LIFESTYLE

Ik heb héél leuk nieuws!

Een nieuwe opleiding en…een tweede blog!

Ik ga een opleiding doen

Op Instagram had ik vorige week al wat hints gegeven. Maar nu ga ik uitgebreid vertellen over mijn nieuwe plannen en de dingen die er allemaal aan gaan komen. Ik heb er super veel zin in, en tegelijkertijd vind ik het ook allemaal heel spannend. Volgend jaar januari ga ik namelijk starten met een opleiding tot professional organizer. Ik was al tijden, en met tijden bedoel ik ook echt tíjden, op zoek naar een nieuw ‘project’. Niet dat ik niet tevreden ben met mijn werk, of met mijn blog, maar ik was heel erg toe aan iets nieuws, iets anders ernaast. Voordat Corona ons allemaal overviel, dacht ik na over een opleiding tot interieurstylist. Toch had ik daar twijfels bij. Afgelopen jaar heb ik natuurlijk veel tijd tot nadenken gehad en ik merkte dat ik steeds meer bezig was met ‘opruimen’ en ‘organiseren’. In ons eigen huis, maar ook online deed ik super veel inspiratie op. Ik ging vaker schrijven over deze onderwerpen en ik begon te merken dat ik steeds vaker berichtjes van lezers ontving met de vraag: ‘Kun je mij niet komen helpen?’ Dáár moest ik iets mee! Ik ging online op zoek naar informatie over professional organizing. Want daar komt natuurlijk veel meer bij kijken dan alleen maar ‘opruimen’. Al snel ontdekte ik dat er gewoon cursussen zijn om professional organizer te worden. Ik had maar een paar dagen nodig om de knoop definitief door te hakken en voor ik het wist stond het in mijn agenda voor volgend jaar. Ik ga het echt doen!

Maar er is nog meer….!

De opleiding doen is natuurlijk één ding, klanten krijgen is een tweede. Ik was eigenlijk voornemens om een aparte pagina te maken hier op ByChristiana, maar ik ontdekte al gauw dat veel sites van professional organizers eigenlijk weinig meer bevatten dan contactgegevens en tarieven. Terwijl er zoveel over het onderwerp te vertellen valt. Dat bracht me op het idee om een tweede blog te starten die helemaal in het teken staat van opruimen en organiseren. Mijn idee? Mensen die online op zoek zijn naar tips en inspiratie wat opruimen betreft, kunnen de hulp van een professional organizer waarschijnlijk ook goed gebruiken. Er zijn zo veel dingen die ik in de afgelopen jaren geleerd heb van het bijhouden van ByChristiana, en hoewel mijn blog natuurlijk zeker niet de grootste is, ben ik er toch super trots op dat ik veel dingen gewoon maar zelf heb uitgezocht en dat ik nu met mijn blog ben waar ik ben. Het leuke vind ik dat ik alles wat ik van ByChristiana geleerd heb nu kan toepassen bij mijn tweede blog. Want ik ben ByChristiana letterlijk vanuit het niets begonnen, met nul kennis en nul ervaring. Mijn tweede blog wil ik nog dit jaar lanceren en achter de schermen ben ik dan ook enorm hard bezig met het creëren van content. De naam heb ik inmiddels bedacht (samen met Andre!), er wordt gewerkt aan mijn logo en ook heb ik al een mooie layout uitgezocht. Vooralsnog kun je hier dus straks terecht voor een enorme dosis inspiratie en motivatie voor het opruimen en organiseren van je huis, en vanaf februari zal ik meer gaan vertellen over de pakketten die ik ga aanbieden. In die pakketten wil ik ook stijl-adviezen gaan geven. Niet zozeer stijladviezen om bijvoorbeeld een lege kamer compleet opnieuw in te richten, maar adviezen voor mensen die ‘gezelligheid en sfeer’ in hun huis missen. Ik geloof namelijk oprecht dat mensen die op zoek zijn naar de hulp van een professional organizer ook op dit gebied hulp kunnen gebruiken, en als ik online rondkijk zijn dit steeds twee verschillende dingen. Ik hoop deze twee aspecten straks dus te kunnen combineren.

