Ik krijg vandaag een zenuwblokkade voor aangezichtspijn. Deze pijn begon 2,5 jaar geleden na het trekken van een verstandskies.

Een zenuwblokkade en hoe het 2,5 jaar geleden allemaal begon

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Het begon allemaal zo’n twee en een half jaar geleden, toen mijn rechter verstandskies werd getrokken door de kaakchirurg in het ziekenhuis. De ingreep vond plaats in de ochtend, en naarmate het later op de dag werd, merkte ik dat de verdoving niet uitgewerkt raakte. Enkele maanden daarvoor was de kies aan de andere kant getrokken, dus ik wist wel een beetje hoe het aan zou moeten voelen. De volgende dag had ik nog steeds geen gevoel, waarop ik contact opnam met het ziekenhuis. ‘Er zou wellicht een zenuwtje geraakt zijn’ , werd mij verteld. Enkele dagen daarna kreeg ik echter opeens helse pijn. Een stekende, brandende pijn die er continue was, en bij aanraking bijna onverdraagbaar was; het ging/gaat daarbij om het rechterdeel onder mijn mond. De kaakchirurg gaf mij het ‘advies’ nog even af te wachten, omdat een zenuw soms vanzelf herstelt, dus dat deed ik.

Wat was er precies gebeurd?

Tijdens het trekken van de kies, die geheel dwars in mijn mond lag, is er een zenuw beschadigd geraakt, waarschijnlijk tijdens het ‘wrikken’, omdat de kies zo diep en vast zat. Zenuwen geven prikkels of signalen door aan je hersenen. Omdat mijn zenuwbaan beschadigd is, komen de prikkels als het ware verkeerd door, en krijg ik continue verkeerde signalen, oftewel pijnsignalen, de hele dag door, en dus bij alles wat ik doe. De pijn is het ergst bij aanraken, en geloof me; deze plek in je gezicht raak je vaak aan, dat heb ik nu wel ondervonden, dat begint al in de ochtend bij het wassen van mijn gezicht en het aanbrengen van foundation. Ook bij een heel lichte aanraking, zoals wanneer de wind langs je gezicht waait, doet het pijn. Ook als ik in bed lig en er komen dekens tegen die kant van mijn gezicht aan, kan ik daar gewoon van wakker worden, en dat gebeurt dus helaas héél vaak. Het vreemde van alles is, is dat de helft van mijn onderlip totaal gevoelloos is, steek ik er met een vork in, voel ik nog niets. We hebben er natuurlijk ook wel eens om moeten lachen; als we uit eten zijn bijvoorbeeld, moet André me erop wijzen, dat er bijvoorbeeld een stukje eten op mijn lip zit, want dat voel ik dus niet. In gezelschap moet ik dus na het eten altijd stiekem even iemand aanstoten, die me moet vertellen of mijn gezicht schoon is. Het gaat dus echt om de plek onder mijn mond, waar ik de pijn heb.

Lyrica en Amitriptyline tegen zenuwpijn

Het kon zo niet langer, en ik besloot langs de huisarts te gaan, die mijn pijn serieus nam en me Lyrica voorschreef. Dit medicijn wordt bijvoorbeeld ook voorgeschreven aan mensen met epilepsie en vermindert de prikkelbaarheid van de zenuwen. Hierdoor versturen de geïrriteerde en beschadigde zenuwen minder prikkels naar de hersenen, zodat pijnklachten verminderen. Lyria heb ik ongeveer vier maanden gebruikt, en ik werd er enorm suf van, simpele dingen lukten me niet meer en ik kon nergens meer op focussen. Dit was niet de oplossing. Enkele maanden daarna kreeg ik van de kaakchirurg Amitriptyline voorgeschreven. Amitriptyline wordt oorspronkelijk gebruikt als middel tegen depressiviteit. Bij deze toepassing bleek dat het soms ook zenuwpijnen verminderde. Dit pijnstillende effect komt op een andere manier tot stand dan de werking tegen depressiviteit. De pijnstillende werking begint niet meteen, maar treedt in na één tot twee weken. Ik kreeg dit middel, omdat het, in tegenstelling tot Lyrica, in de avond ingenomen moet worden, en ik er daardoor minder suf van zou zijn. Niets was echter minder waar: ik kon totaal niet meer functioneren, ik sliep zo’n zestien uur per dag en was in de uren dat ik ‘wakker  was, totaal van de wereld. André maakte zich grote zorgen, en wilde eigenlijk dat ik er direct mee zou stoppen. Ik weet nog dat ik daarna ‘stiekem’ nog de pilletjes nam, zodat ik in ieder geval geen pijn had, en nu ik dit schrijf, word ik daar zo vreselijk verdrietig van, alsof ik een soort drugsverslaafde was. Uiteindelijk wel aan André verteld natuurlijk, waarna we de pilletjes weggegooid hebben. Dat is nu enkele maanden geleden.

