Wil je je tuin graag wat gezelliger maken? Er zijn zóveel manieren om dat te doen! Dit zijn vijf leuke ideetjes voor accessoires in je tuin.

Bloempotten en plantenstandaards

De eerste accessoires waar je aan denkt bij het gezellig maken van je tuin, zijn waarschijnlijk bloempotten. Logisch, want bloempotten zijn natuurlijk ook super leuke accessoires voor je tuin. Of je tuin nu groot of klein is, je kunt overal wel potten vinden die goed bij de stijl van je tuin passen. Ik heb wat leuke tips voor het stylen van bloempotten. Zeker wanneer je tuin wat groter is, is het vaak leuk om echt voor wat grotere potten en planten te gaan. Een plant waarvan je in het tuincentrum denkt dat hij hartstikke leuk zal staan, kan in zijn eentje echt helemaal wegvallen in je tuin. Koop dus vooral wat grotere planten om een statement te maken. Planten groeperen is ook leuk. Hierbij kun je werken met potten van verschillende hoogtes en / of planten die van zichzelf al verschillend in hoogte zijn. Hierbij kun je ook plantenstandaards gebruiken. Afhankelijk van de sfeer die je in je tuin wilt creëren kun je gaan voor potten in dezelfde stijl. Terracotta potten bijvoorbeeld, of geglazuurde potten in dezelfde kleur. Kleuren combineren kan natuurlijk ook. Kijk hierbij welke kleuren je verder in de tuin hebt. Het kan handig zijn om met een kleurenpalet te werken, zodat het een mooi geheel wordt.

Kussens en een vloerkleed zijn ook leuke accessoires voor je tuin

Ik heb vorig jaar best lang gezocht naar een vloerkleed voor in de tuin. Ik wilde er eentje onder de overkapping leggen. Daar regent het niet, maar het is er natuurlijk wel vochtig, dus het moest echt een kleed zijn dat daar tegen kon. Ik kon maar geen leuke variant vinden, tot ik ontdekte dat veel binnenkleden van een bepaald materiaal gemaakt zijn en dus ook gewoon buiten kunnen liggen. Polypropyleen bijvoorbeeld is regenbestendig. Ook tuinkussens zijn leuke accessoires voor je tuin. Je kunt ze op je tuinstoelen leggen, maar ook op je loungebank, op een palletbank en natuurlijk zelfs op een ligbed.

leuke accessoires voor je tuin

Windlichten en kaarsen zijn ook leuke accessoires voor je tuin

Ook windlichten zijn leuke accessoires voor je tuin. Wanneer het in de avond wat begint te schemeren, maar het nog wel aangenaam qua temperatuur is, is het super gezellig om kaarsen aan te steken. Zelf heb ik een windlicht op tafel staan, maar als je wat grotere formaten kiest, kun je deze ook prima op de grond zetten. Een waxinelichtje zal vaak een beetje wegvallen in een groot windlicht, dus in plaats daarvan kun je bijvoorbeeld stompkaarsen kiezen, al dan niet in een kleur die ook weer mooi past bij de andere leuke accessoires voor je tuin. Laatst organiseerde ik een high tea in onze tuin, en bij zoiets is het ook leuk om geurkaarsen neer te zetten, zeker als een geurkaars een wat zomerse geur heeft! Hiermee creëer je echt een fijne vibe in je tuin.

kneipp geurkaars vetiver & mandarijn

Bistroset

Oké, misschien vallen bistrosets niet echt onder accessoires voor je tuin, maar meer onder meubels, maar oh, wat zou ik graag een bistroset in de tuin willen hebben! Ik heb al diverse mooie sets online gezien en het is zeker niet de prijs die me tegenhoudt, maar meer de plek waar ik hem neer ga zetten. In de hoek rechts achterin de tuin staat een tuinoverkapping, die al ‘vol’ staat met een loungeset en een hangstoel. Rechts voor in de tuin staat de eettafel. Eventueel zou er plek zijn op het terras bij de openslaande deuren, maar ik weet niet helemaal of dat een heel mooie plek gaat zijn voor zo’n set. Ik blijf er in ieder geval naar kijken en van dromen!

Ook spiegels zijn leuke accessoires voor je tuin

Tot slot kun je in een tuin natuurlijk ook accessoires ophangen, zoals spiegels. Het enige waar je goed rekening mee moet houden is dat je er voor zorgt dat zo’n spiegel stevig hangt, in verband met wind. Liever geen spiegels in de tuin? Dan kun je ook voor een tuinschilderij of poster gaan, deze zijn gemaakt van bijvoorbeeld zeildoek en dus regenbestendig. Zelf vind ik de afbeeldingen die je bij bijvoorbeeld het tuincentrum of de bouwmarkt kunt krijgen een beetje saai, maar je kunt ook zelf zo’n doek laten maken van een foto die je bijvoorbeeld zelf gemaakt hebt. Andere leuke accessoires voor je tuin om op te hangen zijn plantenhangers, outdoor hanglampen en lichtsnoeren of ga voor een verticaal tuintje aan de wand.

WELKE ACCESSOIRES VOOR JE TUIN VIND JIJ LEUK?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

2 Comments

  1. Ik heb niet echt accessoires in onze tuin en die ziet er dan ook niet zo gezellig uit als de jouwe 😉

  2. ik bedenk mij dat wij enorm veel bloempotten nu hebben (van mijn schoonmoeder) en op zich staan die wel leuk in de tuin. Volgend jaar, tenzij het nog een keer zomer wordt (grrrr) ga ik in iedere pot een bloemetje planten, zo krijg je iets mediterraans zoals in die leuke straatjes in zuid Europa. Wat suf dat ik daar niks mee gedaan heb, dus bedankt voor je tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.