Chanel parfums beauté Marais
Reizen

Shoppen bij Chanel parfums beauté Marais in Parijs

Tijdens een tripje naar Parijs mag een bezoekje aan Chanel parfums beauté Marais natuurlijk niet ontbreken. Ik neem je mee naar binnen! En het is hier allemaal ‘very Chanél’.

Hoewel Parijs ontzéttend groot is en je dus echt wel regelmatig de metro ‘moet’ pakken om van de ene bij de andere bestemming te komen, vinden wij het ook altijd erg leuk om zoveel mogelijk te lopen. Op die manier ontdek je echt heel leuke plekken, zo ook tijdens onze vijfde dag in Parijs! Wij hadden ons eerder deze week laten vertellen dat je in Marais erg leuk kunt winkelen, dat het ook een gebied is waar Fransen zelf graag komen.

Chanel parfums beauté Marais

Chanel parfums beauté Marais

Marais bleek maar zo’n half uur van ons hotel af te liggen, en dat zijn natuurlijk afstanden die je makkelijk kunt lopen, zéker als het weer goed is. Het is een heel gezellige buurt, met veel Franse (artistieke) boetiekjes en winkeltjes van wat luxere merken en toen wij éigenlijk al onderweg waren naar onze volgende bestemming, liepen we helemaal per toeval tegen deze mooie Chanel boutique aan die, heb ik me later binnen laten vertellen, ook diréct de énige Chanel beauté boutique is in heel Parijs.

‘Very Chanél’

Bij Chanel parfums beauté Marais werden we echt super hartelijk welkom geheten door een man die metéén op mijn mutsje wees en met zo’n héérlijk Frans accent zei: ‘Ooh, I like your barret, it’s very Chanél’. Ik wilde rond kijken voor een lichtroze nagellak die ik volgend jaar op onze bruiloft kon dragen en hij liet me alle nagellakken zien, maar hoewel de kleuren allemaal erg mooi waren, was er niets waarvan ik echt dacht: ‘Ja, dat is dé kleur!’ Totdat André opeens een nagellakje omhoog hield, in preciés de kleur die ik zocht! Goh, want kent hij me toch goed.

Chanel parfums beauté Marais

Chanel SS’18 make-up bij Chanel parfums beauté Marais

Het gaat om de kleur Nuvola Rosa, je ziet hem hier onderin, het is de meest linkse nagellak. Dit is trouwens alvast de voorjaarscollectie voor 2018. De Chanel boutique in Marais is momenteel de enige plek in Parijs waar je deze collectie alvast kunt bekijken en kopen. Hij zal vanaf eind maart 2018 pas in de winkels in Nederland liggen.

Chanel make-up bag

Chanel make-up tas

In de Chanel boutique in Marais vind je naast make-up, parfums en gezichtsverzorging ook zonnebrillen en kleine accessoires, zoals deze make-up tasjes. Iéts boven mijn begroting, want de prijs van de kleinste maat was al € 600!

Chanel parfums beauté Marais

Dit nam ik mee bij Chanel parfums beauté Marais

Een super leuke ervaring om even binnen te gaan bij de Chanel boutique in Marais en ik ben natuurlijk helemaal blij met mijn nieuwe nagellak. Je zult hem vast nog wel een keer voorbij zien komen.

Place Vendome

Place Vendôme in Parijs

Vanaf Le Marais zijn we via de Rue de rivoli en Place Vendôme naar de Rue Saint Honoré gelopen, om de Kate Spade winkel te bezoeken. Rue de Rivoli is een vrij grote en heel bekende winkelstraat in Parijs waar je bekende ketens zoals Zara en H&M kunt vinden. Naarmate je verder loopt, wordt de buurt steeds chiquer en de auto’s die je voorbij ziet rijden steeds duurder. Ik dacht altijd dat het luxe vertoeven was aan de Champs-Élysées, maar dat was dus vóórdat ik aan de Place Vendôme was geweest. Het is een gigantisch plein met allemaal zeer prestigieuze winkels, zoals Louis Vuitton, Cartier, Chanel en Dior. Vanaf hier kun je doorlopen naar de Rue Saint Honoré.

