Om ons huwelijksjubileum te vieren pakten wij groots uit en logeerden wij in het Palm suite hotel Rome. Een onvergetelijke week vol unieke ervaringen.

Palm suite hotel Rome

‘We kunnen wel naar Rome gaan’

Vorige maand was onze Franse bruiloft alweer een jaar geleden. Ik zeg bewust niet, wij waren een jaar getrouwd, want wat ik moet dan zeggen op de dag dat onze Nederlandse bruiloft een jaar geleden is? Omdat onze bruiloft en de reis daarnaartoe daar nogal een happening was, wilden wij die bijzondere week goed gedenken, en liefst op een mooie locatie. Het ging eigenlijk een half jaar geleden zo: ‘Wat gaan we eigenlijk doen als we een jaar getrouwd zijn? We kunnen wel naar Rome gaan’. En zo geschiedde. Wij gingen deze zomer naar Rome en logeerden daar in het ***** Palm suites hotel.

Het Palm suite hotel Rome zit op een fénóménále locatie

Het begon allemaal al goed toen we uit het vliegtuig stapten, want daar stond zomaar een mannetje op ons te wachten met een bordje voor. Ik wist alweer genoeg. Die lieve man van mij had zomaar een limousine geregeld om ons naar het hotel te brengen. Daar was ik op dat moment dubbel blij mee, want het begon echt knetterhard te regenen zodra we geland waren. Bizar trouwens, want enkele uren daarna klaarde het volledig op en de rest van de week hebben we ook stug doorgesjouwd terwijl de temperatuur dagelijks opsteeg naar zo’n 40º. Palm suites ligt op een fenomenale locatie, namelijk op z’n vijf minuten loopafstand van het Colosseum. Nu bedacht ik me toen we daar aankwamen dat het wellicht ’s nachts nog best rumoerig kon zijn, maar niets was minder waar. Ik denk dat Palm Suites in de meest rustige buurt ligt waar ik ooit tijdens een vakantie heb geslapen.

Palm suite hotel Rome

Ontbijten op de kamer

Wij sliepen in de Palm suite court view. Niet alleen de locatie van dit hotel is dus fenomenaal, maar ook deze suite was het einde. De suite is opgedeeld in een slaapgedeelte, waar ook de badkamer aan grenst, en een eet / lounge -gedeelte. Dit heeft te maken met het feit dat je je ontbijt ’s ochtends op de kamer krijgt. Ik was van tevoren natuurlijk reuze benieuwd hoe dat er allemaal aan toe zou gaan, maar op een afgesproken tijdstip wordt er dus heel discreet op je deur geklopt en komt er meneer binnenschrijden met een tafeltje op wieltjes, vol borden en schaaltjes met allerlei lekkers wat je de dag van tevoren zelf hebt uitgekozen, compleet met van die zilveren cloches eroverheen. Serieus, ik heb nog nooit zó fancy ontbeten tijdens een vakantie.

Palm suite hotel Rome

Palm suite court view in het Palm suite hotel Rome

Wanneer je Palm suites binnenkomt, oogt het vooral heel luxe met statige, marmeren trappen, maar in de suites zelf is het allemaal kleur wat er prijkt. Het hotel doet zijn naam ook eer aan, want overal zijn palmbomen te zien. In onze kamer pronk bijvoorbeeld een schilderij bekleed met het oh zo bekende palm behang van Cole & Son, maar zelfs onze lamp was een palmboom. Een góúden palmboom. Je snapt, mijn vakantie kon niet meer stuk.

***** Service

Normaal gesproken gaan we niet standaard naar zulke luxe hotels, maar vanwege onze trouwdag wilden we echt iets speciaals doen. En wát was het verblijf in Palm suites in Rome ook speciaal! De mensen waren ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Palm suites is niet een heel groot hotel, volgens mij waren er maar ongeveer tien kamers, en daardoor is de sfeer natuurlijk al heel anders. Onze bagage werd naar boven gebracht en ook elke keer wanneer het ontbijt gebracht werd, werd er steeds gevraagd of alles nog naar wens was, en of we wellicht de volgende dag iets anders wilden. Toen wij in Rome waren, was het ongelofelijk warm, dus we zijn elke middag even terug gegaan om bij te komen en wat op te frissen. De locatie was natuurlijk ook geweldig, zo op vijf minuten loopafstand van het Colloseum.

Palm suite hotel Rome

BEN JIJ WEL EENS IN ROME GEWEEST?

© ByChristiana, tekst en fotografie. All rights reserved.

9 Comments

 1. Nog gefeliciteerd! En wat een prachtig hotel. Ik ben nog nooit in Rome geweest maar dit ga ik zeker onthouden 🙂

  1. Christiana says:

   Dankjewel Darina, het was echt een onvergetelijke week;-) En Rome is ontzettend de moeite waard om te ontdekken.

 2. Wauw, wat een prachtig hotel! En natuurlijk al helemaal heel erg tof dat je er met een limousine naartoe werd gebracht. Die palmboomlamp is ook wel helemaal het einde.
  Ik ben benieuwd hoe het was in Rome 🙂 Dat blijft een van mijn favoriete Europese steden.

  1. Christiana says:

   Het was echt geweldig in Rome, er komen nog wat leuke postjes over Rome aan natuurlijk. Tof he, die lamp? Het hotel ‘Palm suites’ deed zijn naam wel absoluut eer aan met deze eyecatcher in de kamer;-) Ik heb geen foto’s van de buitenkant van het hotel helaas, maar daar stonden dus ook een aantal palmbomen. Heel leuk, zo midden in de stad.

 3. Wat een prachtige kamer! Duizend keer beter dan het hok waar wij in verbleven in Rome. Maar ja, daar zat een ander prijskaartje aan… Wat onwijs lief en een leuke verrassing dat je man een limo had geregeld, vaak is de route naar een hotel al zo vermoeiend als je meerdere keren moet overstappen in de metro. Zeker met al je bagage die je meesleept.
  Ben benieuwd wat jij van Rome vond, voor ons was het een groot museum.

  1. Christiana says:

   Ik schreef het toevallig laatst in een blogpost (die moet nog online komen); Rome is 1 groot openluchtmuseum. Ik vind het echt een prachtige stad met een heel fijne ‘vibe’. Oh, die limo was zo heerlijk. Echt een super leuke verrassing van Andre, maar omdat het zulk slecht weer was, precies op dat moment, was het helemaal zeer welkom.

 4. Dat klinkt wel heel goed en zo op de foto’s te zien ziet het er ook echt heel mooi uit 🙂

 5. Wat een prachtige locatie! De foto’s spreken mij echt aan.

 6. Wat een prachtige locatie, zo stijlvol! En natuurlijk nog gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.