TENS apparaat bij zenuwpijn

Ondertussen ga ik opnieuw naar de kaakchirurg, dat was inmiddels de vijfde keer, en die stuurde me toen eindelijk door naar de pijnpolie, daar was ook weer een wachtlijst van ongeveer drie maanden. De pijnarts kwam toen opnieuw aanzetten met medicijnen, maar dat wilde ik niet nog eens. Ik heb toen een TENS apparaat gekregen. Met de TENS stroom wordt een ander signaal aan de hersenen gegeven die met de beschadigde zenuw te maken heeft. Het idee ervan is dat de TENS stroom het signaal overtroeft, waardoor de pijn afneemt. Helaas sloeg ook dit apparaat niet voldoende aan. Het was enorm lastig in gebruik, omdat ik de elektroden op mijn gezicht moest plaatsen, maar wanneer ze te dicht op mijn lip zaten bijvoorbeeld, gingen er een soort elektrische schokjes door mijn lip, en dat was alle behalve aangenaam natuurlijk. Na een telefonisch consult met de arts toch ook maar in overleg besloten dat ook dit de oplossing niet was.

Vandaag krijg ik een zenuwblokkade

Bij deze ingreep wordt mijn zenuw verlamd; het resultaat daarvoor moet totale gevoelloosheid zijn, waardoor ik ook geen pijn meer kan voelen. Ik ben niet zozeer gespannen voor de ingreep zelf, maar meer, veel meer, voor het resultaat. Is dit de oplossing? Heb ik na morgen eindelijk, na twee heel lange jaren waarin ik continue hoop kreeg die weer de grond in geslagen werd, géén pijn meer? Chronische pijn hebben is verschrikkelijk. Het belemmert je in alles wat je doet. Ik heb nog een tijdje geleden bij de fysiotherapie gelopen, bij een arts die gespecialiseerd was in zenuwpijn. Zij oefende op een bepaalde manier druk uit op mijn schedel, waardoor de zenuwbaan vrijer zou komen te liggen, en daardoor de pijn wellicht zou afnemen. Ik weet nog dat zij vertelde dat de mimiek in mijn gezicht zich totaal had aangepast aan de pijn. Blijkbaar houd ik de rechterkant van mijn gezicht altijd strakker dan de linkerkant, bij alles wat ik doe. Na een zenuwblokkade zal ik mezelf dit ongetwijfeld weer opnieuw moeten aanleren, aangezien een deel van mijn gezicht dan gevoelloos is. Ik hoef me trouwens geen zorgen te maken, dat ik bijvoorbeeld een scheve of ‘hangende’ mond krijg, want dat heeft allemaal niets te maken met zenuwen, maar met spieren, en daar gebeurt tijdens een zenuwblokkade natuurlijk niets mee. Over het algemeen ben ik vrolijk en enthousiast, mensen die me niet kennen, weten niet dat ik 24 uur per dag pijn heb. Ik wil er ook niet steeds over zeuren, maar soms doet het pijn over hoe mensen erop reageren, bijvoorbeeld als ze zeggen: ‘Oh, loop je daar nou nog steeds mee?’ Dat is niet leuk om te horen. Ik kan me ook bijna niet voorstellen hoe het zal zijn na een zenuwblokkade om na 2,5 jaar helemaal geen pijn meer te hebben, omdat je hele gedrag en alle dingen die je doet, zich gaat aanpassen aan de pijn.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

41 Comments

 1. Wauw, wat heftig, dat lijkt me superpijnlijk en een gevoelloos gezicht is nou ook weer niet bepaald wat je in gedachten had toen je die kies liet trekken! Maar groeit die zenuw dan wel weer aan of blijft dat voor altijd gevoelloos? Mijn vader heeft en aantal jaar terug een kaakoperatie gehad een toen hebben ze ook een zenuw door moeten snijden, van z’n onderkin, dus hij voelde inderdaad zijn onderlip en kin ook niet dus ik snap helemaal wat je bedoelt met dat eten haha!

