Uncategorized

Mijn favoriete NETFLIX series van dit moment #2

 

Een buurvrouw met magische krachten, voortvluchtige criminelen en een bende op hol geslagen dieren.

The good witch

Dit is een héérlijke ‘fuzzy socks, warme chocolademelk en gordijnen dicht’ serie om lekker in je eentje te kijken. In ieder geval niét met je man, want het is een echte meiden-serie. Cassie Nightingale woont met haar dochter en schoonvader in hun Bed & breakfast The grey house, en daarnaast runt ze een winkel; Bell, book & candle. Haar man is overleden. In de eerste aflevering krijgt Cassie een nieuwe buurman; Sam. Sam is een dokter die uit de grote stad komt en in het begin nogal sceptisch staat tegenover zijn nieuwe buurvrouw, die, zoals al snel blijkt, over ‘magische’ krachten beschikt. Naarmate Cassie en Sam elkaar beter leren kennen, ontdekken ze toch dat opposites do atract. In de serie zitten ook heel leuke bijfiguren, zoals de zus van Cassie, die er dan misschien wel heel charmant uitziet maar toch niet zo lief blijkt te zijn, en de super grappige ‘mayor’ van het stadje; Martha Tinsdale. Het is een heerlijke zoetsappige serie, ik heb er ontzéttend van genoten.

The blacklist

Heb je nu wat meer behoefte aan actie, dan kan ik The blacklist van harte aanbevelen. Het is een origineel verhaal en élke aflevering vond ik echt daadwerkelijk spannend. FBI-profiler Elizabeth Keen staat op het punt om te beginnen met haar nieuwe job. Geheel onverwachts wordt zij opgehaald door een stel helikopters. Wat blijkt? Een man die al heel lang op de FBI’s most wanted list staat, Raymond Reddington, biedt zijn hulp aan om een aantal zware criminelen van de zogenaamde Black list te ontmaskeren, maar dit wil hij alléén met hulp van Elizabeth doen. Je volgt Raymond, Elizabeth en haar team op hun reis door de onderwereld, op zoek naar de zwaarste criminelen, en tegelijkertijd wordt er steeds meer duidelijk over wát Raymond nu eigenlijk precies van Elizabeth wil….

Zoo

Ook Zoo is een verrassend spannend en heel uniek verhaal. Op een bepaald moment beginnen dieren willekeurig mensen aan te vallen. Zoöloog Jackson Oz stort zich in de zaak en probeert te ontdekken wat er met deze dieren aan de hand kan zijn, want de dieren beginnen steeds vreemder en gewelddadiger gedrag te vertonen en langzaamaan lijkt de ‘epidemie’ zich rond de hele wereld te verspreiden. Tijdens zijn zoektocht wordt hij bijgestaan door zijn beste vriend Abraham, die werkt als safari gids, agente Chloe, die hij op een haar na van een gruwelijke dood redt, journaliste Jamie en Mitch, die werkt als patholoog dierenarts. Iedereen heeft op zijn of haar eigen manier inzicht in de situatie en omdat je die personages steeds beter leert kennen, maakt dat het verhaal natuurlijk ook extra interessant.

Wat kijk jij momenteel op Netflix?

© ByChristiana tekst. Beelden eigendom van IMDB.

3 Comments

  1. The Blacklist heb ik bijna helemaal gezien, vond het een heel intrigerend verhaal.
    Zoo lijkt mij zeker het bekijken waard, thanks voor de tip!

  2. The Blacklist heb ik helemaal gezien, alweer een tijdje terug. Echt eeh hele goede serie. Laatst ook Dark gekeken, moest even wennen aan het Duits maar vond het een enorm goede serie, heel duister inderdaad. Momenteel kijken we naar Star Trek: Discovery, ook heel goed en zat direct in het verhaal. Zoo lijkt me trouwens ook echt wat voor mij. Goede tip!

  3. Toffe favorieten, ik heb ze nog niet bekeken, dus altijd handig! Ik schreef onlangs ook mijn favorieten op mijn blog, als je nog ideetjes zoekt, zeker eens een kijkje nemen daar 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.