Mijn tweede blog

Wat ik er nog aan toe wil voegen; ik ga absoluut niet stoppen met ByChristiana. Hoewel het afgelopen jaar duidelijk een erg moeilijk jaar geweest is voor mijn blog en zoals ik van collega-bloggers heb begrepen ook voor vele andere blogs, ik hoef niemand uit te leggen waarom, geniet ik nog steeds elke dag van het creëren van content. Het bedenken van onderwerpen voor nieuwe blogs, het schrijven van artikelen, het maken van de foto’s samen met mijn fotografe. En ik word zo blij van jullie lieve berichtjes en mails. Ik ben daar echt enorm dankbaar voor. Inmiddels heb ik al enorm veel nieuwe artikelen geschreven voor mijn tweede blog. Op ByChristiana publiceer ik wekelijks vijf artikelen, daar zal de frequentie wat lager gaan liggen. Wel ga ik de site pas openbaar maken als er al het één en ander te lezen valt. Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte van de lancering en ik ben vooral benieuwd:

Wat vind jij van deze nieuwe stap? Denk je dat mijn tweede blog ook interessant vind om te volgen?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie. All rights reserved.

29 Comments

 1. Geweldig nieuws en mooi project. Gefeliciteerd! Ik ben heel benieuwd en ga jouw tweede blog zeker volgen.

  1. Christiana says:

   Dankjewel Darina en super leuk, ik zie je daar straks graag natuurlijk;-)

 2. Ilona says:

  Leuk nieuws! Leuk idee inderdaad die stijladviezen voor meer gezelligheid want als ik in onze slaapkamer kijk mis ik dat wel maar het lukt ook maar niet om dit te veranderen en omdat we vorig jaar een negatieve ervaring hadden met een styliste die de “ziel” uit onze woning haalde toen het verkocht moest worden zou ik veel meer vertrouwen in jou hebben vooral omdat ik je blog al een tijdje lees. In ieder geval hartstikke leuk en heel veel succes én plezier met alle voorbereidingen. Overbodig te zeggen dat ik je blog zeker ga volgen.

  1. Christiana says:

   Hartstikke leuk om te horen, Ilona. Ik vind het ook zo fijn dat je mijn blog nu zo trouw volgt en altijd lieve berichten achterlaat. Dat betekent echt veel voor mij. Ja, ik hoop straks zeker dat ik wat kan gaan betekenen voor mensen die ook wat gezelligheid missen, en het lijkt me mooi aansluiten op de wensen van mensen die op zoek zijn naar een professional organizer.

 3. Wat een leuke plannen en voornemens! Ik heb zeker interesse om ook je tweede blog te volgen.
  Heel veel succes alvast met de opleiding, echt iets om naar uit te kijken voor het nieuwe jaar.

  1. Christiana says:

   Dankjewel Geke. Het is leuk om er naar uit te kijken, en fijn dat ik me nu al kan bezighouden met de nieuwe blog;-) Zo ga ik ook niet helemaal ‘blanco’ de opleiding in straks.

 4. Heel erg leuk! Het past echt bij je 🙂 Ik ben zeker benieuwd naar je nieuwe blog.

  1. Christiana says:

   Dat vind ik echt leuk om te horen en ik denk ook wel dat het goed bij mij past. Ik had er alleen echt de tijd voor nodig om het te ontdekken, want het is niet een besluit dat ik van de ene op de andere dag genomen heb.

 5. Wat een leuk nieuws! Super goed bezig. Ik ben erg benieuwd naar de tweede blog. Succes❤️

  1. Christiana says:

   Lief dankjewel, Edith-Sofia;-)

 6. Gefeliciteerd met je nieuwe plannen en de stappen die je aan het nemen bent! Ik ben benieuwd naar het vervolg en je tweede blog.

