Shooten in weer en wind, samen met Andre en later ook met Sketch. En de verhalen áchter de foto’s.

Terugkijken op één jaar shooten met een fotografe

Ik wilde eigenlijk al heel lang meer met fashion gaan doen op de blog. Maar ik wist wel dat als ik dat ging doen, ik dat direct goed wilde aanpakken! Na (toch wel) lang twijfelen, maar met heel veel vertrouwen en na diverse motiverende speeches van Andre, heb ik hiervoor eind 2018 hulp ingeschakeld van twee lieve dames die ook al heel veel voor ons betekend hebben tijdens onze trouwdag in Nederland. Voor de fotoshoots heb ik namelijk het hele afgelopen jaar samengewerkt met de fotografe die onze Nederlandse trouwfoto’s gemaakt heeft, Erica, en met de make-up en haarstylist die mijn haar en make-up verzorgd heeft, Roxanne. Ik dacht; met zulke prachtige resultaten op één van de belangrijkste dagen van ons leven, moet dat tijdens de shoots ook helemaal goed komen. En óf dat allemaal is goed gekomen! Het afgelopen jaar hebben we vrijwel elke maand super leuke en inspirerende shoots gedaan, waarvan ik nu een aantal leuke behind the scenes beelden laat zien. Andre was er tijdens een groot deel van de shoots namelijk ook de hele dag bij en hij heeft dus steeds de linkse foto’s gemaakt. Eerst met een iPhone7 totdat hij op een gegeven moment de trotse eigenaar werd van een iPhone 11.

Shoot voor Noa Noa in Leiden

Dit was de tweede shoot van dit jaar die we deden en ik herinner me deze dag nog ontzettend goed. Ik draag hier een jurk uit de voorjaarscollectie van Noa Noa en het was echt, echt, écht zó koud. Like freezing. Tijdens zo’n shoot moet ik me natuurlijk steeds tussendoor omkleden en ik weet nog dat ik de knoopjes van de jurk die we hiervoor hadden geschoten echt nauwelijks open kreeg, zó koud waren mijn handen.

In weer en wind

En kun je je nog herinneren dat het steeds zo verschrikkelijk hard waaide aan het begin van dit jaar? Deze dag was dus zo’n dag. Na de shoot krijg ik van Erica altijd de foto’s toegestuurd waaruit ik zelf dan een selectie maak die zij gaat bewerken. Het was echt ontzettend komisch om te zien dat mijn haar op die foto’s er steeds verwilderder uitzag, naarmate de dag vorderde. Op bovenstaande foto kun je bijvoorbeeld aan mijn haar goed zien hoé hard het waaide, maar deze foto heb ik gekozen omdat het licht hier natuurlijk ontzettend mooi was. Na deze foto zijn we trouwens ook gestopt met de shoot.

Shoot i.s.m. Lianne Tio luxury in Rotterdam

In de maand daarna deden we een shoot in samenwerking met Lianne Tio luxury in Rotterdam. Ik zorgde zelf voor de outfits en Frans en Agnieszka van Lianne Tio luxury hebben alle outfits prachtig gestyled. Hier draag ik een jurk van Noa Noa en helpt Agnieszka mij met oorbellen uit de LTL collectie.

Onderweg naar Hilton Rotterdam

Toen we bezig waren met het shooten van de eerste outfit, belde Frans ondertussen naar het Hilton hotel, dat op loopafstand van Lianne Tio luxury ligt, of we daar ook wat shoots mochten doen. Altijd fijn natuurlijk, van dit soort connecties! Een half uurtje later werden we super hartelijk begroet door de manager van het Hilton. Bovenstaande vind ik echt een heel komische foto! Frans loopt links met een Magrì tas die ik later zou dragen voor een andere shoot, en rechts met mijn tas die vol zit met kleding en schoenen. Geen idee trouwens waarom ik die tas niet gewoon zelf draag.

In Hilton Rotterdam

Maar deze linkse foto is wel de meest hilarische (en de meeste stomme!) foto die dit jaar van mij is gemaakt! Hier bedenken Erica, Andre en Frans welk raam het mooist is als achtergrond, en ik sta echt loéi chagrijnig te kijken! Zo van; ‘Ja, jongens, gaat dit nog lang duren?’ Ik heb deze dag zo ontzettend genoten dat ik me niet eens kan herinneren dat ik zo gekeken heb, een foto is dan natuurlijk ook echt een moment opname, en wat voor één, maar deze foto mocht natuurlijk absoluut niet ontbreken in dit lijstje. Het resultaat van deze shoot kun je trouwens hier bekijken.

Private dining

Beneden in het Hilton hotel was een speciale ruimte voor private dining en ook daar mochten we even gebruik maken van dit wel heel mooie plekje!

