Clarins heeft drie zogenaamde ‘eau de soins’ in de collectie, waarvan Clarins Eau dynamisante mijn favoriet is. Maar wat zijn het nu eigenlijk precies voor producten?

Beware

Clarins Eau de soins

(Verkrijgbaar via Douglas | 100 ml. voor € 57,95)

Het afgelopen jaar maakte ik kennis met heel wat fijne producten van Clarins. Steeds opnieuw was ik enthousiast over de fijne texturen, de mooie samenstellingen en vooral ook de heerlijke geuren van de producten. Ik was dan ook reuze benieuwd naar de zogenaamde ‘eau de soins’ van het merk. Geuren waarin de verzorgende kracht van planten gecombineerd worden, en dat allemaal volgens de principes van de aromatherapie en de fytotherapie. Clarins heeft er drie in de collectie, namelijk Clarins Eau dynamisante, Eau ressourcante en Eau des jardins. De Eau de soins zitten verpakt in een glazen flacon met een losse witte dop en hebben stuk voor stuk die primaire kleuren waar Clarins zo bekend om staat. Hoe gebruik je ze nu eigenlijk? In feite zijn het dus geuren voor je lichaam. Ik zal ze geen parfums noemen, omdat ze waarschijnlijk niet de hoge concentratie geurstoffen bevatten waardoor je een geurend product daadwerkelijk een parfum mag noemen. Maar je gebruikt ze dus wel gewoon zoals een parfum, en je sprayt de eau de soins als een parfum op je huid, waar en wanneer je dat maar wilt. De formules bevatten naast geurende ingredienten ook verzorgende bestanddelen zoals aloë vera en glycerine.

Clarins eau dynamisante

Clarins Eau dynamisante

Mijn favoriet is zonder twijfel Clarins Eau dynamisante. Clarins zegt daar zelf over; ‘Vitality, freshness and firmness’. De geur bestaat uit een mix van citrus, chypre en verfijnde houtsoorten, namelijk etherische oliën van sinaasappel, citroen, lavendel en patchouli. Clarins Eau Dynamisante is perfect om je zintuigen op te frissen en te stimuleren, aldus Clarins. Het is bovenal een aromatische geur, precies zo eentje die je zou verwachten in een spa. Heel puur en ‘echt’. Ik vond de geur persoonlijk eerst niet heel makkelijk te plaatsen, maar toen ik eenmaal ontdekte dat het dus om een combinatie van citroen, lavendel, patchouli en sinaasappel ging, herkende ik al die geuren er inderdaad zeker wel in terug. Clarins Eau dynamisante heeft inderdaad het ‘scherpe’ van citroen en sinaasappel, terwijl lavendel de geur wat zachter maakt en patchouli het geheel een houtig en subtiel kruidig randje geeft. Ik heb het al vaker gezegd over de geuren van Clarins van zowel de gezichtsverzorging als de lichaamsverzorging, maar ook deze geur is weer zo perfect in balans. Hij is niet te ‘citroenerig’, niet te ‘aards’ door de patchouli, maar ook de geur van lavendel is wat mij betreft zeker niet te overdreven aanwezig. Het is een perfecte geur voor wanneer je echt van die typische aromatische geuren houdt, en ik kan me ook zeker voorstellen dat ook mannen Clarins Eau dynamisante zeker kunnen waarderen.

Clarins Eau des jardins

De Clarins Eau de jardins ruikt verrassend zoet! Op de een of andere manier had ik zo’n geur niet verwacht van Clarins, maar evengoed is ook deze eau de soin erg lekker. Clarins zelf noemt de geur ‘uplifting, refreshing and captivating’ met noten van beuken, citrusschillen en rozen. Ook ruik je de geur van zwarte bessen goed. Al met al is ook deze geur mooi in balans. Hij is onmiskenbaar een stuk zoeter dan de Clarins Eau dynamisante, maar heeft wel ook weer zo’n aromatische ‘vibe’, wat de eau de soins (wat mij betreft) echt zo typisch Clarins maken.

clarins eau de jardins

Clarins Eau ressourcante

Ressourcante is het Franse woord voor verjongend. De Clarins Eau ressourcante staat dan ook voor ‘harmony, balance and serenity’. De geur wordt gevormd door basilicum, iris, ceder en sarsaparill. Mijn eerste indruk van Clarins Eau ressourcante was ‘waterig’, op een heel frisse manier dus. Maar al gauw ga je inderdaad méér ruiken dan dat. De combinatie van basilicum en iris is natuurlijk ook wel heel bijzonder te noemen. Ik ben zelf altijd vooral fan van bloemige geuren. Iris is dan ook een geurnoot die ik erg kan waarderen in een parfum. Iris laat de Clarins Eau ressourcante wat poederig ruiken, terwijl basilicum de geur wat meer pit geeft. Ik vind de eau de soins stuk voor stuk lekker ruiken en ook echt wel vernieuwend! De Clarins Eau dynamisante is wel echt mijn favoriet.

HEB JIJ AL EENS KENNIS GEMAAKT MET DE EAU DE SOINS VAN CLARINS?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat gesponsorde producten.

6 Comments

  1. De geur spreekt me heel erg aan. Ga ik onthouden!

  2. Natascha - Beautyopinie.nl says:

    Klinkt heel fijn! Dankzij jou heb ik een paar producten van Clarins op m’n ‘boodschappenlijstje’ staan haha.

  3. Nee, dit is totaal nieuw voor mij! Ik ben er wel weer nieuwsgierig naar geworden 😊

  4. Wat een zaligheid, zeker de zoete versie!

  5. Wat kun jij de geuren toch goed beschrijven. Ik vind dat nog best lastig soms 😊. Ik kan me er op de manier zoals jij ze beschrijft ook echt iets bij voorstellen. Lijken me trouwens hele bijzondere geuren. Ik heb zelf nog geen kennis gemaakt met de geuren van Clarins, dus ik ga nu mijn kans grijpen en meedoen aan je winactie!

  6. Christine rutten says:

    Nu ben ik heel benieuwd geworden naar deze !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.