kek amsterdam behangpaneel
INTERIEUR, Wooninspiratie

Onze interieur-plannen voor 2020

Met onder andere heel spannend behang voor in het trapgat!

Kozijnen zwart verven

We zijn dit jaar enorm veel bezig geweest in ons huis en het is echt waar; als je eenmaal begonnen bent, dan wil je álles onder handen nemen. In 2018 hebben wij alle deuren in huis vervangen en zelf zwart geverfd. Volgend jaar laten wij dan ook alle kozijnen zwart verven. Het verven van de deuren is me heel goed afgegaan, maar het verven van de kozijnen is natuurlijk een heel precies werkje, dus dat durfde ik zelf niet aan.

De zolder

De zolder is Andre’s domein en dit jaar hebben we daar een dakkapel laten plaatsen. De zolder was namelijk enorm onhandig om in te richten met twee zeer schuine daken. Verder was er een klein ‘halletje’ op zolder waar we ook vrij weinig mee konden. De muur hiertussen hebben we er dan ook uit laten halen zodat het één grote ruimte geworden is. Momenteel wordt er gewerkt aan een inbouwkast. Als die klaar is, kan het grote inrichten beginnen. Sowieso heeft Andre nu vier grote ramen en daar moet natuurlijk iets voor. We zijn ons hierin aan het verdiepen en waarschijnlijk gaan dit zwarte houten jaloezieën worden. Het is natuurlijk een ‘mannenkamer’ en op de één of andere manier vind ik gordijnen of bijvoorbeeld een vouwgordijn daar niet echt passend. Een rolgordijn vind ik heel sfeerloos, dus houten jaloezieën lijkt ons echt een gave optie. Praktisch en chique tegelijkertijd. Verder gaan we onder andere eens kijken naar een mooi vloerkleed, deurknoppen voor op de nieuwe inbouwkast waarvan we de deuren trouwens ook zelf weer zwart gaan verven en een grote plant. Verder richt Andre zijn kamer natuurlijk zelf in.

Het trappenhuis en de hal

Als onze klusjesman klaar is met de inbouwkast op zolder, gaat hij beginnen aan de overloop en de beide trapgaten. Wij hebben luchtverwarming door het hele huis en eerst wordt er een nieuwe ombouw gemaakt voor de luchtverwarmingsbuis die door de overloopt loopt. Het bovenste trapgat wordt gestuukt en geschilderd en het onderste trapgat wordt behangen. Het behang heb ik al in huis, het wordt dit Forest behang van Cole & Son. Het lijkt me enorm gaaf in het trapgat, net alsof je door het bos loopt! Ook leuk is natuurlijk het blauw en groene kleurenpallet. Dit zijn echt kleuren die we in elke ruimte van het huis gebruiken. Ook krijgen we zwarte inbouwspots en worden onze trapleuningen zwart geverfd. Als dat allemaal af is, worden de trappen gedaan. We zijn nog steeds aan het bedenken wat we hiermee willen. Op dit moment denken we aan vloerbedekking omdat dat het minst slijt.

HEB JIJ INTERIEUR PLANNEN VOOR HET NIEUWE JAAR?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie, fotografie beeld 1 en 4. Beeld 2 eigendom van Cole & Son. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

16 Comments

 1. Ilona says:

  Leuk! Wat een energie. Wij verhuizen volgende maand voor de 3e keer in nog geen 2 jaar en hebben de 1e woning ingrijpend verbouwd en in dit huis behalve de keuken en de 1/2 badkamer wat kleinere dingen. Nu weer een appartement en dat gaan we grotendeels zelf schilderen. Omdat het een compleet andere regio is (van Nieuwegein naar ‘s Hertogenbosch) gaan we eerst maar eens een jaartje wonen voordat we ingrijpende dingen gaan doen en is (gelukkig) ook niet nodig want het appartement is pas 9 jaar oud. Onze huidige vloerbedekking heeft Amy (poes) nu als krab gelegenheid gebruikt maar over het algemeen vind ik vloerbedekking op de trap ook erg mooi en een hond doet zulke dingen niet. Succes! Weet je overigens nog een winkel al dan niet online voor mooie (niet alledaagse) kleden?

