Eiffeltoren Parijs
Reizen

Ons weekend in Parijs (winkelen bij Kate Spade en La Fayette)

Oui, oui, Paris!

Wanneer je afgelopen weekend mijn Instastories gevolgd hebt, kan het je niet ontgaan zijn; wij waren een lang weekend in Parijs en we (herstel: ik) heb(ben) daar zálig gewinkeld. Het was zo heerlijk! Ik had van tevoren een aantal plekjes bedacht waar ik graag naartoe wilde. Ik laat je zien waar we allemaal heen gingen, wat ik kocht en hoe mooi Parijs weer was!

Anthropologie Le BHV Marais

Anthropologie was natuurlijk één van de winkels waar ik graag heen wilde. Ik ken het merk al wat langer omdat ik veel Engelse en Amerikaanse interieurblogs volg en daar is het merk heel bekend. Enkele weken geleden waren wij een dagje in Dusseldorf en daar liepen we per ter toeval tegen een winkel van Anthropologie aan. Een ware cadeau-hemel. Echt. Zodra ik wist dat we naar Parijs gingen (het was namelijk een verrassingstrapje van Andre) ging ik meteen kijken of er ook een winkel in Parijs zat. Helaas zit dus niet een ‘echte’ winkel, maar een shop-in-shop in het warenhuis Le BHV in Marais. Het assortiment was daar maar heel klein, maar evengoed heb ik toch heel leuke dingen gezien. Ik kocht bijvoorbeeld de kandelaar die je hier in het midden ziet, maar dan zonder de rode kaars. Die moest je dus apart betalen. Noú já! Als je goed kijkt, zie je trouwens dat de kandelaars allebei anders zijn. Heel uniek.

En wat nam ik nog meer mee?

Verder vond ik deze bekers met initialen ook super leuk! Maar goed, zie jij ergens de letter ‘C’? Nee. Ik dus ook niet. Ik nam nog wel een geurkaars mee, in de geur Volcano. Trouwens, Anthropologie heeft dus echt ontzettend gave spullen, maar ik moet zeggen dat ik het allemaal wel ontzettend duur vind. Die roze onderzetters die je op de bovenste foto ziet liggen, waren bijvoorbeeld € 24 per stuk! Ze zijn gemaakt van agaat, en elke onderzetter ziet er dus weer anders uit. Qua woonaccessoires kom ik in Nederland bijvoorbeeld altijd graag bij Zara home, chique vind ik dat altijd. Maar Anthropologie is dus nét even een graadje kleurrijker en ‘kitscheriger’. Ik hou hier echt van, maar ik begrijp wel dat het je smaak moet zijn. Mocht je trouwens toevallig binnenkort nog in Dusseldorf zijn, daar heeft het merk dus een schitterende winkel met zelfs twee verdiepingen. Het merk verkoopt naast woonaccessoires ook meubels, maar ook kleding, accessoires en tassen. Echt de moeite waard!

Kate Spade Parijs

Kate Spade

En waar ik (uiteraard) het meest naar uitgekeken had, was het bezoekje aan Kate Spade aan de Rue Saint Honoré. Wat echt totaal bizar was, was dat de verkoopster mij nog herkende van ons bezoekje gedurende de zomer! Dán voel je je als klant natuurlijk wel heel erg welkom. Oh, ik ben echt dol, dol, dól op Kate Spade. Alleen de winkel ziet er natuurlijk al zo heerlijk uit. Want kijk dit behang! Die schilderijen! Deze lampen!

Kate Spade Parijs

I did it. Again.

Ik had online al gezien dat Kate Spade sale had, maar helaas waren ze in de winkel nog niet zo ver. Ik had wel gevraagd welke modellen er allemaal in de sale zouden gaan en een aantal specifieke modellen mocht ze dus al met korting verkopen. Ik heb uiteindelijk (alweer dus) een super mooie tas uitgezocht, maar welke dat precies is, dat zie je later deze week! Ik wilde hem natuurlijk direct tijdens onze mini-vakantie in gebruik nemen, en ik dat heb ik dan ook gedaan. Winkelen bij Kate Spade is echt een buitengewoon leuke ervaring. De meisjes daar zijn heel lief en geduldig en wat ook zo heerlijk is, is dat ze van alles naar je toe brengen. Je kunt gewoon gaan zitten en vragen welke dingen je wilt zien, en dan gaan ze het allemaal voor je pakken. En je ziet hoe leuk ik dat vind.

