Je dekbedovertrek kreukvrij. Zonder gedoe, zonder strijkplank. 

Zó is je dekbedovertrek binnen een paar minuten kreukvrij!

Ik ga je in dit artikel vertellen hoe ik mijn dekbedovertrek kreukvrij krijg in slechts enkele minuten. Het ene materiaal kreukt sneller en is dus kreukgevoeliger dan het andere materiaal. Materialen die bijvoorbeeld zeer kreukgevoelig zijn, zijn vooral katoen en linnen. Satijn daarentegen is alweer wat minder kreukgevoelig. Zelf heb ik alleen maar dekbedovertrekken van Essenza en die zijn allemaal gemaakt van katoensatijn. Dit is, inderdaad, een combinatie van katoen en satijn. Met deze dekbedovertrekken merk ik zeker dat ze minder snel kreuken dan een katoenen dekbedovertrek. Verder kreukt een overtrek ook weer sneller in de droger dan wanneer je hem uithangt over een waslijn. Ongeacht van welk materiaal dit dekbedovertrek gemaakt is. Een dekbedovertrek strijken is vaak onbegonnen werk. Het is gewoon vaak super onhandig om zó’n groot oppervlak te strijken. Bovendien kost het ook nog eens ontzettend veel tijd. Toch kun je binnen een paar minuten een kreukvrij dekbedovertrek op je bed hebben liggen! Maak je bed op op de manier zoals je dat normaal gesproken zou doen. Stop echter de zijkant en de onderkant van je dekbedovertrek (nog) niet in. Pak dan vervolgens je strijkbout en ga het dekbedovertrek strijken als het dekbed er al in zit. Gebruik hierbij je bed dus als het ware als strijkplank. Ik garandeer je dat het op deze manier slechts enkele minuten duurt. Op deze manier kun je trouwens óók de zijkanten en de onderkant heel handig strijken. Staat je bed (te) ver van een stopcontacten af? Gebruik dan eventueel een verlengsnoer. Makkelijk toch? Heb je een donzen winterdekbed, kijk er dan even mee uit. Veertjes kunnen namelijk breken en dat kan ten koste gaan van het volume van je dekbed.

STRIJK JIJ JE BEDDENGOED?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

15 Comments

 1. Gisteren onze bedden verschoond en toen zat ik nog te mopperen over de kreukels, ik ga je tip eens uitproberen x

 2. Haha, wat leuk! Ik ga het proberen! Een strak opgemaakt bedje ziet er nog aantrekkelijker uit 😀

  1. Christiana says:

   Leuk dat je het ook gaat uitproberen, laat je mij weten of het bij jou ook werkt?

 3. Dat heb ik dus ook een keer gedaan, maar ik stop altijd graag de onderkant in anders lig ik te vaak met blote voeten.. brr.. dit komt trouwens door mijn man want die trekt continue alle dekens weg..mpff. maar handig dat je deze tip deelt met ons! Veel liefde voor dit dekbed trouwens, love it

  1. Christiana says:

   Als je de zijkanten en de achterkant eerst los laat liggen en dan gaat strijken kun je ze daarna alsnog instoppen;-)

 4. Toen ons huis verkocht werd kwam er een styliste en hoewel ik dat “prut” vond maakte ze ons bed op met een sprei die ze inderdaad streek. Heb het daarna zelf geprobeerd met een dekbedovertrek en werkte goed. Ik zag overigens bij Auping toen wij overwogen een nieuw bed te kopen dat een medewerkster de dekbedden heel licht vochtig maakte met een plantenspuit met een beetje lavendelgeur en het toen strak trok. Dat werkte goed en als je googled zie je dat ze dat in hotels ook doen. En het scheelt inderdaad of je goedkope overtrekken hebt van Zeeman of Action of investeert in wat duurdere. Tip: Mocht je ooit eens in Batavia stad zijn in Lelystad dan is daar ook een Essenza winkel met minimaal 30% korting op de verkoopprijs en tijdens de uitverkoop 2 keer per jaar nog meer.

  1. Christiana says:

   Ik ken het trucje met de plantenspuit inderdaad ook. Ik heb dat wel eens geprobeerd, maar op de een of andere manier ‘werkt’ het bij mij niet:-( He, wat een ontzettend leuke tip van die Essenza winkel in Batavia stad. Ik ben helemaal weg van het merk, dus dat ga ik zeer zeker onthouden!

 5. Natascha - Beautyopinie says:

  Goede tip, ik ga dit uitproberen!! Ik vind zo’n strak bed zo mooi maar was altijd te lui om hem helemaal te strijken haha. Dit klinkt handig.

  1. Christiana says:

   Ja, maar een dekbedovertrek strijken op een strijkplank is ook eigenlijk niet te doen. Het idee alleen al. Dit werkt echt;-)

 6. Goede tip, dit ga ik zeker eens proberen. En je hebt een prachtig dekbed!

  1. Christiana says:

   Dankjewel Darina. Het dekbedovertrek is van Essenza;-)

 7. Aww die foto van Sketch op jullie prachtige bed(overtrek) *smelt* , wat een plaatje! Ik kende deze truc nog niet. Maar moet je eerlijk bekennen dat ik echt een gruwelijke hekel heb aan strijken en ik me daardoor ook minder erger aan de kreukels in het dekbedovetrek 😂. Maar misschien dat ik het op een dag probeer.. een kreukvrij dekbed ziet er toch echt wel veel mooier uit.

  1. Christiana says:

   Wat een moppie he. Op dat grote bed lijkt ze ook nog kleiner haha! Ik ben dus ook niet zo van het strijken. Meestal laat ik dat dus maar aan Andre over. Bovendien gaat hij zijn overhemden toch stiekem opnieuw strijken als ik het gedaan heb. Een veeg teken;-) Maar op deze manier kan ik het zelfs!

 8. Wij hebben een kreukvrij dekbedovertrek en dat scheelt een hoop ergernis haha. Echt een aanrader, want ik wil ook graag een strak opgemaakt en kreukvrij bed!

 9. Wat is je bed mooi opgemaakt! Ik kende deze truc nog niet, maar ga het zeker eens uitproberen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.