Arc de Triomphe Parijs
Reizen

Terug naar The wall of love & shoppen bij Kate Spade in Parijs

Mágische woorden bij Kate Spade aan Rue Saint Honoré in Parijs; 50% discount.

Toen we bezig waren met het plannen van onze huwelijksreis, was André de gene die op het idee kwam om na de bruiloft een dagje Parijs in te plannen. En ach, wie was ik om daar nee op te zeggen?

The wall of love Parijs

Terug naar ‘onze plek’

We konden natuurlijk geen bezoek aan de stad van de liefde brengen zonder terug te gaan naar ‘onze plek’. Op 22 december 2017 was dít de plek waar André mij ten huwelijk vroeg. Toen was het een erg koude dag, maar dit keer was het natuurlijk hartje zomer en scheen de zon volop. Extra speciaal was het dat er nu een muzikant aan het spelen was, dat maakte de plek nog een beetje extra romantisch.

The wall of love Parijs

Champs-Élysées

Hoog op mijn wensenlijstje tijdens ons dagje Parijs stond uiteráárd een bezoek aan de Champs-Élysées. Ik blijf de Guerlain boutique daar helemaal fantastisch vinden. Verder wilde ik nog graag langs bij de Concept store van L’Occitane en Pierre Hermé. Deze werd vorig jaar geopend, zo’n beetje naar aanleiding van het succes van de samenwerking die de twee Franse merken eerder hadden. Voor kerst 2017 ontwierp de patissier Pièrre Hermé, die een goede vriend is van de oprichter van L’Occitane, Olivier Baussan, een limited edition geurcollectie van producten met smaken die waren geinspireerd op macarons. Deze producten zijn inmiddels nergens meer te verkrijgen, in ieder geval in Europa niet, behalve hier. Naast het gehele assortiment van L’Occitane shoppen, kun je hier dus ook heel chique taartjes eten. Vorig jaar zat het helaas helemaal vol, dus dit jaar waagden we opnieuw een poging. Helaas werd dat een bittere teleurstelling, want we werden zeer, zéér onvriendelijke behandeld. Het meisje dat ons naar ons tafeltje begeleidde behandelde ons alsof we het stof op haar schoenen waren. Toen we eenmaal zaten, liepen er diverse obers rond die het vooral heel erg druk hadden met tafels afruimen en kletsen, terwijl ze ons écht wel hadden zien zitten. Uiteindelijk zijn we opgestaan en naar de overburen gegaan, Ladurée dus. Helaas voor ons stond daar een gigántische wachtrij waar we niet op wilden wachten. Geen taartjes dus, dit keer.

Guerlain Champs-Élysées Parijs

Kate Spade

Ons bezoek aan Kate Spade aan de Rue Saint Honoré verliep gelukkig heel wat gezelliger. Ik had al gehoopt dat er sale zou zijn, en ik werd niet teleurgesteld. Zodra we binnenkwamen werden we heel hartelijk ontvangen door een dame die al snel door had dat ik op tassen-jacht was. Het is inmiddels traditie dat ik tijdens een vakantie een nieuwe tas koop, en ach, die traditie houd ik natuurlijk graag in stand. Het meisje zei vrijwel direct de volgende magische woorden; ‘All bags on this floor have 50% discount’.

Kate Spade Parijs

Kate Spade Leewood Place Rainn

Ik had natuurlijk direct weer in de eerste plaats een ieniemienie-tasje te pakken, maar ik moést dit keer verstandig van mezelf zijn en een tas uitzoeken waar ook daadwerkelijk wat ín past. Ik heb natuurlijk heel vaak mijn camera bij me en in een tas met zo’n formaat als hierboven heb je daar tenminste goed de ruimte voor. Dit is de Leewood Place Rainn tas en ik had geluk, want er was er nog maar één van. Hij was natuurlijk niet helemaal matchy matchy met de outfit die ik die dag aanhad, maar ik moest natuurlijk wel even showen en kijken hoe hij stond.

Kate Spade Parijs

Milkshakes bij HD Diner

In plaats van een taartje hebben wij een zalige milkshake genomen bij HD diner. Serieus, als je een écht lekkere (en bijzondere!) milkshake wilt, ga dan vooral dáár naar toe. Het restaurant is gevestigd aan de Rue du Roule, dat is trouwens ook in de buurt van La Fayette. Je kan hier zelf een milkshake ‘samenstellen’ door smaakjes te kiezen. Ik ging voor een combinatie van kinder bueno en M&M’s. Té lekker. Het leuke was dat er een happy hour bezig was toen wij kwamen, dus we kregen de tweede milkshake gratis.

