Hartelijk gefeliciteerd, lieve Sketch.

16 Oktober 2019, de dag dat Sketch bij mij kwam wonen

Ik zal de dag dat Sketch bij mij kwam wonen, nooit meer vergeten. Sketch is geboren op 18 mei 2019 en dat betekent dat ze al bijna vijf maanden was toen ze bij mij kwam. Dat moment dat ik haar in mijn armen had en wist dat ze nu dan eindelijk mee naar huis ging, was zo enorm bijzonder. Ze nestelde zich direct heerlijk tegen me aan en toen wist ik het eigenlijk al: ‘Ik laat haar nooit meer los’. Eenmaal thuis aangekomen liet ik haar rustig het huis verkennen. Ik ben op de grond gaan zitten en ik weet nog dat ze echt elk hoekje van het huis ging verkennen. Haar eet- en drinkbakjes stonden al klaar en ze at en dronk ook al gelijk. De dag erna nam ik haar direct mee op pad, ze ging overal mee naartoe. Ik was al goed voorbereid, maar wat ik nog niet had was een harnasje. Dat moest ze namelijk even passen. Ik weet nog dat ik in die winkel dacht: oh jee, als ze nu maar niet opeens ergens een plas (of erger:;-)) gaat doen. Ik wandelde met haar, of liever gezegd, zij wandelde een beetje en voor de rest droeg ik haar hele stukken. Ze was blij en enthousiast totdat ze de volgende dag opeens helemaal niets at. Ik had grote zorgen, maar ontdekte gelukkig al gauw de noodzaak van een dagschema. Puppy’s moeten namelijk heel wat uurtjes slapen op een dag, en sinds ik me dat echt goed realiseerde, gaat het super goed met haar.

Haar karakter en ritueeltjes

Ik kan soms gewoon nog steeds niet geloven dat Sketch echt bij mij hoort. Dat het allemaal zo goed is gegaan, dat ze zo snel aan mij en aan haar nieuwe thuis zou wennen. Wat ik vooral niet kan geloven is hoe ongelofelijk leuk het is om een hondje in huis te hebben. Natuurlijk had ik enorm naar haar komst uitgekeken, maar dat het zo leuk en zo speciaal zou zijn, dat had ik nooit kunnen en durven dromen. Ze heeft ook echt haar eigen karakter en het is leuk dat je haar steeds beter leert kennen. Sketch is bijvoorbeeld altijd enthousiast. Ze is nooit chagrijnig of boos. Ze is enorm aanhankelijk en kan echt uren op schoot of in ieder geval heel dicht bij mij in de buurt liggen. Het eerste wat Sketch doet als we in de ochtend buiten staan, is haar pootjes strekken. Eerst haar achterpoten, dan haar voorpoten. Vaak komt er ook nog een enorme gaap bij. En het eerste wat ze doet als ze weer binnen zijn? Op de bank springen en op haar favoriete hoekje liggen. Ze eet goed, maar ze is niet een hondje dat direct op haar bakje afstormt zodra deze gevuld is. Om de zoveel tijd sjokt ze naar haar bakje, pakt een brokje, laat dat halverwege de kamer weer vallen en eet hem dan op. Zo kan ze dus tot halverwege de middag bezig zijn met haar ‘ontbijt’. Tijdens het water drinken zakt haar staart helemaal naar beneden. Op snackjes is ze helemaal dol, en daar doet ze dan ook alles voor. Ze vind het heerlijk om op haar rug op schoot te liggen en dan lekker gekroeld te worden, vaak steekt ze haar pootjes dan ook nog omhoog zodat ik er beter bij kan. Zodra ze echter een geluid hoort, sprint ze echt van de bank af en gaat ze woest blaffen, zo hard dat dat hele kleine lijfje met haar meetrilt. Ze is dol op alles wat zacht is en met alle zachte dingen die ze te pakken kan krijgen is ze dan ook reuze blij, onderbroeken, sokken, t-shirts, pannenlappen. Ze rent altijd mee naar de wasmachine en als ze de kans krijgt, klimt ze praktisch in de wasmachine als ik er was aan het instoppen ben. Ze kan uren slapen en ze maakt heel lieve smakgeluidjes als ze slaapt. Soms is ze blijkbaar te moe om overeind te komen, maar volgt ze je met haar ogen terwijl ze doodstil ligt.

