Home inspo, INSPIRING INTERIORS

Heb ik dit jaar mijn 5 geplande interieur-projectjes uitgevoerd?

 

Ja, maar dus niet allemáál!

Aan het begin van dit jaar schreef ik een artikel over vijf kleine interieur-projectjes die ik dit jaar wilde aanpakken. Dat ging bewust om ‘kleine’ projectjes, omdat we dit jaar natuurlijk getrouwd zijn, en dan niet één, maar zelfs twee keer! Uiteindelijk hebben we natuurlijk toch weer veel meer in ons huis gedaan dan ik oorspronkelijk van plan was, en daarbij zaten natuurlijk ook enkele van de projectjes waar ik eerder over vertelde. Het leek me leuk om ze aan je te laten zien.

Behang en een ‘nieuwe’ vloer in onze eetkamer

Laat ik beginnen met zeggen dat ik dus serieus geen enkele foto heb kunnen vinden van de periode dat deze muur wit was. Maar zoals je ziet, het behang in de eetkamer is er dus gekomen! Het was één van de eerste projectjes die we begin dit jaar deden. Het gaat trouwens om het Blue exotic designed birds behang van BN Wallcoverings #17714. Maar dat is niet het enige dat we veranderd hebben aan de eetkamer. We legden er namelijk ook enkele maanden geleden een nieuwe vloer in. Of nou ja, ‘nieuw’ is een beetje een groot woord. Het zat namelijk zo; zo’n twee jaar geleden hadden wij een ernstige lekkage in ons huis. Het begon allemaal in de meterkast beneden en de schade breidde zich steeds verder uit in de vorm van grote vochtplekken op verschillende wanden in huis, waarvan in de eerste instantie niemand precies wist waar die nu eigenlijk vandaan kwamen. Uiteindelijk bleek het probleem een gesprongen waterleiding te zijn, maar op het moment dat ze dáár achterkwamen, was het in feite al te laat en was een groot deel van de vloer in ons huis al verpest, behalve dus dit deel in de eetkamer. Wij kregen een nieuwe vloer door het hele huis vergoed door onze verkering, behalve dus dit deel. Logisch, want hier was geen schade. Het punt was alleen dat de witte vloer die wij oorspronkelijk hadden, niet meer leverbaar was. We hebben dus uiteindelijk voor een nieuwe kleur gekozen en dat werd dus een grijze. Die is keurig netjes gelegd, maar de keuken was dus nog steeds wit. En elke keer zeiden we tegen elkaar; ‘We moeten echt die keuken aanpakken, want het is geen gezicht!’ Eind goed, al goed, de nieuwe vloer ligt erin en nu hebben we dus (eindelijk) door het hele huis deze vloer liggen. En ben ik er blij mee? Jazeker, nog steeds! Als we ooit, ik zeg bewust ooit, voor een andere vloer zouden gaan, zou ik denk ik wel voor een parketvloer gaan, bijvoorbeeld een Parketvloer bij Parketdirect. Parket is natuurlijk wel duurder in aanschaf dan laminaat en ook het leggen schijnt minder eenvoudig te zijn, maar je hebt wel echt iets mooi(er)s en zeker ook iets duurzamers. Maar goed, voor nu ben ik hartstikke blij met deze vloer, en zéker omdat we nu in alle ruimtes van het huis dezelfde vloer hebben

Plankjes in de keuken

En ja, de marmer plankjes die ik graag wilde, zijn er dus zoals je ziet ook gekomen! Ik had in de eerste instantie groen marmer wandplanken gezien, volgens mij van House doctor, maar die vond ik veel te duur, en uiteindelijk vond ik deze bij Karwei. Ik moet zeggen dat ze niet heel stabiel zijn; de marmer plank (die dus echt heel zwaar is!), hangt in feite gewoon ‘los’ in die messing dragers, maar uiteindelijk waren de planken ook echt bedoeld als sier en niet zozeer om heel zware spullen op neer te zetten.

‘Iets’ in de woonkamer op de plek van de gaskachel

Ik wilde dit jaar iets naast ons tv-meubel plaatsen in plaats van onze gaskachel die wij eind 2017 weghaalden. Links is een vrij oude foto van onze woonkamer zoals hij er uit zag in 2015 / 2016, met de gaskachel dus. Na het weghalen van de kaskachel stond hier dus alleen een plant, maar tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds niets moois voor die lege plek gevonden. Ik heb op zich van alles in gedachten; een dressoir, een side-table, een lekkere lounge-stoel, maar ik heb het perfecte ‘stuk’ nog niet gevonden. Op dit moment staat de kerstboom er, maar de rest van het jaar is deze plek, serieus, helemaal leeg geweest! We kochten dit jaar natuurlijk wel een nieuwe bank.