Milkshakes HD diner Parijs

Terug naar Fabhouse in Senlis

Vanaf onze trouwlocatie zijn we de dag na onze bruiloft weer terug gereden naar het zelfde hotel als waar we ook op de heenweg geslapen hadden; Fabhouse in het stadje Senlis. Vanaf hier kun je namelijk vrij makkelijk in Parijs komen; eerst een stukje met de bus, en dan is het een kleine vijfentwintig minuten naar Gare du Nord, van waaruit je met de metro dan weer makkelijk en snel op elk plekje in Parijs kunt komen. We hadden dit keer een andere kamer dan op de heenweg, en volgens mij vond ik deze nog mooier! Kíjk dit behang! We hebben trouwens ontzettend moeten lachen om het raam boven het bed. Het zag er heel erg idyllisch uit, zéker omdat je uitzicht hebt op een heel lang kronkelend pad met allemaal bomen er langs, maar je kunt hier op de foto al een beetje zien dat de gordijnen vrij kort zijn. Dat moest ook wel, want anders zouden de gordijnen letterlijk op je liggen als je slaapt, en al helemaal wanneer je recht overeind in bed zit. Echter zodra je de gordijnen dicht deed en ging liggen, keek je alsnog récht in het licht dat van buiten kwam omdat de gordijnen best een eind van het raam af hingen. Het wordt hier namelijk heel laat pas donker en heel vroeg weer licht. Ik moet zeggen dat ik de afgelopen week sowieso zeer weinig geslapen heb. Ik stond (sta…) helemaal stijf van adrenaline, door alle indrukken en emoties rondom de bruiloft.

Fabhouse Senlis

Weer naar huis

Zaterdagochtend was het tijd om weer naar huis te gaan. Om onze huwelijksreis in stijl af te sluiten hebben we allebei nog een verrukkelijk gebakje uitgezocht bij een schattige patisserie in het dorpje en dat hebben we gezellig aan het tafeltje in de voortuin van het Fabhouse opgegeten. De reis naar huis, die vanaf Senlis nog zo’n vier uur duurde, is gelukkig heel spoedig verlopen. Eenmaal thuis had ik het wel even moeilijk. Ik heb dagenlang rond gestuiterd in een luchtbel van gelukzaligheid en ik was plots zó verdrietig dat het echt allemaal voorbij was. André was gelukkig heel lief en had dit al zien aankomen, hij kent me zo goed…Ik kan echt van de ene emotie in de andere vallen, en dat kan gewoon soms heel heftig zijn bij mij. Hij heeft me lief getroost en gezegd dat we nu uit kunnen kijken naar de foto’s en terug kunnen kijken naar schitterende momenten en herinneringen, en natuurlijk is dat ook helemaal waar. Eén dezer dagen komt er een leuk artikel online met wat heel leuke behind-the-scenes foto’s van onze bruiloft en uiteraard, uiteráárd zal ik ook de ‘echte’ foto’s met jullie gaan delen zodra we deze van de fotografe ontvangen.

© ByChristiana tekst & fotografie. All rights reserved.

5 Comments

 1. Wat een ongelooflijke, heerlijke dagen hebben jullie gehad, ik snap heel goed dat je even verdrietig was toen alles weer voorbij was.

 2. Gefeliciteerd met jullie huwelijk! Wat geweldig dat jullie zijn getrouwd en ik kan me voorstellen dat dat ook de nodige tranen van geluk met zich meebracht 🙂 Hoe leuk om na de bruiloft een tijdje in Parijs door te brengen – de stad van de liefde! Die love wall kende ik nog niet, maar is zeker een leuke plek om te bezoeken als je net getrouwd bent.
  Trouwens, wat een mooie jurk heb je aan op de bovenste foto!

 3. Die foto tussen al die gekleurde flesjes is wel heel erg leuk. Heerlijk dat je weer een mooie nieuwe tas hebt, ik voel ook een kleine aandrang om er 1 te kopen in mijn vakantie, benieuwd of het lukt haha

 4. Wat heb ik weer genoten van je reisverhaal, en ik begrijp het echt…Thuis is het weer zo “gewoon”. Dat is natuurlijk even schakelen, maar die André van jou is echt een topper, wat een leuke en aardige man, eh..echtgenoot heb je!
  Bah, die zaak waar ze langs jullie heen kijken! daarom zou ik dus nooit een chique winkel in durven stappen, ze ruiken en zien direct aan ons dat er niks te halen valt en ik vrees dat wij niet eens binnen mogen komen! Mijn droom zou dan zijn om schatrijk te zijn, als een zwerver (bij wijze van spreken) naar binnen te gaan en ze dan voor mij laten rennen omdat ik met flappen geld zwaai. (en dan eigenlijk gewoon weglopen of klagen dat het gebakje niet te eten is, hahaha)
  Zoals je bij de laatste foto met je gebakje zit, dat is echt gelukkig zijn. Een mooie locatie, leuke bediening… Heerlijk!
  Bij Kate Spade draag je je prachtige schoentjes, ze zijn zo mooi en die tas, helemaal geweldig natuurlijk!
  Lekker bijkomen en genieten van de foto’s straks, samen met je lieve man! x

 5. Wat een prachtige foto’s, mooie jurkjes draag je ook weer! Vooral de foto van jullie twee vind ik geweldig! Beeldschone tas heb je gekocht en je viel met de 50% kortingsactie ff lekker met je neus in de beurre 😉 Het zal best even wennen zijn om weer thuis te zijn, kan me voorstellen dat je daar best een beetje verdrietig door werd. Maar gelukkig heb je een hele man die de steunt en de juiste dingen zegt: lekker samen genieten van de mooie en onvergetelijke herinneringen en foto’s! Die pakt niemand jullie meer af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.