LIFESTYLE, Reizen

De dag voor onze bruiloft | Picknicken in Rocamadour

En morgen is het dan zover!

Romantische dag

De dag voor onze bruiloft ‘moesten’ we natuurlijk wel iets romantisch doen, om alvast helemaal in de verliefde sferen te komen. Ik moet zeggen dat dat áárdig goed lukte op deze schitterende plek; Rocamadour. Rocamadour is eigenlijk een bedevaartsoord en na Lourdes (waar ik toevallig vroeger als kind diverse keren geweest ben) zelfs de meest bezochte van Frankrijk. Het bijzondere van deze stad is dat hij gebouwd is op een rots. Bovenop de rots ligt een burcht, en je kan dus helemaal omhoog klimmen. Het stadje ligt ongeveer anderhalf uur rijden vanaf onze trouwlocatie, maar het was zo ontzettend de moeite waard. We kregen de tip van onze weddingplanner en zij had, héél lief, een picknicktasje voor ons gemaakt. Voordat we vertrokken zei ze nog; ‘Het was eigenlijk gezelliger geweest om jullie een picknickmandje mee te geven, maar wat minder praktisch’. Haha, zoiets zou natuurlijk ook echt wat voor mij zijn om op te merken!

Super toeristisch

Vanaf de parkeerplaats kon je een treintje nemen, maar wij kozen ervoor om lekker te lopen. Alhoewel, lekker…Het was verzengend heet deze dag, dus het was toch best een beetje zweten en puffen geblazen! Je kunt via allerlei slingerende paadjes de burcht bovenop de berg bereiken, maar ook diverse kapellen met fresco’s en een kerk. Om daar te komen moet je dus vooral heel veel lopen, en dat kun je dan afwisselen met…winkelen! Haha, hoe verzinnen ze het? In een bedevaartsoord! Nou ja, ik vond het stiekem natuurlijk wel leuk. Want kíjk nou eens even hoe idyllisch dit straatje eruitziet?

Henri James

Voordat we gingen wisten we eigenlijk helemaal niet dat Rocamadour een bedevaartsplaats was. Ons was namelijk alleen verteld dat het een ‘stadje op een berg was waar je heel gezellig kon picknicken’. Het kwartje viel pas later toen we op een bepaald moment een winkel tegenkwamen vol religieuze ‘objecten’. In deze winkel hadden ze echter ook prachtige kaarten met teksten van Henri James, een Amerikaanse romanschrijver. Het is zeker niet zo dat ik vloeiend Frans kan, maar ik kan het redelijk goed lezen en verstaan en déze specifieke kaart vond ik zo ontzettend mooi en vooral ook zo bijzonder dat we die de dag voor ons huwelijk tegenkwamen. Je snapt dat ik hem direct gekocht heb. Er staat; Het is tijd om het leven te gaan leven waar je altijd van gedroomd hebt / dat je altijd in gedachten hebt gehad. Is dat geen ontzéttend bijzondere timing?

Trappen, trappen en nog meer trappen

Om bij de burcht te komen, moest je trappen op. Héél veel trappen. We hebben steeds tussendoor uit zitten blazen met versnaperingen en drankjes uit onze picknicktas! Uiteráárd was er voor mij, zoetekauw die ik ben, ook een stokbroodje met jam ingepakt maar tijdens het eten belandde het grootste deel van de jam helaas op deze jurk. Geluk bij een ongeluk was dat zowel de jam als mijn jurk rood van kleur waren. Iets met #thesilverlining. Pfoeh, ik bedacht me metéén dat ik de dag erna (als ik mijn trouwjurk zou dragen!) toch maar vooral géén broodjes jam zou moeten eten…

Spectaculair uitzicht

Al toen we aan kwamen rijden waren we enorm onder de indruk van dit fantastische uitzicht! Hier kun je natuurlijk heel goed zien dat het stadje letterlijk op een berg gebouwd is. Wonderschoon toch? Picknicken deden we natuurlijk aan de voet van de berg, heerlijk in de schaduw van de bomen. Het was zo gezellig en fijn en romantisch om dit een dag voor onze trouwdag te doen.

Dineren in de tuin

In de avond gingen we romantisch dineren in de tuin. Ik zeg trouwens ‘tuin’ bij gebrek aan een beter woord, maar eigenlijk staat chateau La Fragne meer op een landgoed omgeven door bossen. Wauw, wat was het genieten hier. Elke keer na het ontbijten en avondeten hebben we hier ook heerlijk gewandeld samen en de dag erna zijn we op deze plek onder de lindeboom ook getrouwd. Onze bruiloft was… sprookjesachtig. Way beyond!!! Ik schrijf dit artikel een dag erna en ik blijf de dag van minuut tot minuut herhalen en in mijn hoofd opnieuw beleven. Ik ben vanochtend zelfs letterlijk met tranen in mijn ogen wakker geworden. Van geluk. Van eindeloze blijheid en dankbaarheid dat ik dit samen met André mocht en kon beleven. Er zijn zó veel schitterende en magische momenten die ik nog met jullie wil (en ga!) delen. Het wachten is op de foto’s van onze fotografe. Mocht je mij nog niet op Instagram volgen, daar heb ik alvast één foto gedeeld!

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

1 Comment

  1. Wat een prachtige, sproojesachtige foto’s weer. Ik heb nog niet op je Instagram gekeken, maar dat ga ik NU doen. En ik kijk natuurlijk enorm uit naar de reportage van DE dag ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.