Wil je graag unieke tweedehands woonaccessoires kopen? Deze 5 items vind je gegarandeerd bij élke kringloopwinkel.

Beware

Tweedehands woonaccessoires kopen voor je planten

Eén van de dingen waar ik altijd naar kijk als ik in een kringloopwinkel ben, zijn bloempotten. Ik ben gek op planten en ik vind het ook altijd leuk om met planten te schuiven of planten te verpotten. Zeker verpotten is een heel leuke manier om wat veranderingen in je huis aan te brengen zonder dat je daarbij direct allemaal nieuwe planten hoeft te kopen en dus direct (veel) geld uit hoeft te geven. Bloempotten echter zijn niet altijd goedkoop. De kringloopwinkel is wat mij betreft dan ook een heel goede plek om voor enkele euro’s bloempotten te kopen. Veel kringloopwinkels hebben hun woonaccessoires op kleur gesorteerd, en bovendien staan bloempotten vaak ook allemaal bij elkaar, en dat maakt het zoeken wat makkelijker. Kies bijvoorbeeld een kleurenpalet van maximaal drie kleuren om eenheid te creëren. Een andere leuke manier om eenheid te creëren op je plantentafel is gebruik maken van bloempotten in verschillende kleuren, maar wel van het zelfde materiaal. Zorg ook vooral voor hoogteverschillen. Kleine en grote planten naast elkaar zorgt voor een speels geheel.

een smalle vensterbank stylen

Delfts blauw

Ook Delfts blauw kun je áltijd vinden in kringloopwinkels. In de meeste gevallen ga ik persoonlijk zelfs speciaal naar kringloopwinkels om naar Delfts blauw te zoeken. Het is er niet altijd even goedkoop, waarschijnlijk omdat Delfts blauw tegenwoordig zo on trend is, maar ik ben nog nooit in een kringloopwinkel geweest waar ik geen Delfts blauw ben tegengekomen.

Tweedehands woonaccessoires kopen voor je foto’s

Andere tweedehands woonaccessoires die je ook volop kunt vinden in kringloopwinkels zijn fotolijsten. In alle kringloopwinkels waar ik geweest ben, stonden er echt kasten en laden vol. Ook vaak weer gesorteerd op kleur en / of op maat. Ik vind het altijd leuk om te werken met verschillende lijsten en vooral ook met verschillende afbeeldingen, posters en foto’s. Daarmee kun je echt een persoonlijk en uniek geheel creëren, zeker wanneer je dan dus ook nog eens gebruik maakt van ‘oude’ lijstjes die je bij de kringloopwinkel vind.

Lampen en lampenkappen

Lampvoeten en lampenkappen hoeven tegenwoordig niet meer perfect te matchen, juist het combineren van verschillende kleuren en prints is tegenwoordig helemaal ‘in’. Dat is dan ook de reden dat je heel goed kunt shoppen voor lampen bij de kringloopwinkel. Verwacht niet dat je direct een lamp ziet die je meteen aanspreekt, maar let goed op losse voeten of juist de kappen. Zo kun je zelf een toffe lamp samenstellen, of wellicht heb je één van de twee al in huis.

Kaarsenstandaards

Ook kaarsenstandaards tot slot vind je altijd volop in kringloopwinkels. Het is erg leuk om kaarsenstandaards te groeperen, net zoals je met bloempotten doet. Zorg dan vooral voor kaarsenstandaards in verschillende formaten en hoogtes. Wanneer je toevallig kaarsenstandaards treft die allemaal ongeveer van gelijke hoogte zijn, kun je natuurlijk variëren met verschillende soorten kaarsen. Door met kaarsen te wisselen en / of door kaarsen niet allemaal even lang te branden creëer je natuurlijk zelf in no time hoogteverschillen.

GA JIJ GRAAG NAAR DE KRINGLOOPWINKEL? WAAR ZOEK JE DAN MEESTAL NAAR?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

5 Comments

  1. Ik ben laatst nog geweest en heb een geweldige Portugese keramieke vaas gekocht, zó blij mee!

  2. Ik ga vaak heel gericht iets zoeken al zie ik vaak zulke leuke dingen. Vaasjes, kandelaars etc. Maar wij hebben ons voorgenomen niks meer van dat soort spul te kopen, ik zou ook niet weten waar ik het neer zou moeten zetten. Of wij zouden weer moeten gaan schuiven, dus weer wat in een doos in de gangkast en zo rouleren.

  3. Natascha - Beautyopinie says:

    Ik ben tegenwoordig helemaal into tweedehands winkels! Heerlijk vind ik het struinen. Ook kleding koop ik er regelmatig. Eigenlijk alles wat ik ‘nodig heb’ probeer ik tweedehands te kopen en als dat niet lukt koop ik het nieuw.

  4. Eerlijk gezegd zie ik alleen de lelijke spullen óf de spullen die ik zelf al uit erfenissen heb geplukt. Ik lever wel veel aan kringloopwinkels, wat boeken betreft, en ook wel kleding. Maar het enige tweedehandsje wat ik in huis heb, komt van een rommelmarkt in Zurich (… wat je ver haalt), en is een ringenhoudertje in de vorm van een kat. Omdat ik in de jaren 70 zelf zo’n ding had. Ik denk dat ik daarom ook zo kritisch ben op tweedehands. Ik weet wat de rommel was in die periode, en die zie ik nu vaak in de winkeltjes terug. De echt mooie dingen uit die periode zijn er niet meer. Niet in die winkels.

  5. Nee eigenlijk nooit. Ik ben niet goed in het vinden van pareltjes. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.