Wall of love Parijs

Wall of love

En uiteraard brachten we ook weer een bezoekje aan ‘onze’ Wall of love. Op deze bijzondere plek vroeg Andre mij namelijk op 22 december 2017 ten huwelijk. De dag dat wij er dit weekend waren, 22 december 2018, was dat dus precies één jaar geleden. Ik werd echt helemaal week toen ik er weer was. Het is zo’n speciale plek voor ons. Mocht je het hele verhaal rond de verloving nu niet meegemaakt hebben; The wall of love is eigenlijk een soort kunstwerk. Het is een muur van veertig vierkante meter waar in niet minder dan 250 verschillende talen 311 keer ‘ik hou van jou’ staat. De plek an sich is dan misschien esthetisch gezien niet zo mooi zoals bijvoorbeeld rond de Eiffeltoren of iets dergelijks, maar het is gewoon een heel speciále plek. Mensen gunnen elkaar ook altijd de tijd om er rustig foto’s te nemen en iedereen gaat natuurlijk bij zijn of haar eigen taal staan. Sommigen mensen zie je bijvoorbeeld voor de foto ook naar boven wijzen, dat is heel aandoenlijk en lief om te zien.

Louvre Parijs

Louvre

We hadden echt enorm veel geluk gehad met het weer, want op een paar korte regenbuitjes na, was het weer echt goed. Het was totaal niet koud, in ieder geval dus niet voor december-begrippen. Daardoor hebben we tussendoor ook enorme stukken gelopen en toen we op de tweede dag onderweg waren naar Marais (opnieuw dus….) kwamen we langs het Louvre.

CHANEL Le Marais beauté Parijs

CHANEL Le Marais beauté

Ook een bezoek aan de Chanel beauté boutique mocht niet ontbreken. Dit is een absolute aanrader voor wanneer je echt graag shopt voor cosmetica. Hier hebben ze alle parfums, make-up en geuren van het merk, en vaak ook al bepaalde collecties in avant-premiere, die in Nederland dus bijvoorbeeld pas in het voorjaar in de winkels liggen. De winkel is niet super groot, maar wel echt heel erg mooi ingericht. Nu voor de kerst was de winkel aangekleed met allemaal rode accenten, prachtig en klassiek zoals eigenlijk alleen Chanel dat kan.

CHANEL Le Marais beauté Parijs

Snowglobe

En ik had mijn oog op deze prachtige snowglobe laten vallen. Kijk eens wat mooi! Hij was trouwens niet te koop hoor. Maar goed, hoogstwaarschijnlijk was hij, als dat wel het geval geweest was, toch ver buiten mijn budget geweest.

Wat nam ik mee?

Ik wist van tevoren al precies wat ik wilde hebben, namelijk een nagellak in de kleur Rouge noir. Dat is echt zo’n klassieke kleur die gewoon altijd kan. En kijk eens wat het allemaal mooi ingepakt was. Och, wat kan ik hier toch blij van worden.

Eiffeltoren Parijs

Eiffeltoren

Hoewel ik er ondertussen al heel vaak geweest ben, ook toen ik nog klein was, blíjf ik het hier bij de Eiffeltoren altijd magisch mooi vinden. Toen wij er rond liepen, was er ook een fotograaf bezig met een shoot van een bruidspaar en toen kreeg ik natuurlijk helemáál een brok in mijn keel, omdat wij van de zomer ook samen in Frankrijk getrouwd zijn. Ik wilde gewoon weer opnieuw trouwen. Met Andre dan natuurlijk hè, dat staat buiten kijf.

Parijs in de herfst

Is het nu wel veilig in Parijs?

