Heb je een stedentrip naar Rome op de planning staan? Ik maakte een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden van Rome. Ciao Roma.

Mooiste bezienswaardigheden van Rome

Het Colosseum en het Forum Romanum

Zoals je aan de Eiffeltoren denkt wanneer je aan Parijs denkt, zo denk je aan het het Colosseum wanneer je aan Rome denkt. Het Colosseum is natuurlijk een echte must-see wanneer je in Rome bent. Ons hotel lag op vijf minuten loopafstand, dus tijdens onze vakantie brachten wij als eerste een bezoek aan het Colosseum. Deze imposante arena is het grootste amfitheater uit het Romeinse Rijk en ademt één en al geschiedenis. Het Forum Romanum ligt letterlijk naast, of tegenover het Colosseum. Vroeger was het forum het bruisende centrum van Rome. De plek begon als een begraafplaats, werd toen droog gelegd en gebruikt als marktplein. Gaandeweg kwamen er steeds meer belangrijke gebouwen bij en zo werd het forum het politieke, religieuze en juridische centrum van het Romeinse Rijk. Vandaag de dag bestaat het Forum uit ruïnes van triomfbogen, tempels en basilieken. Hoewel je het Colosseum gewoon gezien moet hebben, vond ik het Forum Romanum persoonlijk nóg indrukwekkender. Het is erg groot, je kunt je hier echt uitgebreid en lang vermaken door over de paden te wandelen.

Mooiste bezienswaardigheden van Rome

Forum Romanum Rome

Mooiste bezienswaardigheden van Rome

Trevi fontein

De Trevi fontein is gelegen aan de Piazza di Trevi en de meest bekende fontein van Rome. De fontein is tegen de achtergevel van het Palazzo Poli gebouwd. En je weet wat ze zeggen over muntjes en de Trevi fontein, toch? Gooi een muntje met je rechterhand, maar over je linkerschouder, in de fontein en je weet zeker dat je nog eens terug zul keren naar Rome.

Mooiste bezienswaardigheden van Rome

Palazzo Colonna

Wat een pracht, wat een praal hier in het Palazzo Colonna! De familie Colonna behoort tot één van de oudste families van Rome en bewoonde de bovenste verdiepingen van het palazzo al toen het nog een fort was in de veertiende eeuw. Elke week op zaterdagochtend opent de familie de deuren van hun spectaculaire palazzo en kun je hier rondstruinen over de marmeren vloeren en onder de indrukwekkende kroonluchters. Heel bijzonder detail, waar je echt niet omheen kunt, is de kanonskogel die in 1849 in één van de traptreden is verankerd. Het gaat om de trap die je hier achter mij ziet!

Castel Sant'Angelo Rome

Castel Sant’Angelo

Toen wij vanaf ons hotel lopend op weg waren naar het Vaticaan, kwamen wij onderweg langs het Castel Sant’Angelo. Dit kasteel was oorspronkelijk bedoeld als praalgraf voor keizer Hadrianus. Later werd het door pausen gebruikt als toevluchtsoord in tijden van dreiging, maar ook om kunstschatten in onder te brengen. In 1870 droeg het Vaticaan de burcht over aan het Italiaanse leger. Tot 1901 bleef het een gevangenis, maar in de jaren 30 werd het een museum. Vandaag de dag kun je er een groot stuk geschiedenis bekijken en heb je een meer dan spectaculair uitzicht over Vaticaanstad. Echt schitterend, dit wil je met je eigen ogen zien. Er is uiteraard, uiteráárd, nog ontzettend veel meer om te zien en om te doen in Rome, maar dit is alvast een leuk overzichtje om mee te beginnen, zeker wanneer je nog niet eerder in Rome bent geweest!

Castel Sant’Angelo Rome

HEB JIJ EEN VAN DEZE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN ROME AL EENS BEZOCHT?

© ByChristiana, tekst en fotografie. All rights reserved.

6 Comments

 1. Wat een schitterende foto’s – stuk voor stuk. Ik krijg hier spontaan zin van om ook weer eens naar Rome te gaan. De architectuur in Rome is zo mooi en indrukwekkend. En inderdaad, de kunst – wauw! Wij gingen naar Rome toen ik in de vijfde klas zat en ook het vak Latijn had op de middelbare school, waarbij we veel les kregen over Rome. Dat maakte het bezoekje extra leuk 🙂

  1. Christiana says:

   Ah wat een lief compliment, dankjewel Romy! Wat tof dat jij ook in Rome geweest bent, ik ben ooit op de middelbare school naar Londen geweest, en dat maakte toen ook heel veel indruk op mij. Leuke herinneringen heb ik ook aan dat reisje. Ik vind Rome echt een groot openluchtmuseum, een prachtige stad! Wij hebben dan ook bijna alleen maar alles lopend gedaan, zo kom je onderweg ook van alles tegen.

 2. Wat ziet het er prachtig uit. Hele mooie foto’s. Ik ben nog nooit in Rome geweest. En ik boek zeker graag een stedentrip maar ook een wat meer luie vakantie afgewisseld met een excursie.

  1. Christiana says:

   Ja, het is echt een mooie stad. Mag eigenlijk niet ontbreken op je lijstje als je graag stedentrips boekt. Andre zei laatst nog dat hij ook wel weer eens een keer een ‘luie’ vakantie wil; altijd als wij op vakantie gaan, komen we moeier terug dan dat we waren toen we gingen. Haha, we willen altijd zo veel mogelijk doen en zien;-)

 3. Oe, dit brengt mooie herinneringen terug! Ik ben op mijn 16e met school naar Rome geweest en ik zou graag nog eens terug willen.

 4. Prachtige foto’s! Het Forum Romanum maakte op mij veel indruk, vooral omdat het midden in de stad ligt en daar was het zo heerlijk stil. En omdat Jeroen geschiedenis heeft gestudeerd en veel weet over van alles kreeg je ook echt een beeld hoe het er daar toendertijd aan toe ging. Gewoon zin om weer terug te gaan (ja, wij hebben ook een muntje in de fontein gegooid ;))
  Ik vind stedentrips altijd leuk, echt een strandvakantie hebben wij eigenlijk nooit gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.