Kate Spade Parijs

Agenda van Kate Spade

Op internet had ik thuis al gekeken naar de agenda’s van Kate Spade, maar in Nederland zijn die lastig te krijgen. Kate Spade wordt bijvoorbeeld wel verkocht bij Hudson’s Bay, maar daar vind je alleen een selectie van de schoenen en de tassen. Ik had dus bij voorbaat al bedacht dat het leuk zou zijn om mijn nieuwe agenda voor 2018 hier te kopen. Ik vond het echt nog super moeilijk kiezen, want Kate Spade heeft een heleboel leuke agenda’s. De prijs is niet echt een factor om de ene agenda boven de andere te verkiezen, want de verschillende agenda’s in dit formaat kosten allemaal hetzelfde, namelijk € 30. Uiteindelijk heb ik deze ‘Set the stage’ agenda gekozen. Ik vond de tekst aan de voorkant zo leuk: ‘She’s always running fashionably late in 2018′. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik echt zelden te laat kom. Ik hou daar echt helemaal niet van, dus als het even kan vertrek ik voor afspraken echt heel ruim op tijd. Ik ben eerder ergens (veel) te vroeg dan te laat, maar de tekst past wel bij mijn chaotische manier van doen. Extra leuk aan deze agenda is dat er goudkleurige stickertjes bij zitten met icoontjes van bijvoorbeeld champagneglazen, kusjes en hashtags, maar ook diverse tekstjes zoals ’to do’, ‘don’t forget’, ‘meeting’, ‘workout’ en ‘wedding’. Je snapt dat ik die laatste natuurlijk direct heb ingeplakt!

Kate Spade Rue Saint Honore

Kate Spade ‘I married adventure’

Ook dit boekje namen we mee. Het is een gelinieerd boekje waarin bruiloftsgasten straks een persoonlijke boodschap kunnen schrijven.Oh echt, ik ben zó dol op Kate Spade!

Kate Spade Rue saint Honore
HEB JIJ WEL EENS IN PARIJS GEWINKELD?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

8 Comments

  1. Wat een mooie aankopen en die zaak! Echt een beauty. Je weet ze wel te vinden al die bijzondere winkels, leuk om te zien!

  2. Wat een heerlijkheid allemaal, Kate Spade vind ik ook erg leuk

  3. Wat leuk dat je in de enige Chanel beauty boutique bent geweest in Parijs! En die man had gelijk! Die barret is zeker heel Chanel, staat je ook erg leuk. Als kind droeg ik ook een barret maar om de een of andere reden durf ik dat niet meer nu, stom he.

    Ik ben natuurlijk heel benieuwd naar je nagellak! En die Kate Spade agenda vind ik ook te gek. Die zou ik ook wel willen hebben ;-). Ik moet je bekennen dat ik nog niet eerder van Kate Spade gehoord heb (yep, ik geef het toe: ik leef onder een steen) maar vind haar agenda’s te gek en sowieso lijkt het me een designer met een gezonde dosis humor, aan haar champagne tas te zien. Erg leuk!

  4. Wat een leuke foto verslagje! Ik heb gelijk weer zo veel zin om naar Parijs te gaan! Ik hoi echt van die prachtige stad. En ik moet er echt naar terug, want ik heb al deze leuke dingen helemaal niet gezien!

  5. Ohhh het ziet er allemaal zo mooi en fancy uit! De Chanel beauty boutique staat nog op mijn lijstje om ooit eens naar toe te gaan x

  6. Woow…gaaf dat je bij Chanel beauty boutique bent geweest en daar op foto`s vast te leggen.

  7. Ik ben benieuwd naar je Chanel aankopen

  8. Wat een heerlijke aankopen heb je gedaan. Dat zijn echt van die dingen die je thuis voor je uitstalt om er daarna gelukzalig naar te kijken. Ik ben ook dol op Kate Spade en kan me voorstellen dat het echt je Mothership is. Wat is Parijs toch een heerlijke stad!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.