  1. Christiana says:

   Het is inderdaad heel slim om eerst eens een tijdje in een huis te gaan wonen en pas later te bedenken wat je eigenlijk wilt aanpakken en wat niet (echt) nodig is. Toen wij hier net woonden, hebben we ook wel een en ander gedaan, maar achteraf had ik bepaalde dingen dan toch anders gedaan, of in een andere volgorde. Sketch is te klein om überhaupt op de trap te kunnen. Ik denk dat ze het ook niet echt ‘durft’. Wij hebben een deur voor onze trap en soms vergeten we om die dicht te doen als we naar boven gaan. Maar ze blijft dan echt onderaan de trap staan te wachten op ons. Ze gaat er niet op, dus we zullen straks ook geen last hebben van dat gekrabbel;-) Op vloerkleden krabbelt ze eigenlijk ook niet. Ze ‘hapt’ meer in dingen. Wat de vloerkleden betreft; ik heb zelf diverse kleden van Zara home en ik heb nu heel toffe gezien bij Carpetvista. Het assortiment is daar enorm uitgebreid en je hebt ook echt kleden in alle prijsklassen. Daar zou je eens kunnen kijken. Ik heb zelf trouwens nog geen ervaring met hun service, ik moet dus even wachten voor ik aan mijn kamer kan beginnen;-)

 2. Wat een boel plannen heb je weer! Super! Zwarte kozijnen, gaaf! Natuurlijk ook benieuwd naar de mancave van André straks. Ik vind het behang op je kantoor echt super, snap dat je er blij mee bent. Ik ben het roze ook wat aan het vervangen, weet nog niet welke kleur dus erg benieuwd naar jouw oplossing!

  1. Christiana says:

   Ja ik wil het roze dus gaan vervangen door het oranje, ik heb al wat dingen op het oog, maar voordat ik ermee aan de slag kan, moet dus eerst die kamer leeg. Die staat momenteel propvol met alles wat normaal gesproken op zolder staat;-)

 3. Wat een toffe plannen allemaal! En sowieso heel gaaf dat jullie de woning blijven verbeteren aan wat jullie op dat moment mooi vinden. Zo blijft jullie huis echt eigen voelen. Ik vind het behang voor het trapgat echt geweldig. Wat zal dat sfeervol staan. Zwarte kozijnen lijkt me ook heel erg gaaf trouwens. Leonie van ‘Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet’ heeft haar kozijnen ook zwart geverfd en dat zag er echt heel mooi uit. Helaas vrees ik dat ik het vanuit de VVE niet mag doen 😉

  1. Christiana says:

   Ja, ik ben echt heel benieuwd hoe dat behang in het trapgat gaat uitpakken. Ik heb de rollen hier al liggen, dus ik kijk er af en toe naar, het is zo mooi haha;-)

 4. Prachtige plannen allemaal. Ik vind het behang heel mooi! Heel veel succes met alle klusjes!

 5. 2020 wordt een mooi klusjaar voor jullie! Wat ontzettend gaaf dat jullie al zwarte deuren hebben en volgend jaar de kozijnen op de planning staan. Vind dat altijd een sfeervolle en warme uitstraling hebben. Kan niet wachten op de prachtige plaatjes van alle interieurplannen.

  1. Christiana says:

   Je zult het volgend jaar allemaal voorbij zien komen;-)

 6. Wat een mooie plannen! Ik vind houten jaloezieën ook heel erg mooi! En wat gaaf dat je wat leuke oranje items gevonden hebt. Dat staat vast prachtig bij elkaar. Helemaal nu ik jou smaak ook wat kent 😀

  1. Christiana says:

   Ja, ik denk dat de combinatie met goud, groen en oranje wel heel tof gaat uitpakken! Ik kan niet wachten om er mee te beginnen;-)

 7. Sonja says:

  Ik dacht die zijn het klussen al beu! Hihihi jullie gaan goed door zeg!

 8. Wat een heleboel plannen weer. Aan de andere foto’s op je blog te zien, zullen ook deze plannen weer prachtig uitgevoerd worden! Ik mis nog steeds wat schilderijen, maar verder zijn we klaar met alles!

 9. Ben heel benieuwd hoe het er allemaal uit komt te zien. Het behang vind ik enorm gaaf. Prachtige kleuren. Ik wil nog steeds een nieuwe eettafel. Heb besloten dat ik er volgend jaar toch écht voor op pad ga.

 10. Wow, jullie zijn nog veel van plan! Nog even en je kan ons een echte rondleiding gaan geven in jullie paleisje!

 11. Wat een leuke plannen! Wij hebben nog niet echt veel interieurplannen voor het komende jaar, tot nu toe alleen een nieuw rolgordijn en misschien over gordijnen voor de hobbykamer. Maar ja, net wat je zegt: als je eenmaal begint… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.