A sniff away from snacks! De met de hand gemaakte ByJax snuffelmat is Sketch haar nieuwe favoriete speelgoed. Ontdek hier het geheim!

Byjax speeltouw voor pomeriaan

Sketch en haar speelgoed

Deze week is mijn lieve pomeriaan Sketch al weer een jaar bij mij. Een jáár! Ik zal dat moment dat ik haar voor het eerst in mijn armen hield echt nooit vergeten en het is echt waar als ik zeg dat ik eigenlijk elke dag nog gekker op haar ben dan de dag ervoor. Achteraf kan ik gelukkig ook zeggen dat ik heel erg goed voorbereid was op haar komst. En wat sommige dingen betreft? Ja, die ontdek je natuurlijk pas als ze een tijdje bij je woont. Haar voorkeuren voor speelgoed bijvoorbeeld. Zo had ik een heel assortiment aan hondenspeeltjes waar ze nooit naar om gekeken heeft. De kleine balletjes die ik voor haar kocht, rolden alleen door de woonkamer als ze er per ongeluk tegen aan liep. En botjes of andere dingen om in te bijten? Die vind ze alléén interessant als er kip omheen zit! Zachte knuffeltjes, dát vind ze wel heel leuk. Maar ze is bijvoorbeeld net zo blij met een paar oude sokken. Maar nu heeft ze dan iets nieuws wat ze ook heel interessant vind, de ByJax snuffelmat.

ByJax snuffelmat review
speelgoed voor je pomeriaan puppy kopen

ByJax snuffelmat

Dit is dan de ByJax snuffelmat! Helemaal met de hand gemaakt door een hondenmama die zelf ook een pomeriaan heeft, Jax! Het idee erachter is dat je snackjes of brokjes in de mat verstopt die je hond dan zelf kan gaan zoeken. En óf ze dat leuk vindt! Ze krijgt elke dag wat snackjes, en tussendoor verstop ik er dus ook een paar in de mat. Ze duikt er dan direct bovenop en ze stopt pas als ze alle snackjes er uit gehaald heeft wat, toegegeven, bij Sketch niet heel erg lang duurt. Laatst had ze een keer een dag dat ze helemaal niet goed at. Maar snackjes wilde ze wél eten! Ik dacht toen slim te zijn door niet alleen snackjes in de ByJax snuffelmat te doen, maar ook gewone brokjes. Nou, dat heb ik geweten! Omdat je ze echt verstopt tussen de stroken, zie je ze dus zelf ook niet liggen. Ik pakte dus op een gegeven moment die mat op om te kijken of ze alles op gegeten had en wat denk je? Alle snacks waren weg, maar alle brokjes vielen op de grond! Ze had dus letterlijk alleen de snackjes er tussen uitgehaald.

byJax snuffelmat hoe gebruiken voor je hond

De ByJax snuffelmat wordt helemaal op maat gemaakt

De ByJax snuffelmat wordt helemaal op maat gemaakt. Je kunt kiezen uit verschillende afmetingen. Voor Sketch heb ik een snuffelmat met een doorsnede van 35 cm. (€ 16,95). Maar misschien nog wel leuker is dat je zelf de kleuren voor de snuffelmat kunt kiezen. Ik denk dat het voor je hond zelf niet veel uitmaakt welke kleuren er in de mat zitten (als er maar dagelijks snacks in komen) maar zelf kun je dus voor je favoriete kleuren gaan. Ik koos natuurlijk voor kleuren die mooi in huis passen, namelijk hemelsblauw en koningsblauw, en kijk hoe gaaf de mat met de blauwe bank matcht! Je kunt trouwens ook voor een mat met drie kleuren gaan. De snuffelmat bestaat uit een stevige ondermat waarop de snuffelstroken bevestigd worden. De mat is mega stevig en tot op dit moment nog geen strookje verloren.

Byjax speeltouw voor een pomeriaan puppy

Speeltouw

ByJax verkoopt niet alleen snuffelmatten, maar ook speeltouwen. Ook deze worden helemaal op maat gemaakt en kun je, indien gewenst, laten matchen met de kleur van de speelmat. Oók al zo’n leuk ding, waar Sketch echt elke dag mee speelt. Het speeltouw is onder andere verkrijgbaar als ‘puppy-variant’, deze is dertig centimeter lang (€ 5,75). Hoewel Sketch natuurlijk niet echt meer een puppy is, is ze nog wel steeds ieniemienie en dit formaatje is perfect voor haar. Heb jij nu een grote(re) hond, dan is het goed om te weten dat het speeltouw er ook in een formaat van tachtig centimeter is. Absolute aanraders voor je hond, allebei!

speeltouw kopen voor je pomeriaan puppy
IS EEN BY JAX SNUFFELMAT IETS VOOR JOUW HOND?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

