Na de grote verbouwingen was ik wel even klaar met geld uitgeven aan mijn nieuwe huis. Maar uiteráárd heb ik nog wel een (heel bescheiden) interieur wishlist!

Op mijn interieur wishlist

Ik kocht mijn appartement vorig jaar in mei en in september verhuisde ik dan eindelijk, na een tamelijk grote verbouwing. Zo liet ik alle muren stuken en verven en kreeg ik een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer en een nieuw toilet. De hele verbouwing is niet zonder slag of stoot gegaan, maar uiteindelijk is alles wat ik graag wilde, ook vrijwel helemaal gelukt. Ik schreef eerder al dat ik enorm blij en vooral ook enorm dankbaar ben dat ik dit appartement in mijn eentje heb kunnen kopen, zeker gezien de gekte op de huizenmarkt. Na de grote verbouwing echter, wist ik dat ik niet meer heel grote aanpassingen wilde doen. Ik droom er natuurlijk stiekem van om ooit, óóit, weer in een mooi huis met een tuin te wonen. In mijn oude huis heb ik altijd veel geëxperimenteerd met kleuren en prints. Na de scheiding merkte ik dat ik heel erg veel behoefte had aan meer rust, ook in huis. Ik heb nu dan ook geprobeerd om overal in huis met hetzelfde kleurenpalet te werken en uiteindelijk is dat aardig gelukt. Het leuke daarvan is dat ik eindeloos kan schuiven met accessoires en meubels door de ruimtes heen. Omdat je nooit met stoppen met dromen, heb ik natuurlijk nog wel het één en ander op mijn interieur wishlist staan, en dat zijn stuk voor stuk dingen die ik op een dag, ooit, mee zou kunnen nemen naar een ander huis.

Een marmer eettafel

Ik nam mijn glazen eettafel mee uit mijn oude huis en ik moet zeggen dat ik daar nog steeds enorm blij mee ben. Toch staat er al tíjden een marmer eettafel op mijn wishlist. Marmer is al jaren enorm trendy op interieurgebied en ook ik snap de hype wel. Marmer is klassiek en tijdloos en ongelofelijk chique. In mijn vorige huis had ik een marmer aanrechtblad en dat máákte wel echt de keuken. Het mooie van marmer vind ik dat het in feite weinig opsmuk nodig heeft, omdat het van zichzelf al zo chique is. Omdat marmer zo zwaar is, is het prettig om zo’n tafel online te bestellen. Dan hoef je er in ieder geval niet zelf mee te sjouwen, maar wordt hij gewoon bij je thuis bezorgd. Een marmer tafel bestellen op Join.nl bijvoorbeeld is een goede keus. In deze webshop is een ruime keus in marmer eettafels en de prijzen beginnen al vanaf € 549,00, wat echt een aantrekkelijke prijs is voor een marmer tafel. Verder wil ik ook nog een vloerkleed onder de eettafel, dat mist hier nog echt! Ik had er eventjes geleden eentje besteld via Westwing, maar dat was helaas echt een flop. Het was een zwart-wit kleed, maar het was een heel dun materiaal en dan kwam hij ook nog eens opgevouwen binnen. Er zaten dus allemaal vouwen in die ik er met geen mogelijkheid meer uit kreeg. Die heb ik dus al gauw weer retour gestuurd. Ikea heeft een soortgelijk kleed, ook met een zwart witte streep, maar opnieuw gemaakt van heel dun materiaal waarmee je dus tegen hetzelfde probleem aan loopt. Ook deze zoektocht zet ik dus nog voort.

Ook deze blauwe poef van Palais staat hoog op mijn interieur wishlist

Ik heb door de jaren heen al diverse keren geschreven over het Nederlandse merk Palais. Hun collectie begon met kussens en lampenkappen, maar is inmiddels enorm uitgebreid met tapijten, behang en dus ook poefen. Helaas voor mij zijn de poefen zeer prijzig, maar zó ongelofelijk mooi. Ik heb met mijzelf afgesproken dat ik er eentje mag uitzoeken tegen de zomer. Ik ben momenteel niet van plan om uitgebreid op vakantie te gaan, dus ik vind het een leuke investering om te doen voor in mijn huis. Ik zeg trouwens ‘uitzoeken’, maar uiteráárd heb ik er al eentje uitgezocht en dat is deze.

Een nieuwe bijzettafel voor bij de bank

Eventjes geleden liet ik je mijn nieuwe bijzettafel van Zuiver zien voor bij de bank. Nu ben ik daar nog steeds heel blij mee, maar heb ik hem inmiddels een nieuwe functie en een nieuwe plek gegeven. Zoals je op de bovenste foto kunt zien, staat hij nu namelijk naast de ladekast met een grote plant erop. Ik had vlak na de verhuizing niet echt plek voor die plant, dus ik had hem maar even op de kledingkast gezet. Nu is de kamer waarin mijn kledingkast staat, nog niet echt naar mijn zin, omdat hij nog vrij leeg is. Dat is ook de reden dat je die hier nog niet voorbij hebt zien komen. Ik bedacht me echter dat die plant een veel mooier plekje zou kunnen krijgen in de woonkamer en hier komt hij inderdaad veel beter tot zijn recht. Omdat ik wel een tafeltje miste bij de bank heb ik tijdelijk mijn balkon tafeltje er neer gezet. Die stond stiekem eigenlijk heel erg leuk binnen, maar ik hoop die natuurlijk weer gauw terug te kunnen zetten op mijn balkon, want dat betekent dat het tijd is om buiten te zitten. Zodra het zover is, moet ik moet dus op zoek naar een nieuw bijzettafeltje.

Een lamp voor in de keuken

De verbouwing van de keuken verliep niet vlekkeloos, en eigenlijk is dat nog een understatement. Toen het na zes weken eindelijk klaar was, was ik heel wat tranen, stress en frustratie verder, maar vooral ook vele extra duizenden euro’s armer. Ik was er op dat moment zó klaar mee dat ik er eigenlijk niets meer aan wilde doen. Uiteindelijk heb ik de achterwand wel laten verven en er zijn mooie marmer wandplanken opgehangen, die ik ook vanuit mijn oude huis had meegenomen. Waarschijnlijk wil ik in deze hoek die je hieronder ziet, ooit nog wat lijsten ophangen. Het lijkt me leuk om echt gebruik te maken van beide wanden en om die lijsten dan een beetje willekeurig op te hangen, maar dan moet ik eerst echt gave prints vinden. Wat echter ‘dringerder’ is, is een lamp in de keuken. Op de foto’s zie je het niet, omdat er heel strategisch omheen gefotografeerd wordt, maar er hangt nog steeds een verhuispeertje! Ik wilde eigenlijk de oude lamp uit mijn slaapkamer hier hangen, maar omdat er een verlaagd plafond in mijn keuken zit, is die te zwaar. Ik moet dus een lamp zien te vinden die niet te zwaar is, maar wel gaaf. Ik wil natuurlijk niet een eenvoudige plafonnière. Wordt vervolgd!

WAT STAAT ER OP JOUW INTERIEUR WISHLIST?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.