Jullie en mijn eigen favoriete foto en natuurlijk ook weer de meest stomme foto, het meest verrassende moment en mijn favoriete buget-ontdekking van het jaar.

Mijn meest gedragen nagellak dit jaar was Pirate van Chanel. Ook Really red van Essie blijft tot mijn favoriete nagellakjes behoren.

Mijn meest gedragen lipstick dit jaar was (opnieuw) Minimalism van NYX. Alhoewel ik er wel bij moet zeggen dat ik door het dragen van de mondkapjes veel minder lipstick heb gedragen dan ik eigenlijk had gewild. Wat ik dan wel weer heel veel heb gedragen is lipbalm en mijn favoriete lipbalm was dit jaar de Shea balm van L’Occitane.

De meest stomme foto die dit jaar van mij is gemaakt, is bovenstaande. Zoals je weet maak ik de foto’s voor mijn blog elke maand samen met een fotografe. Om wat meer leven in een foto te maken, loop ik soms naar de camera toe. Hier was ik op weg met de adventskalender van L’Occitane in mijn hand, en tijdens het lopen ontdekte ik een gigántische naaktslak op het pad. Ik stond er net niet bovenop.

Het meest trots was ik dit jaar op de grote stijging van mijn bezoekersaantallen in het najaar. Toen de eerste lockdown begon heb ik om onverklaarbare redenen een gigantische daling in mijn bezoekersaantallen gehad. En als ik zeg gigantisch, dan bedoel ik ook gigantisch. Ik denk zelf nog steeds dat het te maken heeft gehad met het feit dat we op dat moment allemaal een ander ritme kregen en dat blogs lezen niet op de prioriteiten lijst van veel mensen stond, wat natuurlijk ook volkomen logisch is. Ondanks de daling en natuurlijk het feit dat samenwerkingen stop gezet werden en dat het maanden lang extreem rustig is geweest op het gebied van samenwerkingen, heb ik de moed toch niet opgegeven en heb ik het hele jaar toch vijf artikelen per week geplaatst. Gelukkig zijn de bezoekersaantallen inmiddels hoger dan ooit.

dagelijkse routine voor je hond

De foto die de meeste hartjes ontving op Instagram was deze high five van Sketch.

Mijn meest gebruikte emoticon was dit jaar was waarschijnlijk het hondje, vooral in de app conversaties met Andre.

Mijn favoriete aankoop van dit jaar? Oke, dit zijn #huisvrouwengelukjes, maar ik ben enorm blij met onze droger die we dit jaar kochten. Voorheen lieten we de was gewoon drogen op een wasrek, waardoor we altijd wel ergens was hadden staan. Nu met de droger is daar dus een eind aan gekomen.

De meest exorbitante aankoop dit jaar? Naast het Cole & son forest behang voor in het trapgat waarschijnlijk mijn Chloe schoenen.

De grootste teleurstelling van dit jaar? Nu spande het jaar 2020 niet bepaald de kroon als het gaat om hoogtepunten, maar een echt dieptepunt vond ik toch wel het feit dat onze trap en het trapgat zo ongenadig verpest is door de trapstoffeerder. Dat heeft uiteindelijk zelfs geleid tot een zitting bij de rechtbank, waarvoor de beste man uitstel aangevraagd heeft. Al met al zitten we dus al langer dan een half jaar tegen een lelijk en totaal geruïneerd trapgat aan te kijken en toch nog toe komt hij er nog gewoon mee weg. We hebben ons laten vertellen dat hij nog twee keer zonder opgaaf van reden uitstel aan kan vragen, wat betekent dat we pas halverwege 2021 gaan horen of we iets van de schade gecompenseerd gaan krijgen. En dan moet alles dus nog opgelost gaan worden.

Mijn meest dierbare foto is, zonder enige twijfel, deze van mij en Sketch. Het is niet perse een heel mooie foto, maar ik vind hem heel erg symbolisch voor dit afgelopen jaar. Het was niet een jaar met bijzondere hoogtepunten zoals afgelopen jaren, maar het was wel een jaar waarin je heel erg stil staat bij de dingen die niet langer (voor iedereen) vanzelfsprekend zijn. De foto is genomen op een super druilerige maandag. Ik moest werken en Andre bracht me samen met Sketch naar het station om op de trein te stappen. Gezondheid, een fijn huwelijk, een mooi huis waar ik me veilig en geborgen voel, de liefde die we samen voelen voor Sketch, een baan. Allemaal dingen om dankbaar voor te zijn in dit jaar waarin het grote C-woord toch wel heel erg centraal stond.