16 Comments

 1. Wat een leuk idee! en wat leuk dat je het helemaal op maat kunt laten maken. Hier geen hond maar een onvoorspelbare kat. We hebben zoiets om snoepjes o.i.d. in te verstoppen maar na 1 keer vond ze dat het allemaal te lang duurde en liet ze het staan. Toen hebben we haar gewone eten erin gedaan maar katten zijn eigenzinnig (en zeker die van ons 🙂 en nope. Ze speelt bij voorkeur met dingetjes die wij per ongeluk hebben laten vallen zoals muntjes voor boodschappenkarretjes, oordopjes en als ze zo’n smerig zilvervisje op de vloer ziet dan is dat ook leuk (gelukkig inclusief opeten)./

  1. Zo leuk, echt een eigen karaktertje. De mat is ook geschikt voor katten!

 2. Hahaha, geweldig dat ze alleen de snackjes had opgegeten! Ik heb een paar jaar geleden zelf een snuffelmat gemaakt tijdens een workshop. Ik had er nog niet aan gedacht om die ook eens uit te proberen voor Mango, maar ik ga ‘m zeker binnenkort te voorschijn halen. Bedankt voor de tip, haha 🙂

  1. Wat leuk dat jij zelf zo’n mat gemaakt hebt! Ik kende het hele fenomeen snuffelmatten helemaal nog niet, totdat ik het dus op Instagram ontdekte. Ik ben benieuwd wat Mango er van vind.

 3. Haha wat een slim beestje is het toch! Ik heb een cavia en ik koop ook altijd veel te veel waar hij niet naar omkijkt. Behalve de oude spulletjes dan die er al lagen… Wat zijn ze toch ondankbaar haha.

  1. Nou, hier is dat dus precies zo! Ik heb het grootste deel van het speelgoed dat we voor Sketch gekocht hadden inmiddels maar opgeborgen of weggedaan, want ze kijkt er niet naar om. Soms haal ik nog wel eens iets tevoorschijn om te ontdekken of ze het nu wel leuk vind, maar meestal tevergeefs. Daarom ben ik hier dus ook zo enthousiast over, want ze blijft het leuk vinden, ook dat touw. Dat pakt ze er regelmatig ook zelf bij.

 4. Wat een leuk hondenspeeltje en geweldige foto’s van Sketch ook.

  1. Christiana says:

   Ah wat lief, dankjewel!

 5. Wat een gaaf artikel over de snuffelmat & het speeltouw, geweldig om te lezen dat de mat ook bij Sketch niet stuk te krijgen is. De foto’s zijn ook geweldig geworden 🙂 knappe en slimme Sketch, de snoepjes er mooi uit gesorteerd.

  1. Christiana says:

   Ja, ik moest er echt heel hard om lachen! Alle brokjes vielen er uit, alle snoepjes waren op;-)

 6. Wat leuk dat je het speelgoed kunt customizen. En nog leuker is natuurlijk dat Sketch er dol op is! Als ik een hond zou hebben, zou ik zeker zo’n snuffelmat uitproberen. Voor nu, koop ik af en toe een honden snoepje voor mijn hamster, die daar dol op is en er aan ligt te kluiven. Zo schattig om te zien.

  1. Christiana says:

   Lief is dat hè, vooral als ze zo’n snackje dan helemaal met de pootjes omklemmen;-) Sketch kan er ook heel druk mee zijn. Normaal gesproken als ik in de avond thuis kom, wordt ze helemaal hysterisch van blijdschap en blijft ze maar springen en kwispelen en likjes geven. Wanneer er echter toevallig nog een snackje of kauwstokje in de kamer ligt, is ze twee seconden helemaal door het dolle en gaat ze daarna weer gauw terug naar haar snackje;-)

 7. Wat een leuke snuffelmat, veel plezier er mee lieve Sketch! xxx

 8. Wat een leuke hondenspeeltjes en wat een super schattige foto’s van Sketch!

 9. Ik smelt iedere keer bij dat lieve koppie van Sketch! Hoe die kijkt, zo lief!
  Super leuk deze snuffelmat, al vind ik het meer een snuffel “bloem” om te zien. Misschien ook leuk met allemaal verschillende kleurtjes!
  Ik heb voor Marie en Toulouse diverse snack speeltjes geprobeerd maar ik vrees dat ik dat had moeten doen toen ze kittens waren. Ze snappen het gewoon niet dat je de bal moet rollen zodat er een snoepje uitvalt. Of zo een toren die de snoepjes naar beneden rolt tot ze eruit vallen. Misschien heb ik ze teveel verwend. Jammer want ik zoek altijd naar speeltjes waardoor ze ze zich niet gaan vervelen. Want vervelen= ruzie in de tent…. 😉

  1. Christiana says:

   Ah ja, kan ik me voorstellen! Ik ervaar dat met Sketch ook als we bijvoorbeeld oefenen met iets weggooien en dan hopen dat zij het weer terug komt brengen, maar ze snapt dat ook gewoon niet. Ze rent er vaak wel naartoe, maar dan gaat ze er twee seconden mee spelen of alleen aan snuffelen en dan kijkt ze je alleen maar zo aan, alsof ze wil zeggen: Ja? En nu? Dus misschien hadden we met haar ook eerder moeten oefenen. Ik vind dat altijd zo leuk in het park als honden helemaal door het dolle achter frisbees of ballen aanrennen die dan door de lucht vliegen;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.