Een dakraamgordijn voor op kantoor

Ook deze is er nog steeds niet van gekomen, niet te geloven! Ik heb op kantoor een dakraam van Velux en ik had uiteraard al bij Velux gekeken, maar ik vind de stoffen daar allemaal een beetje zo-zo. Nu blijkt dat andere merken ook gewoon dakraamgordijnen op maat kunnen leveren voor Velux systemen, dus daar moet ik me in gaan verdiepen.

Een nieuwe lamp voor op kantoor

Yes, die heb ik dan weer wél. En nee, foto’s van deze ruimte zonder lamp zijn er dus óók al niet! Die lamp was trouwens ook een bizar lange zoektocht, alle lampen die ik mooi vond, waren óf te duur of te groot voor in de ruimte. Uiteindelijk is het een messing lamp van Flos geworden. En wát een enorm verschil hè? Het gaat hier natuurlijk om dezelfde ruimte, maar dan met ander behang, andere accessoires en ook heb ik die linker MALM kast van Ikea eindelijk vervangen voor een hoger exemplaar. Het sloeg natuurlijk eigenlijk nergens op dat die kasten niet dezelfde hoogte hadden.

Leuk om te zien dat ik dus aan het begin van dit jaar wat kleine projectjes had, en dat ik er drie ook daadwerkelijk uitgevoerd heb. Er zijn trouwens naast die projectjes natuurlijk nog veel meer dingen veranderd in huis, ik zal binnenkort ook nog even dié voor-na foto’s laten zien, echt enorm leuk, al zeg ik het zelf! Uiteraard, uiteráárd heb ik voor het nieuwe jaar weer grootse (en ook wat kleinere) plannen voor in huis. Ik ‘pest’ Andre nu steeds een beetje, want ergens in zijn weddingvows heeft hij namelijk beloofd dat hij mij altijd zal steunen, altijd achter me zou staan en me zou helpen met al mijn projectjes. Nou, dat heeft hij geweten, want na ons trouwen begon het allemaal natuurlijk met mijn blogkamer make-over, waar je hierboven dus al een deel van kan zien. To be continued.

Heb jij veel in je huis gedaan in het afgelopen jaar?

© ByChristiana, beeld en tekst. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

7 Comments

 1. Je interieur vind ik heel erg mooi! Heel stijlvol. Alles klopt gewoon!

 2. Wat heerlijk om te zien. Zoals ik ook dol ben op beauty metamorfoses vind ik voor en na qua inrichting van huizen ook altijd zo leuk om te bekijken. Zoals bij die tv programma’s.
  Wij hebben dit jaar een andere vloer erin gelegd en nog steeds geen spijt van, het maakt zoveel verschil! Van oubollig bruin naar fris wit.
  Ik wil dit jaar het liefst nog een wand behangen met een leuk dessin, en een goed idee…een voor foto maken is natuurlijk leuk om het verschil goed te laten zien. (als ik het niet vergeet ;))

  1. Christiana says:

   Ja, leuk om te zien he die voor-na foto’s. Toen ik bezig was met dit artikel inspireerde het mij om een heel artikel te gaan maken met voor-na foto’s van hoe ons interieur door de jaren heen veranderd is. Echt onwijs leuk om daar mee bezig te zijn en te zien hoe alles veranderd is. Die komt later deze week online;-) Ik ben benieuwd naar welk behang je gaat uitzoeken, ga je het laten zien? Heerlijk he, een nieuwe vloer, dat maakt zoveel verschil!

 3. Gaaf om steeds meer van jullie interieur te zien. Echt allemaal van die instaproof hoekjes. Zo gaaf! Wij hebben ook het een en ander aangepakt in ons huis dit jaar met het oog op de komst van de baby in januari. We zijn nog niet helemaal klaar maar beetje bij beetje komt het wel.

 4. Hoewel ik dus meer van wit hou vind ik dit donkere ook wel heel erg mooi staan bij elkaar.

 5. Sonja Van de Sande says:

  Ik vind jouw interieur echt super mooi! Alleen ik zou er mij niet in thuis voelen. Sterker nog, ik vind mijn eigen huis eigenlijk ook niks! Het is meer mijn man dan Sonja. 😝
  Ik hou veel te veel rekening met hem.

 6. Wat mooi om zo een inkijkje te krijgen in de veranderingen in je interieur! Leuk om zo terug te blikken op wat er is veranderd. Ik vind vooral de kamer met de donkergroene wand en de open kast prachtig. Het ziet er zo stijlvol uit. En jullie nieuwe bank is ook al zo gaaf. Mooie kleur, dat donkerblauw! Hopelijk kun je snel iets passends vinden voor de plek waar eerst de gaskachel stond. Misschien een leuk, elegant bijzettafeltje met een plant of een dierbare foto erop of zoiets?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.