Andre

Bovenstaande linkse foto is van een bar slechte kwaliteit, niet genomen met Andre’s iPhone, maar met mijn oude Samsung telefoon, die ik destijds nog had, maar ook deze moest in dit lijstje. Aan het eind van de dag in de winkel bij LTL gemaakt, met mijn lief! Hij is bij bijna alle shoots van het afgelopen jaar aanwezig geweest, en dat betekende zoveel voor mij! Zo’n dag is toch altijd best vol en druk. Ik geniet er enorm van, maar ik vind het ook altijd heel spannend. Andre zorgt er altijd voor dat ik op zo’n dag goed voor mezelf zorg. Het is gewoon altijd zo fijn als hij bij me is. En haha, ‘leuk’ hè, hoe ik dat hoedje vasthoudt? Ook hier weer was het gewoon bittere noodzaak, want ook hier waaide het weer zó hard dat hij anders gewoon het spoor op was gewaaid, want we stonden natuurlijk voor het CS in Rotterdam. Wel een enorm gave locatie trouwens, want kijk hieronder hoe de tegels daar matchy matchy zijn met mijn tas! Ik glimlach elke keer weer als ik op het station van Rotterdam rondloop en aan deze dag denk.

Shoot in Leersum

In juli waren Andre en ik één jaar getrouwd en toen combineerden we onze loveshoot met een ‘gewone’ shoot. Wij wilden heel graag terug naar Parc Broekhuizen, de prachtige locatie waar wij onze trouwshoot gedaan hebben en ook geslapen hebben na onze bruiloft. Rondom Parc Broekhuizen ligt een prachtige bosrijke omgeving en daar deden we onder andere deze shoot met een zomerse jurk van Mango. Erica gaat trouwens regelmatig op bankjes of andere verhogingen staan om dit soort mooie foto’s te maken.

Lianne Tio luxury shoot in the Harbour club in Rotterdam

In oktober deden we opnieuw een shoot in samenwerking met Lianne Tio luxury, dit keer in The Harbour club in Rotterdam. Iémand maakt Erica hier heel erg aan het lachen! Dit was trouwens in dezelfde periode dat Andre zijn iPhone 11 kreeg. Het verschil in de kwaliteit van de foto’s is echt erg groot, ten opzichte van de iPhone 7 die hij hiervoor had. Portretfoto’s met scherptediepte worden met deze telefoon extra mooi en bij het inzoomen blijft de foto langer scherp. Wat hij ook echt merkt, is dat de batterij aanzienlijk langer meegaat. Echt een groot pluspunt natuurlijk, je zou maar net een foto-momentje missen omdat de batterij van je iPhone leeg is. Het allerleukst aan Andre’s nieuwe iPhone vind ik trouwens wel de Face ID! Het was natuurlijk wel een behoorlijke investering, die telefoon. Mocht je nu heel graag een nieuwe iPhone willen, maar iets minder budget hebben, dan is een iPhone xs een super mooi alternatief. Deze telefoon heeft een dubbele 12 megapixelcamera aan de achterkant, waar je dus ook prachtige foto’s mee kan maken.

Zit alles nog goed?

Zo’n shoot waar meerdere mensen bij aanwezig zijn, is eigenlijk heel relaxed voor mij. Want iedereen houdt dan ‘iets’ in de gaten. Erica en ik bedenken waar en hoe we de foto’s willen, Frans let goed op of de accessoires allemaal goed in beeld komen, Roxanne checkt haar en make-up tussendoor en, zoals Andre zelf zo lief zei; ‘ik let op of het allemaal goed gaat met jou’. Hier deed hij nog een beetje extra, want hij trok mijn jurk nog even goed!

De hoed die steeds afwaaide

En over lachen gesproken. We hebben geen enkele keer regen gehad tijdens een shoot, maar wel wind dus! Dat hebben we geweten. Hier lachen we nog, maar dat lachen verging ons op een gegeven moment wel een beetje, want dit leuke hoedje van Stephen Jones bleef dus níét op mijn hoofd zítten. De hoed was te groot of mijn hoofd was te klein. Roxanne moest in ieder geval elke keer weer terug komen om die hoed weer op te zetten en dan op zo’n manier dat mijn haar ook nog een beetje gezellig zat. De resultaten van deze shoot zijn echter wel heel mooi geworden, je kunt deze hier bekijken.

