LIFESTYLE, Psyche

Trend tasting diner met Etos in Villa Nicola

 

Exorbitant kerstdiner.

Speciale avond

Afgelopen vrijdag mocht ik een wel héél bijzondere avond meemaken. Als Etos friend was ik namelijk uitgenodigd om te komen dineren in Villa Nicola in Amsterdam. Het was niet de eerste keer dat ik aanwezig was op deze schitterende locatie. Ik wist dus van tevoren wat ik kon verwachten. Dat wil zeggen, wat de locatie betreft. Het diner echter, dát kwam wel echt als een énorme verrassing. Kijk je mee?

Mistletoe

Eigenlijk was het diner exclusief voor Etos friends, maar helaas had ik de afgelopen week nogal wat pech gehad met het OV. Enorme vertragingen of treinen die gewoon helemaal niet reden dus. Omdat ik zelf geen rijbewijs heb, ben ik dus wel echt afhankelijk van die trein. Ik zag er dus eigenlijk behoorlijk tegenop om te gaan, zeker omdat het diner in de avond zou plaatsvinden. Ik had dus gevraagd of ik heel misschien André mocht meenemen, zodat we samen met de auto naar Amsterdam konden. Gelukkig was dat geen probleem, en konden we samen genieten van al het moois, én lekkers.

Villa Nicola

Villa Nicola wordt een bed & breakfast genoemd, maar wat mij betreft doet deze omschrijving dat deze super bijzondere plek geen eer aan. De villa is gevestigd in een oud monumentaal pand uit 1900 en is gelegen in Amsterdam centrum. Villa Nicola heeft twee luxe suites waar je dus kunt logeren en de volgende dag ook kunt ontbijten, maar in feite zijn álle ruimtes mooi. En als ik zeg alle ruimtes, dan bedoel ik ook alle ruimtes, want ja, zelfs het toilet bij Villa Nicola is stijlvol met behang (!) en kaarsjes. Het ís dat ik mijn fotocamera niet meeneem naar het toilet, maar anders…

Entrez!

Wanneer je van buiten de statige trap oploopt, waar zelfs voor de gelegenheid de kaarsjes waren aangestoken, kom je in deze ruime hal terecht, met een al nét zo statige trap en sla je dan linksaf, dan kom je in een heel voorname ontvangstruimte terecht.

De woonkamer

En dit is dan de woonkamer. Zoals je ziet brandde er een knapperend haardvuurtje. Het bijzondere is dat de eigenaar van Villa Nicola, hier dus zélf ook echt woont. Villa Nicola is trouwens niet alleen een bed & breakfast, maar de locatie wordt ook vaak afgehuurd voor fotoshoots voor onder andere Vogue.

Etos friends

Je zou het niet zeggen, maar er passen dus zo’n negen mensen op deze bank. (Oké, het was wel een beetje proppen) Het was zó gezellig, iedereen was zo lief tegen elkaar en het écht leuke van dit soort events is natuurlijk dat je er allemaal bent met dezelfde passie. Weet je wat het is? De bloggerswereld is gewoon een heel aparte scene op zich. Er zijn nog steeds veel mensen die er niets van snappen, wat op zich natuurlijk ook heel logisch is. Maar op momenten als deze zit je dus gewoon temidden van ‘gelijkgestemden’ en omdat dit natuurlijk alleen maar ‘Etos-friends’ waren, werden alle producten van het afgelopen jaar ook nog even besproken.

De cocktail

Maar dan nu dus, de cocktail! Want die ziet er gaaf uit, niet dan? Hij was trouwens alcoholvrij, fijn, want ik drink echt nóóit alcohol. Absoluut niet uit een principiele overweging trouwens, ik vind het gewoon simpelweg niet lekker. Ik vind het jammer dat ik me niet meer kan herinneren wat er nu precies inzat, maar het was in ieder geval iets met anijs. Heel apart!

Cadeautjes van Etos

Na afloop kregen we allemaal nog een cadeautje mee van Etos, met daarbij een handgeschreven en echt persoonlijke kaart. Ik weet natuurlijk niet wat er bij de anderen opstond, maar bij ging het er in ieder geval om dat de mensen van Etos ‘iedere keer weer versteld van stonden van mijn prachtige flatlays en dat ze de serie van de kerst make-up het mooist vonden’. Nou ja, die vond ik zelf ook wel goed gelukt. Maar dat is toch leuk, zo’n persoonlijke boodschap ?

Diner

Na de cocktail gingen de deuren dan open en toen zagen we dit! Ik moet er écht nadrukkelijk bij zeggen dat de foto deze magnifiek gedekte tafel absoluut geen eer aandoet. Je moet je alleen even voorstellen dat we met zo’n dertig (? Ik weet het niet eens meer precies!) (vrij hysterische!) dames daar aanwezig waren en ik dus maar letterlijk enkele seconden de tijd had om wat foto’s te schieten.

Kreeft en oesters

En wát voor eten! Hier verbléékte in ieder geval alle kerstdiners bij die ik ik het verleden gehad heb. Het diner was vegetarisch, in die zin dat er geen vlees was. Wél dus heel veel vis en groenten. Maar dan allemaal op een heel bijzondere wijze bereid.

Naar huis

En via deze hal gingen we de trap naar beneden weer af. De kou en de sneeuw in. Wat was ik ongelooflijk blij dat André en ik samen met de auto gekomen waren. Het was even een gedoe om Amsterdam uit te komen, maar zo’n anderhalf uur later waren we veilig weer thuis. Wát een bijzondere avond, wát een decadentie en vooral; Villa Nicola! Wat een fantastisch mooie locatie. Zou ik er volgend jaar nog eens komen? Ik schrijf het in ieder geval op mijn wishlist.

Ben jij wel eens in Villa Nicola geweest?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

4 Comments

 1. Oh wat super mooi! En dat eten!! Heerlijk mop!

 2. Wauw, wat een geweldige locatie! Het zijn net schilderijen van de oude meesters!
  En dat eten, dat is zeker smullen!
  Pompoen eten wij ook nooit maar het is wel heel lekker. (waarom eten wij het dan nooit? ;))
  Ik drink ook al jaren geen alcohol, ik krijg altijd last van mijn maag dus laat ik het ook staan.
  Wat een geweldig uitje en die locatie, dubbel smullen dus!

 3. Prachtige locatie zeg

 4. Waaauw wat een top locatie! Zag er ook echt mega gezellig uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.