 2. brr wat heftig zeg! Vooral als je continu pijn voelt en vooral met de dagelijkse dingen zoals wind en even je gezicht wassen.. Balen ook dat de medicijnen zo zijn uitgewerkt en je je zo suf voelde of het niet hielp. Ik ga vandaag heel hard voor je duimen dat het werkt en je geen pijn meer gaat hebben!!

 3. Ik hoop zo dat het vandaag jouw dag zal zijn en je geen pijn meer zult hebben. Ik heb zelf ook altijd pijn en weet zo goed hoe het je leven bepaalt, des te meer hoop ik dat vandaag een succes zal zijn. Heel veel sterkte, ik die een kaarsje voor je aan en denk aan je.

 4. jeetje wat heftig!! ik moet nog voor 2 kiezen naar de chirurg uiteindelijk, help!
  die meds die je hebt gehad die ken ik, die had ik op mn 13e al..echt wat een troep was dat bleg, blij dat je die ook hebt weggegooid!
  En heel veel sterkte en beterschap..is een heftige ingreep pfoe.

 5. Wat een ellende zeg. En Lyrica en Amitrityline, das nogal wat. Ik wens jou (en André) heel veel succes en sterkte voor vandaag en de komende periode. Zet m op!

 6. wat een verhaal! Jeetje… sterkte vandaag! Ik hoop dat de pijn vandaag helemaal weg gaat!

 7. Heel veel sterkte vandaag! Hoop dat t gaat uitpakken zoals het moet..!!

 8. Ik duim voor jou vandaag!

  Liefs

 9. Jee meid, wat spannend! Ik ken het verhaal nog van je persoonlijke blogpost inderdaad. Ik weet hoe het is om elke dag pijn te hebben en heb ook de nodige zenuwpijn ervaren. En jij hebt dan in je hoofd….. Verschrikkelijk!!
  Ik hoop ZO dat dit gaat helpen… Ik duim voor je en zal veel aan je denken vandaag. Laat je weten hoe het ging? Sterkte en succes!! xoxo

 10. Heel veel sterkte zeg!!!! Ik zal zeker aan je denken en hoop dat alles goed gaat met je!

 11. Shit wat rot dat je geen baat hebt gehad bij dat TENS apparaat! 🙁 Ik hoop écht dat dit de oplossing is want zenuwpijn is verschrikkelijk. Ik heb het (weer) continu in m’n been en ik zou ‘m er het liefst afschroeven! Maar zelfs bij aanraking dat je dan zo veel pijn hebt, pff! Inderdaad gronische pijn is verschrikkelijk. En vaak zien mensen het niet maarja je gaat ook niet iedere minuut zeggen dat je pijn hebt. Ik hoop dat je binnenkort kan zeggen dat de zenuwblokkade de oplossing was. Succes meid!

 12. Esmeralda L says:

  poeh hee, wat heftig.
  Ik hoop echt dat dit je van je pijn af helpt zonder dat je er nare bijwerkingen aan overhoudt.

  Succes

 13. Mijn verstandskiezen lagen ook dwars en zijn in de zomer getrokken. Ik vond het verschrikkelijk en kan mij voorstellen hoeveel erger het ook nog eens is voor jou. Vervelend dat er niet meteen iets gedaan is waardoor je er niet zo lang mee had hoeven rond te lopen. Heel veel succes vandaag!

 14. hey, heel veel sterkte, probeer te ontspannen tijdens deze wel onaangename behandeling, en wees niet getreurd als ze niet helpt, er bestaan nog verschillende opties zoals nog andere soorten prikjes en neurostimulatie, pijnklevers (al zou ik die niet echt aanraden, ik heb er zelf en wordt er misselijk van en moeite met eten, heel veel slapen) hou de moed erin meis!
  heb je al eens relaxatie geprobeerd trouwens, bij sommigen helpt dit ook, het werkt als volgt: doordat je constant pijn hebt span je onbewust uw spieren samen waardoor de pijn sterker word. door relaxatie kan je leren deze spieren te ontspannen waardoor je mss minder pijn krijgt.
  ik wil je niet ontmoedigen maar chronische pijn is heel moeilijk om volledig weg te krijgen, maar ik duim voor je omdat ik uit ervaring weet dat dit heel erg onaangenaam is. hou je sterk, ik duim voor je!
  groetjes
  Lindsai