  1. Christiana says:

   Het lijkt me super leuk om je straks ook daar weer te mogen verwelkomen;-)

 7. Ja, het past helemaal bij jou natuurlijk! Het verbaasd mij dan ook niet dat je ook dat gaat doen, jij hebt veel kennis en feeling over alles wat met interieur te maken heeft. Tuurlijk ga ik je daar ook volgen!

  1. Christiana says:

   Lief van je Babs, dankjewel, doet me goed!

 8. Wauw wat een onwijs mooie stappen ga je maken! Gefeliciteerd en alvast heel veel succes! Jij kan dit, want dat heb je al goed laten zien op deze blog en een betere referentie voor toekomstige klanten kun je niet hebben. Jij hebt die styling feeling die veel mensen (lees: ik) missen. Ik ben heel benieuwd wat er allemaal onder ‘professional organizing’ valt, maar dat ga ik vast lezen op je nieuwe blog. Ik kan niet wachten!

  1. Christiana says:

   Wat een onwijs lief compliment Daphne, heel erg bedankt daarvoor. Ik las hem gisteren op het werk en het toverde direct een grote lach op mijn gezicht! Ja, ik kan me voorstellen dat je denkt: waar gaat ze over schrijven?! Maar geloof me; er is genoeg te vertellen over het onderwerp. Alhoewel ik natuurlijk weet dat jij al heel gestructureerd en georganiseerd bent, dus ik denk niet dat er dat opzicht nog heel veel te ontdekken valt voor jou;-)

 9. Ik vind dit zo ontzettend tof voor je! Heel goed dat je de stap hebt gezet, is echt helemaal iets voor jou. Weet zeker dat je er een succes van gaat maken. Ben heel erg benieuwd ook naar je nieuwe site en natuurlijk ga ik je daar ook volgen 😘!

  1. Christiana says:

   Lief, lief, lief, dankjewel Deb! En stiekem wist jij het al hè;-)

   1. Hihi yes, ik had heel onverwacht echt een dikke vette primeur. Zal je nog eens een spontaan berichtje sturen 😂.

 10. Wauw, wat een geweldig nieuws en een te gekke nieuwe uitdaging! Ik ben nu al ontzettend benieuwd naar je nieuwe website (en logo en alles wat erbij komt kijken!). Jou kennende kan het niet anders dan een geweldige site worden. Gefeliciteerd met deze mooie stap!

  1. Christiana says:

   Dankjewel Romy, ik vind het wel allemaal heel spannend, maar als ik dan bedenk; met deze blog ben ik ook gestart met nul kennis en nul ervaring en hier heb ik ook wat van weten te maken. Ik zei altijd; als ik toen alles wist wat ik nu wist….En nu weet ik dus ‘alles’, dus ik kan al die kennis super goed gebruiken op blog nummer twee;-)

 11. Oh wat tof! Dan vind je The Home Edit.com ook helemaal geweldig denk ik. Ik denk dat je er een tweede blog bij moet nemen, want je bent ook heel goed in schrijven en anders kan je hem natuurlijk altijd nog weg doen. 🙂 Heel veel succes!

  1. Christiana says:

   Dankjewel Iris, er komt dus ook echt een tweede blog. En ja, The Home edit heb ik natuurlijk ook gezien;-)

 12. Wat superleuk! Ik wens je superveel geluk en succes met de nieuwe site en je opleiding. Ik kan niet wachten tot je artikelen te lezen.

 13. Per says:

  Wat een super tof nieuws, gefeliciteerd lieverd! Echt op je lijf geschreven en uiteraard blijf ik je volgen, ook zeker op je nieuwe blog!

 14. I love your desk!

 15. Wat mega tof, ik ben ook helemaal verliefd op the home edit, ik heb hier ook nog aan zitten denken. Maar ik durfde de stap niet aan.. in Amerika is dit heel gewild, maar ook in Nederland vroeg ik mezelf af? Ik hoop dat je veel klussen gaat krijgen! Succes lieverd you can do it!

 16. Oh wat leuk, benieuwd naar!!

 17. Natascha says:

  Jaaaa! Nu ook nog even hier; super leuke plannen meis! Heel veel succes! x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.