Fabhouse in Senlis
Reizen

Onderweg naar onze trouwlocatie #1 | Logeren in Fabhouse in Senlis

Wakker worden naast fluitende vogels en een kabbelend beekje. Logeren in Fabhouse in Senlis was een ervaring om nooit meer te vergeten!

Onze omgekeerde huwelijksreis

Toen ik zaterdagochtend wakker werd, kon ik het gewoon bíjna niet geloven; vandaag zou onze ‘omgekeerde’ huwelijksreis beginnen! Woensdag gaan we trouwen in Lubersac en omdat het in totaal ongeveer negen uur rijden zou zijn, hadden we besloten om die reis niet in één keer te maken. Ik heb namelijk geen rijbewijs en André moet dus alleen rijden. Vliegen was geen optie, omdat dat niet handig zou zijn met onze trouwkleding. (Lees; ik was als de dood dat mijn trouwjurk onderweg zoek zou raken, your worst nightmare…).

Fabhouse in Senlis

Fabhouse in Senlis

Gisteren aan het eind van de middag kwamen we dan op onze eerste locatie; Fabhouse in Senlis, en we waren direct zó enthousiast. Ik heb toendertijd onze trouwlocatie gevonden, maar André is degene die onze hele reis daarnaar toe uitgestippeld heeft, en dus ook de hotels gevonden heeft. Senlis ligt ongeveer een uur rijden vanaf Parijs. Het is een heel klein dorpje waar het eigenlijk nét lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Fabhouse is een ‘gewoon’ huis dat door de eigenaar is omgebouwd tot een Bed & breakfast. Van tevoren heeft André contact gehad en Bertrand, de eigenaar dus, had hem al gevraagd of we ongeveer tien minuten van tevoren wilde laten weten dat we aankwamen. Het is namelijk niet een ‘gewoon’ hotel met een receptie waar continue iemand aanwezig is. Ik wist van tevoren dus niet echt wat ik er me er bij voor moest stellen, maar we werden absoluut niet teleurgesteld. Toen we net aan kwamen rijden, kwam Bertrand er al aangelopen. Bleek dat hij zelf op steenworp afstand van dit huis woont. We konden onze auto letterlijk naast het huis parkeren en hij hielp ons zelfs dragen met alle bagage, zó lief. In Fabhouse zijn drie kamers beschikbaar. In een gezamenlijke keuken kun je ontbijten op een tijdstip waarop het je zelf uitkomt. Hierboven zie je de voorkant van het huis. Het staat echt op een schitterende locatie en is compleet omringd door bomen en er stroomt zelfs een beekje naast.

Fabhouse in Senlis

Trouwjurk in veiligheid brengen in Fabhouse in Senlis

Pfoeh. Het is toch allemaal wel spannend hoor. Met z’n tweetjes meer dan negen uur rijden en met al die speciale trouwdingen achter in de auto. Niet alleen zijn het letterlijk waardevolle spullen, maar er zal maar iets mee gebeuren onderweg…Gelukkig is het rijden super goed gegaan. Eenmaal aangekomen bracht ik de jurk direct in veiligheid. Kíjk trouwens ook naar dit behang! Het pand heeft ook zo’n oude houten kraakvloer en van die gelambriseerde deuren met messing klinken. Helemaal mijn smaak natuurlijk.

Fabhouse in Senlis

Een rondje door het dorp Senlis

We kwamen rond vijven aan in Senlis en hadden toen vooral honger, we moesten dus maar snel op zoek naar een leuk plekje om te eten. Helaas waren we wat vroeg, want de meeste zaakjes bleken pas om zeven uur in de avond open te gaan. Gelukkig is Senlis ontzettend leuk alleen al om doorheen te wandelen. Ken je die film ‘Chocolat’? Nou, dáár deed Senlis me dus heel erg aan denken, zo met die keitjes op de straten en de stenen huisjes met openslaande luiken. Ik sta hier vlak bij ‘ons’ huisje, en wanneer je dit straatje met een paar bochtjes uitloopt, kom je terecht in het centrum. Hier in Frankrijk hebben ze ook echt op elke hoek van de straat van die patisseries met zálige gebakjes. Vanuit ons raam keken we trouwens uit op dit beekje. Dat is wel echt even wat anders dan thuis, om hier wakker te worden met zo’n stromend watertje, het kwetteren van de vogeltjes en André had zelfs heel vroeg in de ochtend een haan gehoord! Daar ben ik blijkbaar helemaal door heen geslapen. We waren allebei écht helemaal uitgeteld in de avond.

Senlis Frankrijk

Eten bij Le bistro Italien…maar die serveerden géén pizza!

We hadden allebei wel zin in pizza en uiteindelijk kwamen we hier terecht, Le bistro Italien. We vonden het er allebei gezellig uitzien en we zagen ook allerlei lekkere dingetjes op de kaart. Eenmaal goed geïnstalleerd bleek…dat ze alleen maar pizza serveerden door de week! Nou ja, hadden wij weer. Gelukkig konden we er ook andere lekkere dingen krijgen, as you can see!

Le Bistro Italien Senlis Frankrijk

Ontbijten in Fabhouse in Senlis

De volgende dag, zondagmorgen dus, gingen wij om 09.00 uur ontbijten. Bertrand had gezellig de tafel gedekt met stokbroodjes en verse jus d’orange. En zoals je ziet houdt hij nét zo van behang als ikzelf! Dit is trouwens het Acquario behang van Cole & Son.

Cole & son Acquario behang

En dan op weg naar Saint Yrieix La Perche

Rond een uur of tien zijn we vertrokken vanuit Senlis op weg naar onze volgende locatie; een Bed & breakfast in Saint Yrieix La Perche. Dit ligt op ongeveer een half uur rijden vanaf Lubersac, de locatie waar we woensdag daadwerkelijk gaan trouwen. Mocht je je afvragen waarom we niet in één keer door gereden zijn; afgelopen week heeft daar ook een bruiloft plaatsgevonden met een heleboel gasten, dus alle kamers zaten nog vol. Op maandag (dat is de dag dat dít artikel online komt) komen we dus aan in Lubersac.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

4 Comments

  1. Wat een geweldige locatie! ❤️

  2. Wauw prachtig!!! Zo mooi en bijzonder hoe jullie alles aanpakken!! GENIETEN!!

  3. Ik weet exact wat je bedoeld met de locatie uit Chocolat, wij zijn een keer in het stadje geweest waar het gefilmd werd, ook zo mooi!
    Heerlijk, zo een huisje, ik vind het vaak fijner dan een hotel omdat je lekker je eigen keukentje hebt!

  4. Het ziet er prachtig uit!! Leuk om zo op afstand mee te genieten. Eigenlijk best heel leuk om in verschillende plaatsen te logeren. Ben zo benieuwd naar jullie trouwlocatie. Heel veel plezier en geniet ervan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.