Het meest waardeloze beautyproduct wat ik dit jaar geprobeerd heb, was de Salt of the earth deodorant. Ik had eigenlijk alleen maar lovende reviews over deze deo’s gelezen. Toen ik een keer een aanbieding zag bij de drogist besloot ik er eentje mee te nemen. Hij werkte bij mij totaal niet en dan was hij ook nog eens heel nat.

Het meest verrassende moment was toen we gevraagd werden voor een tv-programma! Ik moet er nog steeds stiekem heel erg hard om lachen. Het ging om het tv-programma ‘Steenrijk / straatarm’. Nu zijn wij natuurlijk absoluut geen miljonairs, verre van, maar voor het nieuwe seizoen zochten ze dus mensen / ondernemers met een tof huis die een inkomen hadden waarmee zij zonder geldzorgen kunnen leven en een week wilden ruilen met een gezin dat moet rondkomen van vijftig euro per maand. Ik zag het vooral absoluut niet zitten om de hele dag door een camera gevolgd te worden, maar komisch vonden we het wel! Ik heb trouwens na de aanvraag wel wat afleveringen van het programma teruggekeken (ik kende het van naam, maar ik had nooit een aflevering gezien) en ik moet zeggen dat ik toch wel aangenaam verrast was door hoe de gezinnen in beeld gebracht werden. Ik vond de mensen heel integer en het was een stuk minder sensatie-belust dan ik dacht. Maar ik heb toch nee gezegd, haha.

een buitenkleed kopen

De grootste klus die we dit jaar gedaan hebben is de tuin verbouwing. Alles, op de schuttingen na, is er uit geweest. We hebben de tuin echt compleet opnieuw aangelegd en dit was echt veel meer werk dan we gedacht hadden, maar we hadden niet blijer kunnen zijn met het eindresultaat. Ik vond trouwens de keus voor de bestrating de meest lastige keus die ik ooit op interieurvlak heb moeten maken. Het enige waarvan ik zeker wist dat ik het niet wilde, waren grote tegels. Die vind ik toch vaak vrij kil en saai ogen. We hebben nog even overwegen om klinkers in een visgraatpatroon te leggen, maar dat was totdat ik de kleine vierkante tegels bij het tuincentrum zag die we dus nu hebben liggen. Ik ben nog steeds heel blij met deze keus.

Mijn favoriete serie die ik dit jaar op Netflix gekeken heb was The alienist. In deze serie is een mooie rol weggelegd voor psychiater Laszlo Kreizler. Hij oefent een beroep uit dat vroeger dus bekend stond als een ‘alienist’. Samen met journalist John More (gespeeld door Luke Evans die je misschien kent als Gaston uit Beauty and the beast) en vrouwelijke detective Sarah Howard (die als kind een prachtige en zeer indrukwekkende rol speelde in Man on fire) onderzoeken zij een aantal brute kindermoorden. Ik vond deze serie echt bijzonder indrukwekkend. Een aanrader!

Mijn favoriete budget beauty ontdekking was de Borotalco deodorant. Ik kocht hem naar aanleiding van een enthousiaste review op een blog en ik ben helemaal fan. Ik heb hem inmiddels al opnieuw gekocht en ik weet zeker dat ik deze deodorant ook voorlopig nog wel blijf kopen.

collistar pure actives vitamine C drops

De foto waarvoor we de meeste pogingen gedaan hebben was deze van de Collistar Pure actives vitamine C drops. Ik weet nog goed dat Erica (mijn fotografe) tijdens het maken van de foto’s zei: ‘Ik wil die druppel’. En zoals je ziet is dat gelukt, na heel wat pogingen. Het grappige is dat we later dit jaar een foto maakten van een soortgelijk product van The Body shop (ook een olie die je kon doseren met een pipetje) en dat we die foto al na enkele pogingen hadden. Oefening baart kunst.

WAT IS JOU HET MEEST BIJGEBLEVEN VAN HET AFGELOPEN JAAR?

© ByChristiana, tekst. Love and sugar fotografie, fotografie. All rights reserved.

12 Comments

 1. Wat een leuke lijst! Haha, dat jullie gevraagd waren voor dat programma. Hoe komen ze in hemelsnaam aan die info over jullie inkomen?
  Ik ken het van naam maar nooit gezien. Ik word altijd een beetje depri als ik zie hoe rijk mensen zijn en hoe slecht anderen het weer hebben.
  Dat smoeltje van Sketch, zo lief! Ik begrijp hoe dol jullie op hem zijn.
  Een goede jaarwisseling alvast en veel liefde en gezondheid voor volgend jaar voor jullie drietjes!