In the Harbour club in Rotterdam

Dit is op zich niet een heel bijzondere behind the scenes foto, maar hij is evengoed leuk om te laten zien op welke manier we altijd proberen om ook vanuit andere hoeken te fotograferen. Dan krijg je natuurlijk een heel ander soort foto dan wanneer ik recht voor Erica sta.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

19 Comments

 1. Heel leuk om de behind the scenes foto’s te zien. Mooie locaties en outfits.

 2. Superleuk, zo’n kijkje achter de schermen! En die foto met Sketch is inderdaad wel de allerschattigste ooit!

  1. Christiana says:

   Ah, lief he? Tussen alle andere prachtige foto’s is dit toch wel een van mijn favorieten;-)

 3. Aw, wat is die laatste foto ontzettend lief! *smelt* Ik vind sowieso alle foto’s prachtig en vind het ook heel leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen. De foto’s die je op je blog plaatst zijn stuk voor stuk zo mooi. Ik kan me heel goed voorstellen dat je blij bent dat je een professionele fotograaf hebt ingeschakeld.
  Ik heb zelf voor mijn zakelijke site ook een fotografe ingeschakeld en ben daar ook erg blij mee. Zo mooi en professioneel had ik de foto’s zelf nooit kunnen krijgen.

  1. Christiana says:

   Helemaal mee eens. Ik vind jouw nieuwe bedrijfsfoto’s ook zo mooi geworden (leuke locatie trouwens ook die jullie hiervoor uitgezocht hebben!), het is echt een super profi geheel geworden zo op je nieuwe website. Echt leuk dat je die dit jaar nog hebt kunnen lanceren.

 4. Supermooi dat je dit kon doen met professionele mensen.
  Ik zie mijn 76 jarige moedertje niet meer op bankjes klimmen 😅
  Mijn man is anti foto’s maken en dus ben ik toegewezen op mijn zelfontspanner of moeders.
  Ik zeg eerlijk dat ik het met mijn uitkering niet kan veroorloven, maar het ook zo zou doen.

  1. Christiana says:

   Juist zo lief van jouw moeder dat zij je foto’s maakt. En aan de foto’s te zien hebben jullie dan ook altijd een hoop plezier samen!

 5. Je hebt zo veel mooie foto’s! Ideaal dat je zo’n team hebt! Die tweede foto heeft inderdaad prachtig licht. Jammer dat het alleen zo waaide. En die foto met dat roze tasje vind ik ook zo in een tijdschrift passen! Zo mooi allemaal!

  1. Christiana says:

   Wat lief, dankjewel Iris. Ik ben ook echt super blij en dankbaar met zulke lieve en professionele mensen om mij heen;-)

 6. Leuk zo een behind the scenes kijkje! Je kan goed zien hoe professioneel deze foto’s zijn en die foto waar je zo nors op kijkt is echt geweldig! Het zijn natuurlijk moment opnamen.
  Leuk om te zien hoe het licht eerst valt en op de na-foto hoe mooi hij bewerkt is.
  De laatste foto is inderdaad de meest lieve!

  1. Christiana says:

   Ja, ik heb zo hard moeten lachen toen ik deze foto zag. Roxanne heeft hem gemaakt, en ik kan me dit moment natuurlijk nog wel precies herinneren dat we aan het dubben waren welk raam we gingen kiezen. Die foto is genomen in een suite in het Hilton hotel met in elke kamer ramen, prachtig uitzicht over Rotterdam hadden we daar. Maar dat ik zo boos heb gekeken? Hij mocht natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken.

 7. Wat super leuk om te zien zeg! Mooie foto’s heb je gemaakt ook.
  X Robin

 8. Wat leuk om zo een kijkje achter de schermen te krijgen! Voor de eerste foto met jullie hondje heb ik mijn moeder gefacetimed, want die moest ik echt even laten zien zo cute haha!

  1. Christiana says:

   Haha, wat leuk om te horen! Ik weet nog goed dat ik van Andre een keer op mijn werk een foto ontving toen hij Sketch voor het eerst zo in zijn jas had gestopt. Toen was hij buiten met haar en begon het van het ene op het andere moment enorm te regenen. Je kunt je voorstellen; met een paar druppels is zij al helemaal doorweekt. Nou, toen kon je mij natuurlijk ook weg dragen na het zien van die foto;-) Het blijft een lief gezicht.

 9. Wat een ontzettend leuk kijkje achter de schermen!

 10. Wat leuk zo’n terugblik en jeetje wat een mooie foto’s, ik zeg het vaker maar meen het echt! x

  1. Christiana says:

   Lief, dankjewel Bianca!

 11. Waauw, leuk dat je dit deelt! Wat een geweldig leuke foto’s en tof om het verhaal erachter te kennen. Je hebt het inderdaad heel erg professioneel aangepakt, en ik ben fan van alle outfit-artikels! Keep them coming in 2020!

  1. Christiana says:

   Leuk om te lezen dat je het artikel leuk vind. Het is voor mij zelf ook zo leuk om hierop terug te kijken. Ik ben zeker van plan om er mee door te gaan;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.