, is deze. Met mijn lief uiteraard.

De meest leuke ontdekking was patisserie Brigit’s bakery. We kwamen deze toevallig tegen toen we in Londen onderweg waren naar Covent garden. Verrukkelijke taartjes, Engelse thee in schattige kopjes, obers in fuchsiaroze gilets….Perféct!

Het meest waardeloze beautyproduct dat ik dit jaar geprobeerd heb, was de shampoo van La Fare. Het was mijn eerste shampoo zonder siliconen, maar ik kreeg er gewoon echt touw-haar van. Verschrikkelijk.

Het meest teleurstellende moment was toen ik erachter kwam dat Subway de meatball van de kaart af heeft gehaald. Vorig jaar flikte McDonalds dat al met de Mac Chicken sensation. Ik ben dit jaar dus geen énkele keer bij Subway geweest, want die meatball was het enige wat ik lekker vond.

De stomste foto die dit jaar van mij gemaakt is, is deze. ‘Ze kunnen bijten en schoppen’, stond er op het bordje. Ik nam dus voor het gemak maar aan dat ze daarmee dat paard bedoelden en niet die verveeld uitziende knakker erbovenop.

Het meest verrassende moment was toen ik onze hotelkamer in Londen binnenliep en ontdekte dat mijn vriend die had laten versieren met bloemen en rozenblaadjes. #8jaarsamen.

De meest leuke blogervaring was de Mini retreat waarbij we een haar-analyse vam het haarverzorgingsmerk Number 4 kregen, yoga, een fantástische hoofdmassage (buiten in de zon) en daarna eten met bloemen! Ik heb nooit eerder een event meegemaakt met zóveel persoonlijke aandacht. En wat een mooie locatie was het ook.

Mijn meest slechte beauty-gewoonte dit jaar was het niet goed bijhouden van mijn wenkbrauwen. Ik ga een keer per maand naar de schoonheidsspecialiste om te harsen en de bedoeling is dat ik de boel dan in de tussentijd goed bijhoud. Maar dat schiet er dus nogal eens bij in. #shame.

De mooiste winkel waar ik geweest ben is natuurlijk de Kate Spade winkel aan de Regent street in Londen. Ook Covent garden in Londen vond ik super leuk om te winkelen, vooral de Dior boutique.

Eén van de mooiste productfoto’s die ik dit jaar gemaakt heb, vind ik zelf deze, van de Annemarie  Börlind Enzym Peeling powder.

De productfoto met het leukste verhaal erachter is onderstaande. Hierop zie je een cadeauverpakking met daarin drie matte lip liquids van The Body shop. Ik moést natuurlijk gewoon iets leuks doen met die lipvorm. Ik reserveer altijd één dag per week voor het maken van productfoto’s. Ik maak er dan een heleboel achter elkaar. Toen ik dit blikje wilde fotograferen lag er een zwart vel papier in mijn foto-studio. Even daarvoor had ik namelijk foto’s voor dit artikel gemaakt. Nietsvermoedend ging ik aan de slag met die lippen op een zwarte achtergrond. Maar oef, toen ik eenmaal naar het resultaat keek, begonnen er allemaal alarmbellen van die vréselijke zwarte-pieten discussie bij me te rinkelen. Over zwarte pieten met dikke lippen dus. Stigmatisering enzovoort enzovoort…Ik heb dat zwarte vel toen maar héél gauw weggehaald en vervangen voor een (veilige) roze variant. Op Instagram kreeg ik van jullie echt super leuke reacties dat jullie zo moesten lachen om deze foto. Ik moest toen op mijn beurt natuurlijk weer lachen om dit verhaal erachter.

Wat is jou het meest bijgebleven van het afgelopen jaar?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

8 Comments

 1. Willemse says:

  Ahhhh super leuk om te lezen dit lijstje ……

 2. Oh Kate Spade die prijkt ook nog op mijn wishlist….. Leuk overzicht.

 3. Oh! Wat een super leuk overzicht! Mooie foto’s ook. Voor de lipstick van NYX in Minimalism ga ik ook kijken, dat is ook helemaal mijn kleur! En ben benieuwd naar jouw meest memorabele moment, spannend! De laatste productfoto uit je overzicht vind ik zo enorm creatief. Leuk om het verhaal erachter te horen en dat je dus bent geswitched van zwart naar (veilig) roze fotopapier. Wat mij het meest is bijgebleven van dit jaar.. het klinkt misschien stom maar ik kan nu gewoon echt niks bedenken. Tenminste niet iets dat interessant is om te delen. Ik ga er nog over nadenken.

 4. Wat een leuk idee en een leuke lijst! Je zet mij wel aan het denken, wat heb ik het meest…
  Ik kan er zo snel niet opkomen…
  Nieuws in januari… spannend! Ik heb een beetje een vermoeden, misschien zit ik er wel helemaal naast… ehm…Moet ik alvast wat gaan breien? (een kleine Chris of Christiana?) 😉

  1. Christiana says:

   Haha, ik had wel gedacht dat sommigen van jullie dat zouden denken, maar dat is het niét Babs;-) Je hoeft de bollen wol dus niet tevoorschijn te halen;-)

 5. Wat mooi overzicht blogpost en mooie foto`s

 6. Wat een leuk lijstje! Nummer 18 heb ik precies zo. Verder vind ik NIKS van Subway lekker .. In Spanje verkopen ze het nog wel dus wanneer ik daar ben ga ik er extra vaak eten haha <3

 7. Wat een superleuk overzicht. En wat ik al verwachtte, we hebben over het algemeen dezelfde smaak. Het Simulskin masker heb ik ook, ik vind hem zzzzoooo chic, met de kwast. Die lipstick van NYX is overigens bloedjemooi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.