  1. Christiana says:

   Ah ja die lieve Sketch. Andre moet altijd om mij lachen want ik zeg vaak: ‘Hè wat een verrijking is Sketch toch’. Maar dat zei ik 2019 al, toen we haar kregen. Dus toen Andre dit jaar aan mij vroeg wat mijn woord voor 2021 zou worden, hoefde hij me alleen maar aan te kijken om te weten dat het waarschijnlijk weer ‘verrijking’ ging worden;-)

 2. Een heel mooi lijstje. En de de foto met Sketch vind ik heel leuk alsook de ballerina’s van Chloe. Volgens mij zitten deze heel comfortabel.

  1. Christiana says:

   Ik ben ook zo blij met mijn Chloe ballerina’s. Nu vind ik het er even te koud voor, dus van mij mag het gauw weer voorjaar worden;-)

 3. Wat een mooi lijstje en een superleuk idee zo’n “meeste”-overzicht. De foto van jou en Sketch is inderdaad heel schattig en wat mooi hoe die foto eigenlijk voor veel meer symbool staat van het afgelopen jaar. Ook heel veel respect voor hoe je ondanks de daling in je bezoekers toch 5 dagen per week bent blijven bloggen. Ik heb je blog het hele jaar door met onwijs veel plezier gelezen. En wat mag je trots zijn op wat je hebt bereikt – niet alleen qua bezoekersaantallen, maar ook qua fijne en kwalitatieve artikelen die je steeds schrijft.
  Ik moest wel lachen om de vraag voor het tv-programma. Lijkt mij ook niet echt geweldig om uitgebreid gevolgd te worden voor zo’n programma. Je weet toch niet hoe je in beeld gebracht wordt. Toevallig kreeg ik dit jaar een mailtje van een programmamaker voor een nieuw programma over families die ongezond leven. Of ik iemand uit mijn familie daarvoor kon tippen, haha. Nu leeft mijn familie volgens mij juist supergezond. Maar ook als dat niet zo was zou ik er niet aan moeten denken om iemand daarvoor op te geven, haha.

 4. Wat een leuke foto’s! Ik vind eigenlijk alle foto’s van jou en Sketch super schattig! Het is zo’n lief hondje. <3
  Wel echt ideaal dat je iedere maand een fotografe tot je beschikking hebt. Ze maakt hele mooie foto's van je!

 5. Wat een super leuk jaar overzicht, heel origineel! Wat mij het meest bijgebleven is van afgelopen jaar is de paniek die ik in maart had, toen heel veel mensen aan het hamsteren geslagen waren en daardoor de supermarkten leeg geroofd waren. Ik had nergens bij stil gestaan, en ik was zo bang dat ik geen boodschappen meer kon halen de komende weken omdat er simpelweg niets meer was…

 6. Wat rot van dat gedoe met de trap, zeg! En ik moest ook wel lachen om het verhaal van Steenrijk Straatarm, hahaha!

 7. Wat een leuk overzichtje!!

 8. Ohhh wat leuk dat je voor dat programma gevraagd werd! Ik vind dat zo’n mooi programma en vind het altijd geweldig om te zien hoe blij je gezinnen kunt maken. Buitenom je fantastische blogs, heb ik toch ook wel het meest genoten van de foto’s met Sketch. Zij is zo’n fotomodel! Wat naar dat de situatie met het trapgat zo’n nasleep heeft gehad. Ik weet nog wel dat je erover schreef en ik echt onwijs baalde voor je. Zeker omdat je je hele huis zo netjes op orde hebt. Dan is dat toch een doorn in je oog! Ik ben benieuwd met welke mooie artikelen je ons de komende tijd weer gaat verblijden! Op naar een mooi jaar!

 9. Wat een leuk lijstje! En ik snap wel dat die high five van Sketch de meeste hartjes kreeg; superschattig inderdaad!

 10. Wat een leuk overzicht, blij dat ik het nog even teruggelezen heb. Wat een jaar was het he! Zullen we allemaal niet snel vergeten. Mooie herinneringen zijn er in ieder geval wel bijgekomen en daar moeten we dan maar vooral aan terugdenken. Wat grappig dat jullie voor een tv-programma zijn gevraagd. Best een eer! Ik kan me heel goed voorstellen dat je nee hebt gezegd en toch stiekem (heel erg) genieten van het compliment (want dat is het zeker) dat je gevraagd bent hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.