Achter de Guerlain eau de cologne Impériale zit een bijzonder verhaal. Deze werd namelijk ooit exclusief ontwikkeld voor de vrouw van Napoleon III.

Guerlain eau de cologne Impériale

(Verkrijgbaar bij Douglas | 100 ml. voor € 105,64)

Achter de Guerlain Eau de Cologne Impériale zit een bijzonder verhaal. Deze eau de cologne werd namelijk in 1853 speciaal gecomponeerd voor keizerin Eugénie, de echtgenote van Napoleon III, om precies te zijn om haar migraine te behandelen. Het was tevens de allereerste eau de cologne van Guerlain en keizerin Eugénie heeft de geur eerst tijden lang zelf gedragen voordat zij toestemming gaf om deze aan een groter publiek te verkopen. Op het etiket van de waanzinnig mooie en luxueus uitziende flacon staat dan ook het symbool van het keizerrijk met het door Napoleon gekozen wapenschild: de adelaar, de keizerskroon en de scepter. Niet alleen het etiket is bijzonder, ook de flacon zelf! Als je namelijk goed kijkt, zie je een constellatie van 69 bijen. Deze bijen staan symbool voor het keizerrijk én het embleem van de Guerlain familie van Colognes. Leuk om te weten is verder dat het bij Guerlain mogelijk is om deze iconische bijenflacon te vullen met je eigen gebruikelijke (Guerlain) parfum. De Guerlain eau de cologne Impériale wordt door het merk zelf omschreven als een bloemige citrus geur; subtiel, verfijnd en delicaat. De geur vormt een harmonieus geheel van bloemige akkoorden van neroli die worden aangevuld met de frisse citrusnoten van citroen, bergamot en petitgrain. Het allereerste woord dat in me opkomt zodra ik de geur ruik is prikkelend en bijna zinderend fris, op een citroenachtige manier. Wanneer je de geur wat langer op je huid draagt, wordt hij iets zachter, maar het citroenachtige blijft wat mij betreft wel de boventoon voeren. Ondanks het feit dat het om een cologne gaat, vind ik de houdbaarheid erg goed. De geur is overigens heel geschikt voor zowel hem en haar.

IS DE GUERLAIN EAU DE COLOGNE IMPERIALE EEN GEUR VOOR JOU?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

3 Comments

  1. Oh hij klinkt echt heerlijk, ik houd van citrusgeuren!

  2. Oehhh lekker! Ik heb de “oude” versie en hier ben ik ook erg dol op! Leuk dat er weer een nieuwe is!

  3. Klink heerlijk en ook lekker zomers. Ik denk dat het wel een geur voor mij zou zijn want ik ben dol op citrusgeuren. De prijs is wel even slikken, misschien bestaan ze nog in een kleinere uitvoering 😉 maar benieuwd heb je me sowieso gemaakt. Ik zal ‘em wanneer ik weer eens bij de Bijenkorf ben zeker gaan ruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.