 15. Oei dat is niet leuk zeg, succes en veel sterkte!

 16. Jeetje, wat vervelend zeg. Ik kan heel slecht tegen fysieke pijn, dus ik kan het niet geloven dat je het zo lang hebt volgehouden. Wat goed van je zeg en wat erg dat het zo heeft moeten zijn. Ik hoop dat het vandaag goed gaat en dan je niet meer last hoeft te hebben van de constante pijn. 🙂
  Over het laatste stukje, daar kan ik me goed in vinden (maar alleen bij mij is het een totaal ander onderwerp) maar ik wilde aangeven dat ik het begrijp dat het soms vervelend is hoe je omgeving (van vrienden en familie) kan reageren.
  Sterkte!

 17. Wat vervelend zeg, ik kan me niet eens voorstellen hoe het is om continue pijn te hebben! Heel veel sterkte en succes, hopelijk komt het allemaal goed!

 18. Jeetje meid, wat verschrikkelijk voor je dat je al 2,5 jaar met zulke pijnen rondloopt. Daar word je ook wanhopig van (waardoor je dus naar die pillen stiekem greep; ik kan het me écht voorstellen) Ik krijg er gewoon kippenvel van.. ik hoop echt dat je na vandaag geen pijn meer zult hebben hiervan. Heel veel liefs en sterkte!!

 19. Poeh zeg, heftig! Wat een ellende…. Hopelijk helpt dit je van de pijn af, ook al is dit ook best een flinke ingreep

 20. jeetje wat ontzettend heftig meis, heel veel sterkte en ik hoop oprecht dat je hierna pijn-vrij bent, want mijn is het verschrikkelijkste iets wat op aarde is.

 21. Heel veel sterkte! Het klinkt allemaal heel heftig, dus hopelijk ben je na deze ingreep van de pijn verlost. X

 22. Lisanne post says:

  Pffff… Wat een bekent verhaal.
  Ik liep met zere kiezen eind vorig jaar! Veel laten trekken en 6 weken geleden nog eentje: 🙁
  Nu zenuwpijn in mijn bovenkaak.
  Auwwwww. Niet pijnlijk met eten, maar als het ontspannen is 🙁
  Wens je veel sterkte en heb hoop!

 23. Jeetje wat bizar verhaal! Gewoon door een simpele verstandskies trekken zo lang chronische pijn, lijkt me zwaar irritant! Dus wat fijn dat er nu wat aan gedaan kan worden, ik hoop op een goed resultaat.. Nog een weekje afwachten las ik net op fb dus sterkte meis!

 24. Lees ’t nu pas, heftig! Is alles goed gegaan!?
  Wat bizar dat dat zo kan door ‘alleen maar’ een kies trekken…

  XO

 25. good luck lady! het zal wel snel goedkomen 🙂 hopelijk voel je je gauw beter

 26. Ik hoop dat het je goed doet en dit inderdaad de oplossing is. Ik weet heel goed wat het is, want ik heb waarschijnlijk ook een beschadigde zenuw in mijn elleboog en dit is inmiddels al geruime tijd chronisch (ik loop er al ruim 8 jaar mee!!!). Ik heb dus ook 24 uur per dag pijn in mijn elleboog, schouder, nek en soms ook handen en vingers en rug daardoor….verdomde irritant kan ik zeggen! Je word inderdaad belemmert in je hele doen en laten; ik werk daardoor ook maar 4 dagen, meer kan ik echt niet aan…ik zit te denken om weer de molen in te gaan van ziekenhuis etc, wie weet hebben ze nu weer wat nieuwe technologie om me te kunnen helpen? Ik zou het geweldig vinden om pijnvrij te even; ik weet niet eens meer wat het is! Heel veel succes en hoop dat je je snel beter voelt en pijnvrij bent!

  1. Pieter Vermeer says:

   Nu, 14 november 2018, ben ik wel benieuwd hoe het is afgelopen.