Via Instastories vroegen sommigen van jullie je af of het nu vanwege de manifestaties wel veilig was / is om in deze periode naar Parijs te gaan. Nu had Andre dit reisje al maanden van tevoren geboekt als verrassing vanwege onze verloving die dit weekend dus precies een jaar geleden was, en op dat moment was er natuurlijk nog helemaal niets aan de hand. We vonden het echter nogal ver gaan om de reis vanwege de ‘gele hesjes’ te annuleren. Van tevoren hebben we ons in ons hotel goed laten informeren. Op zaterdag waren er bijvoorbeeld bepaalde plekken die je écht moest vermijden, en de Champs-Élysées was daar één van. Sterker nog, de metro reed daar op zaterdag niet eens heen. Ook het paleis van Versailles was bijvoorbeeld zaterdag uit voorzorg gesloten. We hebben dus bewust die hele omgeving vermeden, maar toen we in de avond nietsvermoedend La Fayette uitkwamen, stonden we toch zomaar bijna mídden in zo’n protest. De gele hesjes kwamen er in grote getale aanmarcheren, en dat was best even een angstig moment. Er was heel veel politie op straat, dus we werden direct een metrostation ingestuurd en voor ons was het ‘gevaar’ dus toen gelukkig al geweken. Lang verhaal kort; Ja, je kunt gewoon in deze periode naar Parijs gaan, maar laat je dus goed informeren waar je wel en niet heen kunt.

Kerstboom La Fayette Parijs

La Fayette

Op de laatste dag gingen wij nog even naar La Fayette. Ik vond het trouwens extreem rustig in de winkels hier in Parijs, als je bedenkt dat we hier waren in het laatste weekend voor kerst. Alleen in La Fayette was het dus extreem druk. Net als vorig jaar hing er weer een gigantische boom aan het plafond, en ik vond het zo ontzettend leuk dat hij er dit keer ook weer helemaal anders uitzag dan vorig jaar! Zie je trouwens links bovenin die ‘stellage’? La Fayette had een heel slimme manier bedacht om extra geld te verdienen, want deze was speciaal gemonteerd om kerstfoto’s op te maken. Er was een professionele fotograaf ingehuurd die een kerstfoto van je kon maken met die gigantische boom op de achtergrond. Ik hou zelf nooit zo van dat soort foto’s, maar ik was wel heel benieuwd hoeveel geld ze nu voor zo’n foto durfden te vragen. Ik ben er alleen uiteindelijk toch niet achter gekomen, omdat er een gigántische rij stond! Maar goed, mocht je een echt kerstige foto willen, de mogelijkheid is er hier in La Fayette dus.

Guerlain Champs-Élysées Parijs

Guerlain aan de Champs-Élysées

Ook wandelden we op onze laatste dag nog even over de Champs-Élysées en daar moest ik natuurlijk ook even de Guerlain boutique in. Oh, wat wordt een meisje hier blij van. Een aantal winkels hadden trouwens hun pui beschermd tegen de rellen. Louis Vuitton bijvoorbeeld had heel hoge metalen platen voor de etalage, maar evengoed waren er, triest genoeg, veel etalages met ingegooide ruiten. Wel bizar, dat iedereen daar doodgewoon loopt te winkelen, terwijl de dag ervoor de hel hier dus blijkbaar was los gebarsten.

BEN JIJ WEL EENS IN PARIJS GEWEEST?

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

7 Comments

  1. Heerlijk hoor, ik kan ook heel blij worden als iets mooi wordt ingepakt. 🙂

  2. Wat heerlijk dat jullie een weekend naar Parijs zijn geweest! En die winkels, je kijkt je ogen uit daar. Ik ben natuurlijk reuze benieuwd naar je mooie nieuwe tas!

  3. Wat een heerlijk verslag weer, ik heb met jullie meegenoten 😊

  4. Ik hou van Parijs!!! Heerlijk versag en heeeeeerlijke winkels!! Chanel… zucht… hihi! Die snowglobe is zo mooi! Stad van de liefde, past dus mooi in jullie liefdesverhaal 🙂

  5. Oh, wat een geweldig lieve verrassing dat André je meenam op een tripje naar Parijs! Zeker als het precies een jaar geleden is dat je daar ten huwelijk werd gevraagd 🙂 Prachtige foto’s van een zo te lezen heel geslaagde trip! Het enthousiasme spat ook van je foto’s af. Heel leuk om te zien 🙂

  6. Het lijkt me zo’n magische periode om rond Kerst in Parijs te zijn. Zo lief en ook romantisch dat André een verrassingstripje heeft geregeld! Die Kerstboom in La Fayette is echt prachtig!Ben heel benieuwd naar je nieuwe tas! Hele fijne feestdagen!! Ps. en ja, ik ben in Parijs geweest, heel veel keren zelfs, maar het is alweer te lang geleden realiseer ik me nu ik jouw foto’s zie! Enne, prachtige foto’s!!

  7. Wat een prachtige foto’s!
    Fijn eindejaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.