Altijd samen

Dankzij de hondencamera weet ik dat ze goed alleen kan zijn, maar alleen in een ruimte zijn terwijl ik gewoon thuis ben? Daar maak je haar absoluut niet blij mee. Dan gaat ze namelijk met haar pootjes onder de deur door liggen, net zo lang tot ik haar kom halen. Ze wandelt meestal heel goed mee, maar ze kan ook van het ene op het andere moment abrupt stil staan en totaal niet meer in beweging komen. Gelukkig is ze met haar twee kilo erg makkelijk tilbaar. Alhoewel ik niet helemaal zeker weet of ze het nu wel zo erg vind om af en toe getild te worden in plaats van zelf te lopen. Sketch kan zich prima alleen vermaken, maar vind het ook wel heel erg leuk om door mij vermaakt te worden. Maar dat vind ik eigenlijk alleen maar leuk, want waarom zou je een hondje adopteren als je er niet (heel veel) aandacht aan zou willen besteden. Sinds ik met haar ben gaan oefenen met los lopen, heb ik ontdekt hoe heerlijk ze het vind om vrijuit te kunnen rennen. Het is zo aandoenlijk om te zien hoe ze met dat kleine lijfje door het gras draaft. Lieve Sketch, ik ben elke dag opnieuw zo ontzettend dankbaar voor jou en wat ben ik toch enorm dol op jou. Van harte gefeliciteerd met je eerste verjaardag!

HEB JIJ EEN HUISDIER?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

18 Comments

 1. Gefeliciteerd (met) Sketch! Je zult vandaag wel een beetje extra verwend worden denk ik 🙂

 2. Gefeliciteeerd met Sketch! Wat een lief hondje is het en mooie foto’s!

 3. Ahhh hiep hiep hoera! Lieve Sketch van harte gefeliciteerd 🙂 x

 4. Ilona en Amy says:

  Gefeliciteerd en wat een schattige foto met dat gouden verjaarsmutsje! Laat je maar heerlijk vertroetelen vandaag Sketch (maar volgens mij wordt je dat altijd al 🙂 Ik was zaterdag jarig en alweer 5 pootje van Amy.

  1. Christiana says:

   Dankjewel Ilona en Amy! Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag Amy, je krijgt een heleboel kwispels en likjes van mij;-)

 5. Andre says:

  super trots op onze super lieve puppy Sketch

  Groetjes,
  Papa van Sketch 😉

 6. haha dat hoedje.. zo cute en gefeliciteerd! Ik begrijp het helemaal.. begint hier nu ook echt te kriebelen.

 7. Van harte gefeliciteerd met jullie kleine grote Sketch! Wat gaat zo een jaar snel voorbij!
  Ik check tegenwoordig tig keer de wasmachine en droger, een keer lag Marie erin en sindsdien ben ik als de dood dat ik hem aanzet zonder nog eens extra te kijken…
  Wat een leuk feesthoedje, haha! Het staat hem goed.
  Gek hè dat je je nu geen leven meer voor kan stellen zonder zo een lieverd? Ik heb dat ook altijd met mijn huisdieren gehad.
  Verwen hem maar lekker veel op deze mooie feestdag! (Al denk ik dat jullie dat al iedere dag doen zoals lieve baasjes altijd al doen ;))

  1. Christiana says:

   Oh vreselijk, ja, kan me voorstellen! Ze kunnen ook zo stil zijn, soms weet ik ook even niet waar Sketch is, omdat ze dan ergens ligt te slapen en dan hoor je haar gewoon echt helemaal niet, ze gaat nu ook heel vaak bij de ramen in de zon liggen. Haha, dat hoedje;-) Het stond zo snoezig, we hebben een heel groot stuk van de onderkant af moeten halen, omdat ze zo’n klein hoofdje heeft. Ze heeft hem alleen even opgehad voor de foto’s hoor, want hij zakte alsnog steeds af;-)

 8. Gefeliciteerd met Sketch! Wat is het snel gegaan zeg, nu alweer één jaar. Ze is nog steeds om op te eten😍

  1. Christiana says:

   Ah, dankjewel! Ja, dat is ze zeker;-)

 9. Van harte gefeliciteerd met Sketch 🎉! Wat een schat van een dier is ze toch. Leuk om al die wetenswaardigheden over haar te lezen. Ze had niet beter terecht kunnen komen dan bij twee lieve mensen die zielsveel van haar houden 😊. En jullie hadden het natuurlijk ook niet beter kunnen treffen met haar. Heel veel liefs 💖/

  1. Christiana says:

   Ah wat lief, dankjewel Deb! We boffen enorm met haar inderdaad, dat beseffen we ons maar al te goed!

 10. Van harte gefeliciteerd! Wat een schattige foto’s! Die eerste al, waar ze haar koppie schuin houdt, zo lief!

  1. Christiana says:

   Ah dankjewel Giovanna, wat een moppie hè! Toen was ze echt nog heel erg mini en woonde ze nog niet bij ons. Het is zo leuk om te zien dat ze nu al zo groot is in vergelijking met toen (terwijl ze natuurlijk eigenlijk nog steeds maar zo’n twintig centimeter hoog is;-))

 11. Jeeej! Gefeliciteerd met Sketch! En wat goed dat je erachter kwam dat je een dagschema moet hebben. Ik snap dat je je wel eventjes zorgen maakte. Het is ook zo´n kleintje met die mini pootjes <3

 12. Ahh wat een fotomodel is het toch! Van harte gefeliciteerd!

  1. Christiana says:

   Haha, lief, dankjewel! Ach, foto’s maken vind ze gelukkig nooit zo erg, er komen namelijk een hoop snoepjes aan te pas;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.