 27. Had hij je gewaarschuwd had je het dan gedaan? ik hoop dat ik geen zenuw raak zegt de chirurg en dan wel over ditjes en datjes gaan praten met de anderen en lachen. ik vindt het abnormaal voor 1 verstandskies dat je dan geen gevoel meer hebt in je gezicht en een aan te rekenen fout. het is toch een professional? hij krijgt er toch voor betaald? hij wil toch chirurg zijn? hij kan toch een foto maken dan weet hij toch waar de zenuw loopt. ik vindt die chirurg maar een lompe boer! en zou een klacht indienen!

  1. Christiana says:

   Ik heb hier een behoorlijke tijd later inderdaad eens over gesproken met iemand die verstand had van letselschade en het blijft een lastige situatie. Het enige wat deze kaakchirurg (volgens hem dan) te verwijten viel is dat ze me niet van tevoren had gewaarschuwd dat dit een risico van de ingreep was. Dit wordt dus niet gezien als haar fout, maar als een risico, en ze had me van dit risico op de hoogte moeten brengen, dat heeft ze niet gedaan. Maar in feite brengt denk ik elke ingreep / operatie of behandeling risico’s met zich mee. Toen ik daar in die stoel ging liggen, had ik überhaupt nooit van zenuwpijn gehoord. Ik had dus echt nooit kunnen bedenken dat het trekken van een verstandskies zo’n gigantische negatieve impact op mijn leven zou krijgen. Ik moest een verstandskies laten trekken omdat deze als het ware overdwars in mijn mond lag. Ik had er op dat moment niet eens last van, maar volgens de tandarts kon ik hier last van krijgen. Ik kan dus niet echt antwoord geven op je vraag, omdat ik dit alles van tevoren niet had kunnen weten.

 28. Was dit toevallig gebeurt is het ziekenhuis van maria Middelares? Klink me precies bekend?!

  1. Christiana says:

   De zenuw is geraakt tijdens het trekken van een verstandskies in het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp. Ik heb daarna meerdere zenuwblokkades gehad en die zijn allemaal gedaan in het Alrijne ziekenhuis in Alphen aan den Rijn.

   1. Nicole says:

    Bedankt voor de waarschuwing! Ik heb zorgkaart bekeken en het wordt me direct duidelijk wie jou behandeld heeft. Schrale troost, maar je bent dus zeker niet de enige die na behandeling daar wegging met een beschadigde zenuw. Verstandskiezen verwijderen is (ongeacht leeftijd) lopende band werk voor kaakchirurgen. Dat geldt ook voor die horizontale dwarsliggers. Er wordt een foto gemaakt, daarop is de afstand tussen kies/wortel en zenuw goed te zien. Als dit te dichtbij zit hoort een kaakchirurg of aan te geven dat die niets verwijderd (en evt een andere oplossing aan te dragen) of je in ieder geval voor verwijdering te wijzen op dat de zenuw dicht in de buurt is en er mogelijk zenuwschade kan ontstaan. Vervolgens maakt de patiënt de keus of er alsnog verwijderd wordt. Als de patiënt akkoord geeft gaat de chirurg dan zo secuur mogelijk aan de slag.

    Het blijft natuurlijk mensenwerk, fouten kunnen altijd gemaakt worden, maar bij een fout denk je dan aan ontsteking door vergeten wortelrest of al dan niet permanente zenuwuitval, ABSOLUUT niet aan 6 jaar lijden en vervolgens altijd met kaakproblemen kampen. Ik had hier echt een zaak van gemaakt!

   2. mijn dochter heeft nu al een jaar hevige zenuwpijn in haar kaak en neemt ook lyrica enz..ze kan niet meer werken en heeft 3 kleuters te verzorgen. Helpt zo een blokkade of niet? Ze begint het op te geven en heeft veel verdriet want zij was turnjuf.ZE is 30 kilo bijgekomen,geheugenverlies,urineverlies,futloos en PIJ……NNNN.Help! Een zenuwtransplantatie …bestaat dat niet?Gaat het nu goed met jou en ben je blij na die meerdere ingrepen?

