Deze Sisley Baume efficace oogcrème bevat toverhazelaar en extracten van…tomaat! Benieuwd wat deze formule voor je huid doet?

Oogcrème in je skincare routine

Oogcrème is, samen met gezichtscrème, een product dat ik echt nooit oversla in mijn skincare routine. Ik zal eerlijk bekennen dat ik tot nog toe nog geen oogcrème ben tegengekomen waarmee ik nou een heel groot verschil zag na enkele weken gebruik, maar het is natuurlijk wel heel belangrijk om de huid rondom de ogen goed te verzorgen. Deze huid is namelijk een stuk dunner dan de rest van je huid. Dat is dan ook één van de redenen dat je tekenen van vermoeidheid en ouder worden ook meestal rond de ogen als eerste ziet. Hydrateren dus, die oogcontouren, en momenteel doe ik dat met deze Sisley Baume efficace.

Sisley Baume efficace

(Verkrijgbaar via Notino | 30 ml. voor € 86,80)

Wat vooral opvalt aan deze Sisley Baume efficace, is de bijzondere textuur. Het gaat om een heel dikke gel-achtige textuur, die bijna een beetje bouncy is. Hij laat zich heel prettig verdelen met de vingers, en wat prettig is; hij laat geen vettig laagje achter, hij trekt zelfs redelijk snel in. Ook fijn; de formule van de Sisley Baume efficace is parfumvrij. De oogbalm is dan ook geheel geurloos. Ik vind dat echt een pluspunt in dit geval. Parfum staat er toch om bekend dat het de huid kan irriteren, en zeker de dunne en kwetsbare huid rond de oogcontouren. Twee ingredienten die het meest opvallen zijn de toverhazelaar (Hamamelis virginia) en de tomaatextracten (Solanum lycopersicum). Beiden zijn toegevoegd vanwege het feit dat ze rijk zijn aan anti-oxydanten. Anti-oxydanten in cosmetica kunnen alleen effect hebben als ze in bepaalde concentraties aanwezig zijn. Omdat beide ingredienten hoog op de INCI-lijst voorkomen, mag je er dus van uitgaan dat de concentraties dusdanig hoog zijn dat ze ‘iets’ voor je huid doen. Het is dan wel weer jammer dat de Sisley Baume efficace in een pot zit, en niet in een luchtdichte verpakking. Dat heeft echter natuurlijk ook weer te maken met de dikke, gelachtige formule die waarschijnlijk niet door een pompje gepompt kan worden. Zoals ik al zei; ik heb nog geen oogcrème gevonden waarmee ik opeens verlost ben van fijne lijntjes. Die verwacht ik echter ook niet te vinden. Wel vind ik het oprecht een product dat heel erg prettig in gebruik is en ik ga hem dan ook zeker in mijn skincare routine houden.

Sisley Baume efficace INCI

Water / aqua, Hamamelis virginia (witch hazel) water, Glycerin, Carbomer, Hydrolyzed soy protein, Solanum lycopersicum (tomato) fruit / leaf / stem extract, Sodium hydroxide, PEG-40 Hydrogenated castor oil, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Potassium sorbate, Sorbic acid

WELKE OOGCRÈME GEBRUIK JIJ MOMENTEEL?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.