Oenobiol Volume kwam voor mij op het juiste moment, na een langdurige narcose had ik erg veel last van haaruitval. Wat zijn mijn ervaringen tot nog toe?

OENOBIOL Volume voor sterk, vol & mooi haar

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Zoals jullie eventjes geleden hebben kunnen lezen, ben ik gevraagd om ambassadeur voor het Franse merk Oenobiol te worden. Dit houdt in dat ik, samen met een aantal andere beautybloggers, gestart ben met het gebruik van een paar van hun beauty-supplementen en jullie op de hoogte houd van mijn ervaringen hiermee. Mijn grootste ‘zorg’ is toch wel mijn haar. Ik heb nooit een volle bos haar gehad, maar na een roaccutane kuur tegen acne en een langdurige narcose, was de blijheid op mijn hoofd ver te zoeken. Na de Roaccutane kuur was mijn haar zeer droog en beschadigd, en na de operatie vorig jaar heb ik maanden lang ontzettend veel last gehad van haaruitval. OENOBIOL Volume kwam voor mij dan ook op het juiste moment. Ik ga je vertellen hoe het er nu voor staat. Het OENOBIOL assortiment bestaat momenteel uit vijftien producten, die zijn verdeeld over vijf verschillende productlijnen. Die productlijnen zijn: beauty, silhouette, huid, zon en haar. Voor het haar zijn er twee verschillende supplementen: Veerkracht en volume. Ik ben gestart met de OENOBIOL Volume lijn. Het merk belooft gezonde haarwortels en ondersteuning te bieden aan de haargroei, met als resultaat sterk, vol en mooi haar. Precies wat ik zoek. Je hebt natuurlijk volume en ‘volume’. Ik verwachtte en hoopte zeker niet op fabulous Beyonce haar, maar wat minder dunne lokken waren natuurlijk welkom. OENOBIOL is een merk afkomstig uit Frankrijk. Het schijnt daar de nummer één in de branche te zijn. Het gaat om supplementen, deze neem je dus naast je normale voeding. Het zijn geen vervangers van de normale vitamines die je binnen moet krijgen door voedsel. Zie het als een ondersteuning. In de pot zit voldoende voor een kuur van drie maanden. Het is de bedoeling dat je dagelijks twee supplementen neemt, tijdens een maaltijd. Op deze manier worden de werkzame stoffen het beste opgenomen. Zoals je ziet gaat het om een gladde, niet al te grote capsules. Ik ben sowieso niet moeilijk met pillen slikken, maar ik vind ze persoonlijk prima ‘slikbaar’. De voedingssamenstelling van de OENOBIOL Volume supplementen ziet er als volgt uit: Pompoenzaadolie (Cucurbita pepo): 540 mg, Vitamine B2 (riboflavine): 1,4 mg (100%), Vitamine B3 (niacine): 16 mg (100%), Vitamine B6 (pyridoxine): 1,4 mg (100%), Vitamine B8 (biotine): 50 μg (100%)

Welke positieve effecten kunnen vitamine B hebben?

Vitamine B wordt vaak in verband gebracht met een goede conditie van je haar, maar ook van die van je nagels. Laat ik er duidelijk bij zeggen dat ik natuurlijk géén voedingsdeskundige ben. Hoé vitamine B een gunstige werking op de conditie van haar en nagels heeft, kan ik dus ook niet uitleggen. Ik ben begin augustus met de kuur begonnen. Dat is nu dus ruim 2,5 maand geleden. Ik moet zeggen dat het nemen van de supplementen er in het begin (de eerste week / twee weken)  nogal eens bij schoot, maar daarna ben ik ze écht niet meer vergeten en heb ik ze heel trouw dagelijks genomen. Ik neem ze nu trouwens nog. Ik kan er twee héél duidelijke dingen over zeggen. Ik was zo’n twee weken geleden bij mijn vaste kapper. Die was naar mijn haar aan het kijken, legde steeds een vinger op mijn hoofd, verschoof die en was tegelijkertijd aan het tellen. Ze wist mij te vertellen dat mijn operatie (en narcose) dus ongeveer een jaar geleden was. Ja. Dat kon ze zien aan mijn haar. Bizar. Maar het klopte wel. Ze zei dat het haar bovenop mijn hoofd, het ‘nieuwe’ haar dus, er veel gezonder uitzag dan mijn ‘oude’ haar. Dat lijkt mij goed nieuws. Bovendien merk ik zelf dat mijn nagels een stuk sterker zijn dan een paar maanden geleden. Voorheen braken ze echt continue en ze zagen er ook slecht uit. Op dit moment zijn ze zichtbaar mooier, maar vooral stéviger. Ja, ik kan dus wel zeggen dat ik resultaat merk. Natuurlijk snap ik dat het lichaam zélf ook hard aan het werk is om zichzelf na een operatie te herstellen, maar blijkbaar bieden de OENOBIOL supplementen hiervoor een goede ondersteuning.

GEBRUIK JIJ SUPPLEMENTEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

9 Comments

 1. Fijn, deze positieve uitkomst. Ik gebruik het zelf ook maar moet mijn mening echt nog vormen. Vooral het trouw innemen vergeet ik ook nog wel eens. Benieuwd naar je volgende update!

 2. Wat fijn dat je al resultaat merkt. Ben erg benieuwd wat zoiets op een langere termijn doet!

 3. Het klinkt tot nu toe best goed. Ik heb zelf vrij dik haar maar voor mijn nagels zou het vast heel goed zijn!

 4. Wat fijn dat het voor jou werkt, ik was hier al zo benieuwd naar! Ik neem alleen vitamines in, geen speciale supplementen verder met een bepaald doel.

 5. Ik slik dagelijks vitamine D en magnesium verder geen supplementen

 6. Omdat ik (extreem) last heb van haaruitval ga ik de hair support volume ook proberen. Maar wat ik nergens terug kan lezen(op de verpakkingen of op de oenobiol site) is of je welke soorten door elkaar mag gebruiken en welke niet( ik was al begonnen met de beauty support 45+) Weet jij dat misschien?

  1. Christiana says:

   Hi Linda! Ik heb me laten vertellen dat je onderling verschillende lijnen van Oenobiol met elkaar kunt combineren. Je mag dus inderdaad tegelijkertijd de beauty support 45+ en de Hair support volume gebruiken. Wat ze alleen wel afraden is meerdere supplementen uit dezélfde lijn combineren. Dus bijvoorbeeld niet de Veerkracht én de Volume lijn voor het haar tegelijkertijd. Ik hoop dat je hiermee geholpen bent. Veel succes met de kuur en hopelijk ervaar je resultaat!

 7. Wat is de reden dat je de volume en veerkracht niet in combinatie kunt gebruiken.?

  1. Christiana says:

   Het wordt inderdaad afgeraden om supplementen uit dezelfde lijn met elkaar te combineren, omdat je een anders een te hoge dosering van dezelfde vitamines binnenkrijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.