 29. Hallo een vraagje ik lees hier dat je een zenuwblokkade heb gehad, is dit goed gegaan en waar heb je dit laten doen. zie dat het al een paar jaar geleden is. maar als ik jouw verhaal lees, dan klinkt het als mijn verhaal.
  Zelf loop ik hier ook al drie jaar mee, en van alles geprobeerd, maar nog steeds die irritante pijn.
  hoop dat je mijn bericht leest.
  Wil hier namelijk ook zo graag van af.
  vr gr anja

  1. mijn dochter heeft nu al een jaar hevige zenuwpijn in haar kaak en neemt ook lyrica enz..ze kan niet meer werken en heeft 3 kleuters te verzorgen. Helpt zo een blokkade of niet? Ze begint het op te geven en heeft veel verdriet want zij was turnjuf.ZE is 30 kilo bijgekomen,geheugenverlies,urineverlies,futloos en PIJ……NNNN.Help!

 30. Anja en Tal,

  Ik heb hier hetzelfde probleem.
  Er werd een zenuw beschadigd bij de tandarts.
  Ook werden 3 gezonde tanden getrokken omdat de tandarts geen raad wist.
  Nu meer dan 1,5 jaar loopt ik nog steeds met ontzettende tandpijn ook al zijn de tanden getrokken.
  Redomex, lyrica, Ritrovil niets helpt
  Ten einde raad ben ik naar het ziekenhuis in Leuven geweest en bij de professor mijn probleem uitgelegd.

  Ze gingen het bespreken wat ze met mij gingen doen.
  Nu bericht ontvangen dat ze een zenuwblokkade gaan doen.

  Hoop dat ik van die ellendige pijn zal af zij.
  Groetjes

  1. Noor Anthonis says:

   Laat je aub iets weten of dit helpt. Ik loop ook met een soortgelijk verhaal rond, reeds 2,5 jaar tandpijn en intussen al 2 gezonde tanden gesloopt in het proces. Ik weet me geen raad meer. Ik slaap extreem slecht van de pijn. Ben je nu volledig van de pijn vanaf met de zenuwblokkade? Hoe heb jij het ervaren?

   1. Christiana says:

    Beste Noor, bij mij heeft de zenuwblokkade helaas geen effect gehad. Ik heb er uiteindelijk drie gehad, waarbij gebruik gemaakt is van stroom, kou en hitte. Pas jaren later heb ik een operatie ondergaan en inmiddels ben ik pijnvrij. Dat verhaal kun je hier lezen: https://bychristiana.nl/lifestyle/ik-kreeg-een-zenuwoperatie-en-een-kaakosteotomie/

 31. Noor Anthonis says:

  Dag Christiana, dankjewel voor je antwoord. Ik heb je verhaal gelezen en heb echt moeten huilen omdat ik zo hard herken wat je meemaakt en ik me kan indenken hoe enorm zwaar je het hebt gehad. Mits je zegt dat je naar LUMC bent geweest, zou ik daar ook heel graag naartoe gaan. Kan je me de naam doorgeven van de neurochirurg waar je terecht bent gekomen? Bij mij is de pijn ook begonnen na het trekken van een wijsheidstand en mits ze niets zien op de foto dat de pijn verklaart, zeggen ze dat het zenuwpijn is. Maar alles wat jij vertelt past zo hard in het verhaal… Klopt het dat er niets op een CBCT te zien is? Kunnen ze dat wel zien op een ander soort foto? Ik kom vanuit België, maar ik neem aan dat ik een doorverwijzing nodig heb van de neurochirurg waar ik momenteel naartoe ga? Hopelijk nemen ze dat aan van een neurochirurg uit België (stomatoloog noemt dat hier). Laat me alstublieft iets weten. Ik haal een sprankje hoop uit je bericht, ik ben bereid om er alles aan te doen om van de pijn af te geraken.

 32. Cisca Hardenbol says:

  Beste Christiana,

  Ik heb exact hetzelfde probleem, al tien jaar. Zelfde behandelingen ondergaan, met wisselend resultaat. Ik ben heel benieuwd hoe het is gegaan na de operatie en wie deze heeft uitgevoerd. Wil je contact met me opnemen?

  1. Cisca Hardenbol says:

   Beste Christiana,

   Ik heb exact hetzelfde probleem, al tien jaar. Zelfde behandelingen ondergaan, met wisselend resultaat. Ik ben heel benieuwd hoe het is gegaan na de operatie en wie deze heeft uitgevoerd. Wil je contact met me opnemen?
   Heb inmiddels het vervolg in de reacties gelezen. Wat heftig zo’n operatie! Moedig hoor en fijn dat je pijnvrij bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.