meestgestelde vragen over pomeriaan
POMERIAAN

Jullie meestgestelde vragen over pomeriaan Sketch

De meestgestelde vragen over onze pomeriaan Sketch. Ik krijg vooral vragen over gewicht en zindelijkheid. En zijn pomeriaantjes eenkennig?

Hoeveel weegt Sketch?

Sketch is geboren op 18 mei 2019 en ze is nu dus anderhalf jaar. Ze weegt 2,4 kilo. Wij verwachten niet dat ze nu nog (veel) gaat aankomen.

Hoe komen jullie aan de naam Sketch?

Al voordat Sketch bij ons woonde, hadden we de naam Sketch al bedacht. Sketch is de naam van een heel chique restaurant in Londen waar Andre en ik in 2017 samen geweest zijn. Op dat moment hadden we nog niet zoiets van: als we ooit een hondje krijgen, noemen we hem of haar Sketch. Maar toen we eenmaal bezig waren met een hondje, waren we er eigenlijk vrij snel over uit dat het hondje Sketch zou gaan heten. We hadden geen voorkeur voor een reu of een teefje, en als Sketch een reutje was geweest, had hij ook Sketch geheten.

meestgestelde vragen over pomeriaan

Wanneer was Sketch zindelijk?

Sketch kwam bij ons wonen toen ze vijf maanden oud was. Ze was toen al redelijk zindelijk. De eerste paar maanden hebben we nog wel gebruik gemaakt van de puppytrainer, vooral ‘s nachts. Hier kun je een mat op leggen die plasjes absorbeert. In het begin ging ze hier graag op, inmiddels is ze anderhalf jaar oud en wil ze er echt niet meer op. Ook wanneer wij wat langer weg zijn, maakt ze er geen gebruik meer van.

Blaft jullie pomeriaan veel?

Binnen blaft Sketch behoorlijk veel. Wij hebben een huis met grote ramen aan de voorkant waar vaak mensen langs lopen. In principe blaft Sketch naar iedereen die langsloopt. Wat dat betreft is ze heel erg waaks. Ze ligt vanaf de bank vaak naar buiten te kijken en het komt soms voor dat zodra er iemand langsloopt, ze als een raket van het hondentrapje wat voor de bank staat af sprint en in haar haast gewoon bijna uitglijdt over het laminaat! Buiten echter blaft ze nooit. Wanneer ze andere hondjes tegenkomt, speelt ze daar graag mee, maar ze blaft nooit tegen ze, ook niet wanneer die andere hondjes wel (hard en veel) blaffen.

Is jullie pomeriaan eenkennig?

Absoluut niet. We zijn van tevoren gewaarschuwd dat pomeriaantjes heel eenkennig kunnen zijn. Dat ze dus heel veel naar één baasje zou trekken. Bij Sketch is dat absoluut niet het geval. Ze is net zo dol op mij als op Andre. Ik denk dat het ook scheelt dat we haar echt samen verzorgen. We laten haar waar mogelijk samen uit, we geven haar allebei (heel veel) aandacht, eten en snoepjes en we spelen ook allebei met haar. Wel is het opvallend dat ze bij mij veel vaker rustig ligt en zelfs bovenop me ligt te slapen, dat doet ze bij Andre dan eigenlijk praktisch niet. Ze is verder absoluut ook niet eenkennig naar andere mensen toe. Ze vind het heerlijk als er mensen op bezoek komen en ook op straat vind ze het geweldig als ze aandacht krijgt. Ze neigt meer naar mensen dan naar andere hondjes.

Hoe verzorgen jullie haar vacht?

Sketch is een echte pluizenbol en ze heeft een heel dikke vacht die zeer regelmatig (eens tot twee keer per week) gekamd moet worden. Ze gaat eens in de drie maanden naar de hondentrimsalon waar ze geknipt wordt. Ook worden haar nageltjes dan geknipt. Dit zijn jullie meestgestelde vragen over onze pomeriaan Sketch. Sketch heeft echter haar eigen rubriek op mijn site, en daar kun je nog veel meer lezen over haar karakter, haar dagelijkse routine, haar eetgewoontes, de kosten van een puppy en nog veel meer.

© ByChristiana, tekst. Love and sugar, fotografie. All rights reserved.

10 Comments

 1. Ik blijf de naam Sketch heel leuk vinden! Sowieso hou ik wel heel erg van echte hondennamen altijd, dus geen namen die mensen ook zouden kunnen hebben. Dat mensen dan soms denken dat Mango en Sproet reutjes zijn vind ik soms wel stom, maar ach…

  Ik blijf het ook gek vinden om me voor te stellen dat sommige hondjes echt zo licht zijn als Sketch. Mango woog ongeveer zoveel toen we haar kregen met 8,5 week!

 2. Aah ik blijf Sketch zooo leuk vinden! De naam, maar ook zeker haar koppetje. Ik had wel gedacht eigenlijk dat Sketch een stuk zwaarder woog (geen idee wat pomeriaantjes wegen overigens), maar met 2,4 kg is ze lichter dan mijn 6 maanden oude Siberische kat (die is nu 2,7 kg).

  1. Christiana says:

   Haha, het is al dat háár waardoor ze zwaarder lijkt! Veel mensen denken dat en ik denk dat ik daarom ook zo vaak deze vraag krijg. Als ze in bad gaat bij de trimsalon, blijft er niets van haar over;-) We kunnen haar echt met één hand optillen!

   1. Wat grappig! Op de foto’s zie je dat helemaal niet, had ik echt niet verwacht haha!

 3. Wat leuk dat haar naam ook echt een betekenis heeft voor jullie! Ze is zo fotogeniek, dus laat al die foto’s maar komen hoor! Ik krijg er geen genoeg van. 😉

  1. Christiana says:

   Dat is leuk om te horen, ook dit jaar zullen er ongetwijfeld weer heel wat foto’s van onze lieve Sketch voorbij komen;-)

 4. Ik blijf het een leuke naam vinden, Sketch! En wat leuk om te lezen hoe jullie op haar naam gekomen zijn.

 5. Ik vond het al een erg leuke naam, maar leuk ook dat jullie die niet zomaar gekozen hebben!

 6. Haha, ik zie hem nu al half glijdend naar het raam rennen! De naam is zeker leuk gevonden, laatst vroeg ik mij af hoe jullie op die naam kwamen. Ik zat te denken aan een schetsboek of animatiefilm of zoiets. 😉

  1. Christiana says:

   Echt bizar hoe ze soms door de kamer kan glijden. Sinds een weekje of twee springt ze nu ook in haar enthousiasme vaker van de bank af in plaats van haar trapje te gebruiken, en daar ben ik niet zo blij mee, want pomeriaantjes staan bekend om hun zwakke knietjes. Maar ze kan het nu eenmaal en je houdt het bijna niet tegen. Soms geven we haar een snoepje als beloning op momenten dat ze dat trapje gebruikt, maar die beloning is ze totaal vergeten zodra er iemand langs ons huis loopt tegen wie ze wil blaffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.